Binali Aydın bombaladı!

19.12.2015 - 01:01 | Son Güncellenme: 19.12.2015 - 01:01

Kartalspor Başkanı Binali Aydın olağanüstü kongre öncesi geniş kapsamlı bir basın açıklaması yaptı ve aday olmayacağını tekrarladı.

Haber: Mustafa YAŞAR

Kartalspor'da 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesi aday olmayacağını ilk kez Ajansspor'a açıklayan ve o açıklamasında yanlı,yanlış haberlerle şahsı ve kulübün yıpratıldığını ifade eden başkan Binali Aydın, bugün geniş kapsamlı bir basın açıklaması daha yaptı ve başta Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz olmak üzere, yerel medya ve kulübe yakın çevreleri eleştirdi.

Aydın'ın kulüp resmi sitesinde ki açıklamaları şöyle:

Kartalspor'da yönetimleri Altınok Öz belirliyor

Bilindiği üzere Kartalspor Kulübü olarak Olağan Üstü Genel Kurul Kararı almış bulunmaktayız. Öncelikle gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul’un 66 yıllık köklü camiamıza şimdiden hayırlı olmasını diler, bu vesile ile kongre öncesi kamuoyunun doğrularla aydınlanması adına aşağıdaki açıklamamızın kaçınılmaz olduğunun altını çizerim. Kulübümüzün geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulunda, benim başkanlığımdaki yönetim kurulumuz göreve gelmiş ve kulübümüzü o günden bugüne kadar özverili bir şekilde yönetilmiştir.

Öncelikle bilinmesini isterim ki, siyaseten göreve geldiği günden bugüne, Kartalspor’da yönetimleri belirleyen kişi Kartal Belediye Başkanı ve Kartalspor Onursal Başkanı Sayın Altınok Öz’dür. Kongre sürecinde benden görev almamı isteyen Sayın Öz’e “Kulübü finanse edecek ekonomik gücümün olmadığını, bu şartlarda görev almak istemediğimi” belirtmeme rağmen, Sayın Öz, ısrarla Kartalspor’da benim başkanlığımda bir yönetimin göreve gelmesini istediğini, “Maddi ve manevi olarak her anlamda destek vereceğini” ifade etti.

İstediğim kişiler yönetime alınmadı

Süreç içindeki bu ısrarlar ve başka kimsenin yönetime talip olmaması üzerine, hiçbir ön şart koşmadan sadece yönetimimde birkaç ismin kulübe olumlu anlamda katkı sağlayacağını belirterek bu teklifi kabul ettim. Fakat geçiş süreci ile kongre sürecinde, kulüp için faaliyetlerde bulunan ve yeni yönetim kurulunun dizayn edilmesinde yetkili olan Kartal Belediye Başkan Yardımcılarımızdan Sn. Hüsnü Yeşilyurt, kulübe faydalı olacağını belirttiğim isimlerden Av. Murat Söylemez, Bayram Kanaç ve Görkem Akdağ’ı sebebini bilmediğim ve sebebini söylemedikleri bir nedenden dolayı yönetim kurulu listesinden çıkartmıştır. Hatta yönetim kuruluna kendi yazdıkları bazı isimler gerçekleştirilen birkaç toplantıdan sonra, maddi ve manevi destek olmadıkları gibi, ne kulübe ne de maçlara gelmemişlerdir.

Söz verenler sözünde durmadı. Ticari hayatım zarar gördü

Son haftalarda üzülerek görüyoruz ki; Kulübümüz ve bizler yanlış, yanlı bilgilerle yıpratılıyor. Herkesin doğruları bilerek konuşması, yorum yapması, yazıp çizmesi ve buna göre davranması için bazı gerçekleri açıklamam gerektiğini düşünüyorum; Geçen sezonun devre arasında ve sezon sonunda futbolcu ve teknik heyet borçlarının düzenlenmesi ve kulübü yeni borçlara sürüklememek amacıyla şahsi çeklerimle bu ödemeleri gerçekleştirdim. Yetkili makamlara konuyla ilgili ödeme planlarının kulüp muhasebesi tarafından aylar öncesinden defalarca bildirilmesine rağmen, birçok çek zamanında ödenmedi. Kişisel diyaloglarımızla birçok futbolcu arkadaşımızın beklemelerini sağlarken, bazı kullanılmış çeklerden dolayı ticari hayatım da zarar görmüş bulunmaktadır. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım bunlara rağmen özveriyle çalışarak, bu zamana kadar görevimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam ettik.

7 puan badiresini birlik beraberlikle aştık

2015-2016 Sezonu öncesinde kulübümüzün önündeki en büyük engel geçmiş futbolcu alacakları, SGK ve Vergi borçlarıydı. Kulübümüz geçen sezon kulüp lisansını alamamış ve almış olduğu -4 puan cezası bu seneye ertelenmişti. Bu sezonda bu eksikliklerin tamamlanmaması halinde -7 puan cezası ile lige başlayacaktık.

Kulüp olarak -7 puan cezasını almamak için onlarca eski futbolcu dosyası probleminin aşılması için uzun süren çalışmalar sonucunda Ben, Kerem Çeboğlu ve Sportif Direktörümüz Hamza Gezmiş başta olmak üzere kulüp bünyemizdeki birçok kişinin de yardımıyla bu dosyalarda sorun yaşamadık. Yine bu süreçte SGK ve Vergi borlarının ödenmesi noktasında Belediye Başkanımızın desteğiyle ödemeler yapılmıştır. Sonuç olarak kulüp lisansı alarak, “Eksi” puan cezası almadan lige başlamayı başarmış olduk. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde birçok sorunun bertaraf edilebileceğinin en güzel örneğini de bu şekilde görmüş olduk.

Yönetimimiz ve takımın motivasyonunu bozdular 

Yeni sezon öncesinde Belediye Başkanımızın da tavsiyelerini alarak Altyapımızdan profesyonel yaptığımız gençlerle, geçen sezondan kalmasını istediğimiz futbolcuları harmanlayarak, düşük maliyetli, genç, mücadeleci ve geleceğe yönelik bir takım oluşturduk. Bir önceki sezona oranla yaklaşık 1 Milyon Türk Lirası daha düşük maliyetle takım kurarak Kartalspor’un ileriki yıllarda daha büyük borç yüküyle karşılaşmasını engellemeyi amaçladık. Transfer yasağımızın, transfer döneminin bitmesine çok az bir süre kalkmasından dolayı geniş çaplı bir transfer çalışması yapamasak da, o süreçte teknik heyetimizin belirlediği ve istediği futbolcuları kadromuza dahil etmeyi başardık.

Sezon başından çok istikrarlı sonuçlar alamasak da üst üste 3 galibiyet aldığımız ve play-off potasını zorlamaya başladığımız bir süreçte, kulüp dışında hemen hemen her ortamda söylenmeye başlanan “Genel Kurul Yapılacağı” yönündeki ifadeler, zaten genç ve tecrübesiz olan takımımızın kafasının karışmasına ve psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine sebep olmuştur. Bu yaşanan motivasyon kaybının sonraki maçların üst üste kaybedilmesinde büyük etkisi vardır.

Yeni teknik adamı gelecek yönetim belirlesin istedik

Günümüz internet çağı, sosyal paylaşım sitelerinde, haber sitelerinde son zamanlarda hemen hemen ger gün çıkan haberler, röportajlar ve köşe yazıları bu olumsuz süreci giderek tetiklemiş ve kulüp için tam anlamıyla belirsizlik havası oluşturmaya başlamıştı. Yönetim kurulumuz olağanüstü genel kurul kararı almasına rağmen camiayı olumsuz yönde etkileyecek bu yazıların devam etmesi oldukça manidardır.

Ben ve yönetim kurulunda bizi yarı yolda bırakmayan arkadaşlarımla gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurulda yeni yönetime görevimizi devredene kadar, elimizden geldiğince kulübümüzün menfaati doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz ve emek vereceğiz.  Olağanüstü Genel Kurul kararı almamıza rağmen sırf yeni yönetimin önünü kapatmamak maksadıyla yeni bir teknik heyetle anlaşma sağlamadık.

Diğer taraftan Olağanüstü Genel Kurul için aldığımız tarihler bile transfer dönemi bahane edilerek eleştirildi. Fakat Olağanüstü Genel Kurul ilk toplantıda değil de ikinci toplantıda da gerçekleşse dahi transfer döneminin hala başlamamış olacağını tekrardan ifade etmek isterim. Amacımız lig’in ilk yarısının son maçından hemen sonra 23 Aralık’ta genel kurulu gerçekleştirerek görevi gelecek olan yeni yönetime teslim etmektir.

Yapılandırma bozulmadı aksine otomatiğe bağlandı

Kartalspor’da bizim görev süremiz içerisinde yapılan çok önemli işlerden birisi de birçok spor kulübünün yapamadığı ama bizim hayata geçirdiğimiz yapılandırmadır. Biz sadece SGK ve Vergi yapılandırması yapmakla kalmayarak, bu yapılandırmaların, bundan sonra Spor Toto Teşkilat Müdürlüğünden gelen gelirle otomatik olarak ödenmesini sağlamış bulunmaktayız.  Bu hamleyle kulübün önü büyük ölçüde açılmış bulunmaktadır. Şuan için şampiyonluklardan da önemli olan, Kulübün uzun yıllar yaşatılması için yaptığımız bu hamleyi, algılamayı bırakın, kulübe bir çorap dahi bağışlamayan şahıslar sanki Kartalspor’u çok düşünüyormuş gibi dışarıdan bizleri hedef göstermeye kalktılar.Umarım bu noktayı Kartalspor’u gerçekten düşünen insanlar gözden kaçırmaz.

Görevden kaçmadık ama görev yapamaz hale getirildik

Aslında Kartalspor’daki en büyük problemlerden biri uzun süreli yönetimlerin oluşturulamamasıdır. Her yönetim kendine göre çalışmalar planlayarak yol almak ister fakat, uzun vadeli bir düzen kurmayı, yönetimlerin kısa süreli olarak devamlı değişmesi engellemiştir.  Bu şekilde devam edildiği takdirde camiayı zor günler beklemektedir.Ben ve arkadaşlarım göreve geldiğinde de kulübümüz zor günler geçiriyordu, biz göreve gelirken ekip olarak bu zor görevi üstlenmekten kaçınmadık. Fakat yine kısa vadeli bir yönetim olacağımız için Kartalspor’un geleceği için yapmak istediğimiz birçok şeyi ertelemek zorunda kalmış bulunmaktayız. Umarız ki bizden sonra görev yapacak yönetim daha uzun süreli ve faydalı çalışmalar yapacaktır.

Kongre isteyen Altınok başkan bizimle konuşmuyor  

Bundan önce olduğu gibi biz görevde değilken de kulübümüz için maddi, manevi katkılarımızın devam edeceğini önemle belirtmek isterim. Bundan önceki süreçte, daha iyi bir yönetim kurulu oluşturulabilirse görevi teslim etmeye hazır olduğumuzu üst makamlara belirtmeme rağmen, başarılı olduğumuz ve göreve devam etmemiz söylenmiştir.Fakat belli bir zaman sonra takım olumlu bir hava yakaladığında Genel Kurul söylemlerinin ifade edilmesini ben ve yönetim kurulum anlamış değildir. İlgili makamların, yönetim kurulumla yada en azından Kartalspor Kulübü Başkanı olarak benimle bu konuları görüşmesi daha doğru olacaktı diye düşünüyorum. Eğer başkanlığa adayl olanlar varsa hiç 23 Aralık tarihlerini beklemesinler, bugünden itibaren kulübe gelsinler, görüşelim ve kulübün tüm işleyişini anlatalım. Yeter ki bu bilinmezlik ve kargaşa ortamından kulübümüzü çıkartalım, en büyük değerimiz olan Kartalspor bu durumdan daha fazla zarar görmesin.

İhanetçiler tarafından “İNAHETÇİLER” ilan edildik

Değerli Kartalspor’lular bilinmesini istediğim bir diğer önemli hususta şudur;

Basın bir milletin müşterek sesidir. Ben Kartalspor Kulübü Başkanı olarak görev yaptığım tüm dönemlerde, basının özgürlüğüne, kamunun haber alma hakkına saygı duydum. Basın çalışanlarına da aynı saygı ve sevgi içerisinde yaklaştım. Oysaki herkese eşit mesafede olması gereken, görevi kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan bazı “basın mensupları”tek taraflı, yanlı ve yanlış haberlerle yönlendirmeler yaparak, kulübümüze ve şahsıma zarar vermişlerdir. Bu şekilde davranıp, zamanında kulübü kendi ofisi gibi kullanıp üzerine birde maaş alan basın mensuplarını ve onlarla kişisel ve maddi çıkarları için Kartalspor’u kullanarak, “İHANETÇİLER” gibi söylemleri kapsayan beyanatlar veren ve Kartalspor’lu olduğunu söyleyen şahısları, söylem ve davranışlarından dolayı kınıyor ve bu gelişmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Konsensüs gerek. Aday değilim

Kartalspor’un bulunduğu bu zor süreçlerden çıkabilmesinin tek yolu; İlçenin mülki amirleriyle, eski Başkan ve yöneticileriyle, taraftarlarıyla, esnafıyla, basınıyla kenetlenerek, Kartalspor’u siyaset üstü bir yerde görüp değerlendirmesi ve herkesin Kartalspor’a sahip çıkarak, seçilecek olan yeni yönetim kurulunu desteklemesi gerekmektedir. Ben bu Olağanüstü Genel Kurul’da tekrardan aday olmayacağım. Ancak Kartalspor yararına her zaman olduğu gibi yönetim dışı da kalsam çalışmaya, göreve gelecek olanlara destek olmaya devam edeceğim"

Senin için hazırladığımız haberler