Cüneyt Çakır hakemliği bıraktı

Feride Kara
04.08.2022 - 21:35 | Son Güncellenme: 05.08.2022 - 00:11

Eski hakemlerden Deniz Ateş Bitnel sosyal medya hesabından Cüneyt Çakır'ın hakemliği bıraktığı ve TFF'ye eğitimci olmak istediğini söylediğini duyurdu.

Cüneyt Çakır hakemliği bıraktı

Süper Lig'de 2022-2023 sezonu başlamadan önce Cüneyt Çakır'ın hakemliği bıraktığı iddiaları gündeme geldi. 

Cüneyt Çakır hakemliği bıraktı

Eski hakemlerden Deniz Ateş Bitnel sosyal medya hesabından "Cüneyt Çakır hakemliği bırakıp eğitimci olmak istediğini TFF yetkililerine bildirdi, TFF yetkilileri bu isteği kabul etti !!!" ifadelerini kullandı. 

Süper Lig'in en tecrübeli hakemi

Hakemliği bıraktığı iddiası gündemde olan Cüneyt Çakır Süper Lig'de 385 müsabakada görev yaparak üst seviyedeki aktif meslektaşları arasında en çok maça çıkan isim oldu. 

Çakır Türkiye'deki kariyerini sonlandırdı

Cüneyt Çakır hakkında konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "Geçen hafta Bolu’da bir kamp, seminer gerçekleştirdik. Seminerde MHK’ya Cüneyt Çakır hocamız başvurmuş, yurt dışından birçok teklif aldığını söyledi. Birçok teklif aldığını ancak hakemlik kariyerini Türkiye’de sonlandırmak istediğini söyledi. Cüneyt Çakır, sonraki dönemde de alt kademedeki hakemlere eğitip vermek, yeni Cüneyt Çakırlar yetiştirmek istiyorum dedi. Bu camiaya katkı sağlayacağım dedi. Türk futbol ailesine borcunu böyle ödemek istediğini söyledi." dedi.

"Hem VAR için getirdik, hem de şu anda Hugh Dallas'ı getirdik"

Cüneyt Çakır'ın eğitimcilikte de büyük başarı kazanacağına inandığını belirten Mehmet Büyükekşi, "Bu zamana kadar biz de dahil yurt dışından hakem eğitimi için hocalar getirdik. Hem VAR için getirdik, hem de şu anda Hugh Dallas'ı getirdik. Bu defa yerli bir hakemimizi, en başarılı hakemlerimizden birini, kendi değerimizi, hakem eğitmeni olarak atadık. İnşallah biz yurtdışından hakem getiriyorsak, o da yurt dışına eğitmen olarak da gider" ifadelerini kullandı. 

"Cüneyt Çakır'a jübile maçı düzenlemek istiyoruz"

Tecrübeli hakem için jübile düzenleyeceklerini ifade eden Mehmet Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü: "Cüneyt Çakır bizim çok önemli bir değerimiz. İki defa Dünya Kupası, üç kez Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etti. Üst üste 5 turnuvada üç kez yarı final seviyesinde maç yönetme başarısı gösterdi. Ayrıca 2015 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde görev aldı. Sayısız turnuvada Türk futbolunu temsil etti. İnşallah hocamıza jübile maçı düzenlemek istiyoruz. Türk hakemliğine yakışır şekilde onu uğurlamak istiyoruz. Bu zamana kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle de Cüneyt Çakır hocamıza çok teşekkür ediyorum. Yeni çalışmaları için de başarılar diliyorum."

"Güzel uğurlamalarla hakemlerimizi emekli etmek istiyoruz"

Marka değerini artırmak istediklerini ifade eden Mehmet Büyükekşi sözlerini şöyle tamamladı: "Buradan özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Şuna inanıyorum, eğer biz futbolda marka değerimizi artırmak istiyorsak, hakemlerimizi de son derece değerli halde tutmamız, kamuoyunda onların mutlaka hakkını vermemiz gerekiyor. Mutlaka hakemlerin de insan olduklarını unutmamız gerekiyor. Hepimiz hata yapabiliriz, hataları kasıt olmadığı müddetçe hoş görmemiz gerekiyor. Futbol kamuoyuna da buradan seslenmek istiyorum, yeni bir sayfa açıyoruz. Özellikle hakemlerimizin arkasında durmak istiyoruz ve bu duruşu da sadece lafla yapmayacağız. Gerçekten onlara güveniyoruz. Bütün hakemlerimizi son derece saygıdeğer olarak görüyoruz. Cüneyt Çakır hocamız için bu yaptıklarımızın diğer hakemler için de örnek olmasını istiyoruz. Böyle güzel uğurlamalarla hakemlerimizi emekli etmek istiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler