Bir devrin sonu: NBA efsanesi, 40 yaşında emekli oldu

Orhan Gülek
14.02.2026 - 10:03 | Son Güncellenme: 14.02.2026 - 10:05

Toronto Raptors tarafından serbest bırakılan Chris Paul, 21 yıllık basketbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Bir devrin sonu: NBA efsanesi, 40 yaşında emekli oldu

AJANSSPOR- HABER

Amerikan Basketbol Ligi ( Nba ) efsanelerinden Chris Paul, Toronto Raptors tarafından serbest bırakılmasının ardından 40 yaşında parkelere veda ettiğini duyurdu.

ABD'li yıldız oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İşte bu kadar. 21 yılın ardından basketbola veda ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kariyerindeki başarılar

Chris Paul, NBA tarihinin en büyük oyun kurucularından biri olarak kabul edilirken 12 kez NBA All-Star seçilmiş ve 2006 yılında ise "Yılın Çaylak Oyuncusu" ödülünü kazanmıştı.

Asist ve top çalma kategorisinde ikinci

Paul, NBA tarihinde hem asist (12 bin 552) hem de top çalma (2 bin 728) kategorilerinde ikinci sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler