Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Umut Nayir'in Kariyer Öyküsü

12.07.2023 - 00:08 | Son Güncellenme: 12.07.2023 - 00:14

Süper Lig ekibi Fenerbahçe’nin Ümraniyespor'dan renklerine kattığı eski Beşiktaşlı golcü oyuncu Umut Nayir kariyer öyküsü ile dikkat çekiyor. Detaylar...

Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Umut Nayir'in Kariyer Öyküsü

AJANSSPOR HABER

Daha önce Beşiktaş, Bursaspor ve Ankaragücü gibi ekipler için forma terleten Umut Nayir, Fenerbahçe ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Son olarak Kanarya’ya katılması ile gündeme gelen 30 yaşındaki forvet kariyer basamakları ile dikkat çekti.

''Umut Nayir, Fenerbahçe’de''

30 yaşındaki milli futbolcu Umut Nayir, Ankaragücü altyapısında yetişti. Ankaragücü’nün ardından Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor, Göztepe, Bursaspor ve Beşiktaş için sahaya çıkan Nayir son olarak Fenerbahçe’ye katıldı. Sarı-lacivertli ekip Nayir ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Fenerbahçe koca bir aile

Kanarya ile imzaladığı sözleşmenin ardından açıklamalarda bulunan Umut Nayir, Fenerbahçe’ye katılmaktan duyduğu mutluluğu anlatırken şu ifadeleri kullandı: ''Tabii ki mutlu ve gururluyum. Heyecanlıyım da aynı zamanda. Koca bir aile, büyük sorumluluklar… Hepsine hazırım. Beklentilerin üstesinden gelmek için sonuna kadar mücadele edeceğim.''

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın maçları sadece S Sport Plus'ta
Habere Git

Hem hukuk fakültesini kazandı hem de gol kralı oldu

Umut Nayir henüz futbol kariyerinin başlarındayken Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Eniştesi Ergün Yücel’in kendisine ''Üniversiteye kaydol, ben sana yardımcı olurum.” demesi üzerine Ankaragücü’nün U21 takımına giren Nayir burada kaydettiği 21 gol ile gol kralı olmayı başardı. Nayir geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda hem akademik hem de futbol kariyerini birlikte yürütmenin zorluğunu şu sözlerle ifade etti: “Okula 2011’de girdik şimdi ise 2022’ye geldik. Okula girebilmek zordu, girdik. Ama devamını getirebilmek daha zor. Kamp dönemi vizelerle, finallerse başka şeylerle çakışıyor. Hal böyle olunca maalesef okul da uzuyor.''

Hukuk bilgisi Beşiktaş yolunu açtı

Futbolcu Umut Nayir, 27 Temmuz 2018’de 250 bin euro karşılığında Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’a katıldı. 30 yaşındaki forvetin Siyah-beyazlı ekibe katılma süreci ise oldukça sıkıntılı geçti. Osmanlıspor, Umut Nayir için Beşiktaş’a yüksek bir bonservis bedeli talebinde bulundu. Kartal’a katılmasının önündeki hukuki sorunu fark eden hukuk öğrencisi Nayir ise soruna el attı. O dönem Osmanlıspor ile sözleşmesinin bitmesine 3 yıl kalan Nayir, FIFA kuralları gereği korunan dönem dışında kaldığını fark etti. Daha sonrasında Osmanlıspor ile sözleşmesini tek taraflı fesheden forvet böylece 4 yıllık sözleşme ile Beşiktaş’a katılabildi.

Beşiktaş risk almasa kulüpsüz kalabilirdi

Umut Nayir’in Beşiktaş’a katılması transferdeki sorunları bitirmeye yetmedi. Osmanlıspor, Beşiktaş’a dava açtı. Umut Nayir’in sahip olduğu hukuk bilgisi ve süreç hakkında yaptığı araştırmalar sırasında elde ettiği veriler ise davanın dönüm noktası oldu. Beşiktaş, yüksek bonservis bedeli isteyen ekibe yalnızca cüzi bir miktarda ödeme yaptı. Nayir, o dönem hakkında yaptığı bir açıklamada ise sözleşmesini feshederek çok büyük bir risk aldığını şu sözlerle belirtti: “Benim için istedikleri para piyasa ücretinden çok daha fazlaydı. Sözleşmemi feshederek risk aldığımın farkındaydım çünkü beni transfer edecek ekip riske girmek istemezse kulüpsüz kalabilirdim."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe golcüyü resmen açıkladı: Eski Beşiktaşlı...
Habere Git

''Çoğu futbolcu otomobil koleksiyonu yapar bense…''

Beşiktaş’a transfer olması ile okul kaydını Özyeğin Üniversitesine aldıran Umut Nayir geçtiğimiz yıllarda kitaplar hakkında yaptığı bir açıklama ile dikkat çekti. Siyah-beyazlı ekibe transfer olduğu zaman ilk olarak kitaplarını taşıdığını belirten 30 yaşındaki forvet kitaplara olan sevgisini “Çoğu futbolcu otomobil koleksiyonu yapar bense kütüphane. Klasikleri çok seviyorum.” sözleri ile ifade etti. 

Nayir, Beşiktaş’ta aradığını bulamadı

Umut Nayir, Beşiktaş’a katılmasından 1 ay sonra Bursaspor’a kiralandı. Bursaspor için 25’i Süper Lig olmak üzere 26 maçta forma terleten Nayir toplamda 5 gol kaydetti. Kiralama döneminin sona ermesi ile Bursaspor’dan Beşiktaş’a dönen forvet, Kartal için 2019-2020 sezonunda tüm kulvarlarda toplamda 27 maça çıktı. Sahada olduğu dakikalarda 6 kez fileleri havalandırmayı başaran Nayir, 2020-21 sezonunda ise Siyah-beyazlı ekip ile yalnızca 3 maçta yer aldı.

Beşiktaş’taki kariyeri istediği gibi gitmeyen Umut Nayir, 2020-21 sezonunda Hırvatistan ekiplerinden Hajduk Split’e kiralandı ve sonrasında Giresunspor’a transfer oldu. 

Ekibi küme düştü, Nayir göz doldurdu

Milli futbolcu Umut Nayir, 2022-23 sezonunda Ümraniyespor forması terletti. Ümraniyespor, Süper Lig bitimine 3 hafta kala Nayir’in altyapısında yetiştiği Ankaragücü’ne 2-1 mağlup olarak küme düşmesi kesinleşen ilk takım oldu. Ekibi küme düşmesine rağmen Nayir takımdaki performansı ile dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda Ümraniyespor için 33 maça çıkan 30 yaşındaki futbolcu toplamda 18 gol ve 3 asist kaydetti. Nayir’in attığı 17 gol Süper Lig maçlarında geldi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe kadın futbol takımının teknik direktörü belli oldu!
Habere Git

Parlak performansı ile A Milli Takım’a davet aldı

Ümraniyespor’daki performansı ile dikkat çeken Umut Nayir, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafından Euro 2024 Elemeleri'nde Ermenistan ve Hırvatistan’la oynanan maçların aday kadrosuna davet edildi. 30 yaşındaki futbolcu Türkiye için ilk golünü 19 Haziran’daki Galler karşılaşmasının 72. dakikasında kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler