Bir Çınarın Hüzünlü Vedası “Gaziantepspor”

15.03.2019 - 01:52 | Son Güncellenme: 14.03.2019 - 22:55

Tam 49 Yıl önce, dönemin Belediye Başkanı Abdulkadir Batur başkanlığında 58 kurucu üye ile 24 Nisan 1969 yılında kuruldu Gaziantepspor.

Kurtuluş Savaşı'nda canı pahasına savaşan, direnen, mücadeleyi kazanan hatta 6317 şehit veren ve o şehitlerin anısına takımın forma renklerini Kırmızı (şehitlerin al kanını temsil eden) Siyah (şehrin yasını temsil eden) renklerden oluşturmuştu.

49 yıl önce kurulan Gaziantepspor 50. yılında kapatılma kararı aldı!

Futbolda bir misyon olmayı başaran, Avrupa'da bizleri gururlandıran Gaziantepspor'un tarihinde Lens ve Roma'yı yendiği gerçeği unutulmamalı.
Fransızların köklü takımı Lens'i; bir Faroe Adaları bir Irak takımı muamelesi yapar gibi elemişti.

Önce Kurtuluş Savaşı'nda kendi içinde Fransızları yok eden Gaziantep, yıllar sonra sporda da Fransızları içeride 3 gol, deplasmanda da 3 gol atarak sahadan yok etmişti!

Kazanmak için güçlü olmak lazım fakat direnmek çok daha fazla güç ister. Direnmek; yürek ister, sabır ister, birlik ister ve en önemlisi haklı olmayı ister.

Bu yüzden tarih, güçlüyü ve kazananı değil; direneni yazar.

Direnmek, çok zor bir olaydır fakat direnmeyi en iyi bu toprağın evlatları bilir. Çünkü Fransızlara karşı kenti terk etmek yerine direnen Gazişehir kaybetse bile direnci ile de, tarihe yazılmıştı. Bu direncin ödülü olarak “Gazi Madalyası”nı şehrin ve takımın gururla taşımasına sebep olmuştu.

- Koskoca Gaziantepspor nasıl bu hale getirildi? Bilinmiyor(!)
- Gaziantepspor, Türk futbolu için ne ifade ediyor? Bilinmiyor(!)
- Türkiye’de kurumsal yapılanmasını gerçekleştiren, tesis sorunu olmayan, şirketleşen, 2. ve 3. Lig'de pilot takımı olan, kurumsal kimliği olan bir takım nasıl kaderine terk edildi? Bilinmiyor(!)
- Yıllardır üç büyük kulüp başta olmak üzere bir çok takıma yüksek meblağlara satılan yıldız oyuncuların paraları ne oldu? Bilinmiyor(!)

Dilerim ki Şahinbey'in “Vurun Antepliler Namus Günüdür” dediği gibi Gazişehir halkı futbol takımı için büyük direniş gösterip tıpkı Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi büyük bir direnç ile takımı geri kazanırlar. 

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Senin için hazırladığımız haberler