Bir dönem Türk futboluna damga vurmuştu! Futbolu bıraktı...

26.08.2024 - 18:29 | Son Güncellenme: 26.08.2024 - 18:36

Bur dönem Süper Lig devi Beşiktaş'ta yıldızı parlayan ve milli takıma kadar yükselen Oğuzhan Özyakup kariyerini sonlandırdı. Detaylar...

Bir dönem Türk futboluna damga vurmuştu! Futbolu bıraktı...

AJANSSPOR HABER

2012-2022 arası Beşiktaş forması giyen ve son olarak Hollanda Eredivisie'de mücadele eden Fortuna Sittard'da forma giyen Oğuzhan Özyakup, profesyonel futbol kariyerine veda ettiğini açıkladı.

31 yaşında futbolu bıraktı

Yıldız ortasaha, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kendimi bildim bileli çok mutlu ve keyif alarak oynadım. Futbol, hiçbir zaman sadece futbol olmadı benim için. Hayatım oldu, her zaman da parçası olacak. Çok şanslıyım ki; hep hedefi ve hayalleri olan takımlarda oynama şansı yakaladım." ifadelerini kullandı. Yıldız oyuncu, 31 yaşında profesyonel kariyerine veda ettiğini açıkladı.

Kendimi Beşiktaşlı Oğuzhan olarak hissettiğim için başka bir kulüpte oynamam mümkün değildi

Sözlerine kendine teklif yapan Süper Lig kulüplerine teşekkür ederek devam eden Özyakup, "Bu yaz Süper Lig'den teklif yapan tüm takımlara ilgileri için çok teşekkür ederim. Ama ben kendimi her zaman Beşiktaşlı Oğuzhan olarak hissettiğim ve her zaman öyle anılmak istediğim için başka bir kulüpte oynamam mümkün değildi. Futbola verdiğim sonsuz değere karşılık yeterli hedefler olmadığı için profesyonel Futbol kariyerimi sonlandırma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

150 Milyon Euro

Beşiktaş'ta 2016'daki yaşanan şampiyonlukta asistleri ve golleriyle başrolü oynayan Oğuzhan Özyakup'a siyah-beyazlı taraftarlar sosyal medyada '150 milyon Euro ' değer biçiyordu.

Performans olarak geriye gitti

Beşiktaş'ta son dönemde oynadığı futbolla eskileri aratan 31 yaşındaki ortasaha, istenen performansı verememesi sonucu ilk önce 2020 yılının kış transfer döneminde Feyennord'a kiralandı, ardından 2022 yılında bedelsiz bir şekilde Fortuna Sittard'a transfer oldu.

404 maçta sahaya çıktı

Kariyerinde AZ Alkmaar, Arsenal, Beşiktaş, Feyennord ve Fortuna Sittard formaları giyen Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş kariyerinde 3 Süper Lig, 1 Ziraat Türkiye Kupası, 1 tane de Türkcell Süper Kupa kazandı. 31 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş kariyerinde çıktığı 226 maçta 29 gol, 41 asistlik performans sergiledi.


Kariyerinde 404 maçta forma giyen Özyakup, çıktığı 404 maçta 46 gol 75 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler