Bir değil, iki değil, üç değil... Biz size nasıl inanalım?

30.07.2020 - 11:44 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 11:46

Ajansspor yazarı Mert Elam, göreve geldiği günden bu yanaki icraatları tartışma konusu olan Nihat Özdemir'le ilgili bir yazı kaleme aldı. Artık inandırıcılığını yitiren Özdemir'in bu duruma düşmesine neden olan o sözler ve icraatlar...

Bir değil, iki değil, üç değil... Biz size nasıl inanalım?

Mert ELAM-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve onun yönetim kurulu, son aldığı kararla birlikte spor kamuoyunun büyük bir bölümünün tepkisini çekti. İşin komik tarafı aynı yönetim kurulu bundan iki ay önce kulüplerin küme düşmenin kaldırılmasına yönelik başvurularını oy birliğiyle reddedip ligin mevcut statüsüyle sona ermesine karar vermişti. Gerçi Nihat Özdemir başkanlığı döneminde ilk kez taca çıkmıyor. Gelin diğer örneklere bakalım…

Tarih 28 Mayıs 2019. Henüz federasyonları olmamış ama Nihat Özdemir’in başkanlığa oturması garanti. O dönem küme düşen takımlar, özellikle de BB Erzurumspor, küme düşmenin kaldırılmasını ve ligin 20 takımla oynanmasını talep ediyor. Özdemir’in bu taleple ilgili cevabı şu oluyor:

“Erzurumspor’dan ligin gelecek yıl 20 takımlı olması konusunda talep geldi ama bu çok zor. Sezon başında açıklanmadan sezon sonunda böyle bir karar alırsanız bunu dünyaya anlatamazsınız.”

14 ay sonra gelinen nokta ortada.

Ayrıca TFF Yönetim Kurulu 28 Mayıs’ta açıkladığı yönetim kurulu kararında bu konuyu oy birliğiyle reddetmişti. Maçlar oynandı, lig bitti ve bir anda iki ay önce tersini savundukları şeyi kabul ettiler.

Takvim yaprakları bu sefer 12 Mart 2020’yi gösteriyor. Türkiye’de ilk resmi koronavirüs vakasının açıklandığı zamanlar. Öğle saatlerinde bir açıklama yapan Özdemir, liglerin geleceğiyle ilgili şu açıklamayı yapıyor:

Maçların ertelenmesi ya da seyircisiz oynama gibi bir durum söz konusu değil. Tüm maçlar her zamanki gibi oynanmaya devam edecek.”

Aynı günün akşamında Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın nisan sonuna kadar maçların seyircisiz oynanacağını açıkladı.

17 Mart 2020. Nihat Özdemir ve Servet Yardımcı bir basın toplantısı düzenledi. Liglerin seyircisiz bir şekilde devam edeceğini açıkladılar. İki gün sonra Gençlik ve Spor Bakanı liglerin ertelendiğini açıkladı.

Tarih bu sefer 8 Temmuz 2020. TFF Yönetim Kurulu gelecek sezondan itibaren yeni yabancı kuralının yürürlüğe gireceğini açıkladı. 29 Temmuz’daki kararla ise bunun bir yıl ertelendiği bildirildi.

Nihat Özdemir'e kim inanacak?

İşte Türk futbolunun geldiği nokta bu. Şimdi bu saatten sonra Nihat Özdemir bir şey dese hangimiz ona inanıp güvenebileceğiz? Gelecek yıl 21 takımlı oynanacak dendi mesela. Yarın öbür gün biz 1. Lig Play-Off finalinde mücadele eden iki takımı da Süper Lig’e çıkarmaya karar verdik ve 21 yerine 22 takımla oynatacağız deseler şaşırır mısınız? Açıkçası ben şaşırmam…

Senin için hazırladığımız haberler