Bir Ankara hikayesi: Mustafa K! Anahtar zaten ondaydı

23.11.2020 - 00:21 | Son Güncellenme: 23.11.2020 - 09:07

Daha önce 5 defa Gençlerbirliği, 4 defa Ankaragücü’nün başına geçen Mustafa Kaplan, yeniden Alkaralar'ın teknik direktörlüğe getirilirken ilk maçında Fenerbahçe'ye 5-1 gibi farklı skorla yenildi. Eski teknik direktör Mert Nobre'nin transfer isteklerini veto eden Mustafa Kaplan ligde zor durumda olan hem Gençlerbirliği hem de Hacettepespor'un kadro planlamasında tek yetkili isimdi.

Bir Ankara hikayesi: Mustafa K! Anahtar zaten ondaydı

AJANSSPOR - HABER

Gençlerbirliği’nde sezon başında sportif direktörlüğe getirildiği duyurulan Mustafa Kaplan, Mert Nobre’yle yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlüğe getirildi ve son olarak Fenerbahçe karşısında 5-1’lik mağlubiyet yaşadı. Tecrübeli hocaya sezon başı ayrıca, Gençlerbirliği’nin pilot takımı Hacettepe ve Gençlerbirliği altyapı organizasyonları üzerinde tam yetki verildi adeta kulübün anahtarı teslim edildi.

Forvet ve 10 numara istemedi

Daha önce Gençlerbirliği 5,  Ankaragücü’nü ise 4 kez çalıştıran Kaplan’ın,  eski teknik direktör Mert Nobre’nin ısrarla istediği forvet ve on numara  transferini  veto ettiği öğrenildi. İddiaya göre Nobre, transfer sezonu bitmeden şu ana kadar kadar kazandıkları tek maç olan Beşiktaş karşılasmasından sonra bile talebini iletti. Ancak Kaplan,  kendi kurduğu takımda ısrar etti.

Nobre 5 puan toplayabildi

Talebi karşılık bulmayan Mert Nobre  7 haftalık sürede Gençlerbirliği sadece Beşiktaş’ı 1-0’lık skorla yenerken İttifak Holding Konyaspor ile 0-0, Gaziantep FK ile de 1-1 berabere kalarak 5 puan toplayabildi.

Nobre'ye eleştirdi

Daha önce birçok kez hem Gençlerbirliği hem Ankaragücü’nde teknik direktör olarak görev yapan Mustafa Kaplan, kulüp yönetimine sık sık Mert Nobre'nin tercihlerini ve takımın performansını eleştiren konuşmalar yaptı. Mert Nobre, Medipol Başakşehir ile oynanan ve son dakikalarda yenen iki golle mağlup olunan maçın ardından gönderildi.

Teknik direktörler görevi kabul etmedi

21 takımlı ligde 19. sırada yen alan Gençlerbirliği, birçok hoca ile temas kurdu ancak hiçbir teknik direktör başkent kulübüne gelmek istemedi. Teknik adamların büyük bölümü gerekçe olarak Mustafa Kaplan'ın varlığını gösterdi. Bunun sonucu Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük görevi Mustafa Kaplan’a teslim edildi.

Ankaragücü'nde de aynı olay yaşanmıştı

Kaplan, daha önce de Ankaragücü’nde sportif direktörlük görevine getirilmiş orada da Bayram Bektaş’ın görevine son verilmesinin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturmuştu.

Hacettepe de zor durumda

Öte yandan Kaplan’ın kadro planlamasında yetkili olduğu Hacettepespor da Misli.com 2.Lig Beyaz Grup’ta zor günler geçiriyor. 10 hafta sonunda aldığı tek galibiyet ve 3 beraberlikle 6 puan toplayabilen Hacettepespor 19 takımlı ligde 16. sırada bulunuyor.
Senin için hazırladığımız haberler