Binotto, Formula 1'e geri döndü! İşte yeni takımı

23.07.2024 - 16:27 | Son Güncellenme: 23.07.2024 - 16:45

Son dakika Formula 1 haberleri... Ferrari'nin eski takım patronu Mattia Binotto, 2026'ta Formula 1'e giriş yapacak olan AUDI'nin başına getirildi. İşte tüm detaylar...

Binotto, Formula 1'e geri döndü! İşte yeni takımı

AJANSSPOR - HABER

Audi, 2025 yılı sonrasında Sauber takımını devralarak ilk kez fabrika takımı olarak Formula 1'de yer alacak.

Bu doğrultuda Hinwil merkezli ekip, takımın başına Ferrari'nin eski takım patronu Mattia Binotto'yu getirdiğini açıkladı.

İşte AUDI'nin Binotto açıklaması

Yapılan açıklamada Binotto, 2026'daki ilk yarış öncesinde Audi'nin Formula 1'deki çalışmalarını yönetecek. Konuyla ilgili AUDI'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İddialı Formula 1 projemiz için Mattia Binotto'yu buraya getirdiğimiz için çok mutluyuz. 25 yılı aşkın engin Formula 1 deneyimiyle Audi'ye önemli bir katkı sağlayacağı ortada. Amacımız net yönetim yapıları, tanımlanmış sorumluluklar ve etkin karar alma süreçleriyle, tüm Formula 1 projesini F1 hızına ulaştırmak. Takım bu amaç doğrultusunda bağımsız ve hızlı şekilde hareket edecek."

Binotto, Aston Martin ve Alpine ile anılmıştı

Öte yandan Binotto'nun adı Aston Martin ile anılmış, daha sonra da Alpine'e geçeceği konuşulmaya başlanmıştı.

Binotto'nun kariyeri

Ferrari'ye 1995 yılında motor mühendisi olarak katılan Binotto, 28 yıl boyunca İtalyan ekibinde çalışmıştı. Binotto, Ferrari takım patronu olmadan önce teknik direktörlük görevini de üstlenmiş ve en çok bu alanda saygı görmüştü. 55 yaşındaki yönetici, 31 Aralık 2022 itibariyle de Ferrari'deki görevinden istifa etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler