Bir futbolcu daha Türkiye'den gitti! Koronavirüs...

01.04.2020 - 09:15 | Son Güncellenme: 01.04.2020 - 14:43

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs ile Türkiye'de de mücadele veriliyor. Yabancı futbolcular, COVID-19 salgını sebebiyle tedirginlik yaşıyor. Pekiyi, hangi futbolcular takımdan bu tehdit sebebiyle ayrıldı? Yeni ayrılacak isimler var mı? İşte detaylar...

Bir futbolcu daha Türkiye'den gitti! Koronavirüs...

Koronavirüs tehdidi, Türkiye'de forma giyen yabancı futbolcuları tedirgin etti. Söz konusu süreçte kimi futbolcular ülkeden ayrıldı, kimisi ise gidip gitmeme konusunda kararsız kaldı. COVID-19'un kol gezdiği ülkemizde yakın vadede bu sorun çok daha fazla büyüyecek gibi görünüyor.

Obi Mikel'in sözleşme feshi çokça tartışılmıştı...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Trabzonspor forması giyen Obi Mikel, koronavirüs tehdidine karşı maçların oynanmasına tepki göstermiş ve sosyal medyadan bir paylaşım yapmıştı. Yönetimin, Obi Mikel'den bu paylaşımı kaldırmasını istediği ve futbolcunun da bu duruma karşı çıktığı gündeme gelmişti.

Uğurcan Çakır, yayıncı kuruluşta tedirginlik olduğunu açıklamıştı

Ailesinin yanında olmak istediğini anlatan Obi Mikel, daha sonra bordo-mavili kulüple ters düşmüş ve Türkiye'den ayrılmıştı. Trabzonspor'da yaşanan tedirginliğin doğruluğunu, kaleci Uğurcan Çakır yayıncı kuruluşa verdiği röportajda dile getirmişti.

Büyük kulüplerde tedirgin olan oyuncu yok mu?

Beşiktaş'ta da futbolcular Galatasaray ile seyircisiz oynanan derbi maç öncesi çok gergindi. Tedirginlik yaşayan yabancı futbolcularla kaptanlar ve doktorlar konuşmuş, 'Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu' anlatmışlardı. Çok dile getirilmese de benzer şeylerin Galatasaray ve Fenerbahçe'de de yaşandığı söyleniyor.

Konyaspor'da Mak ayrıldı

Benzer durum diğer takımlarda da yaşanıyor. Konyaspor Kulübü, Robert Mak'ın koronavirüs sebebiyle ailesinin yanında bulunmak istediğini ve takımdan ayrılmak için izin istediğini açıkladı. Futbolcu, Konyaspor'dan ayrıldı. 

Denizlispor'da Barrow izinsiz şekilde gitti

Denizlispor'da ise Barrow ülkeyi terk etti. Yönetim, haber vermeden ülkesi Gambiya'ya giden Madou Barrow'a tepki gösterdi. Elde ettiğimiz bilgilere göre; Denizlispor, Barrow'un tekrar takıma dönmesini istemiyor.

Berna Gözbaşı tehlikeye dikkati çekti

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada yabancı futbolcuları takımda tutma konusunda çok zorlandklarını ifade etmişti. Benzer bir açıklama Ankaragücü'nden de geldi.

Ankaragücü'nde de benzer sorunlar var

Özellikle transfer tahtasını açabilmek için çok zorlanan fakat; üstün bir gayretle kadroya futbolcuları katan Ankaragücü'nün başkanı Fatih Mert, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Yabancı futbolcular ülkelerine gitmek istiyor

Fatih Mert, "Bu sene ligden düşme olmamalı. Takvim kısa süre içinde belirlenmezse yabancı oyuncuları tutmakta büyük sıkıntılar yaşayacağız. Birçoğu ülkelerine gitmek istiyor" açıklamasında bulundu.

Almanya'da özellikle basketbolcular kaçıyor!

Öte yandan benzer sıkıntıların basketbolda yaşandığı da öne sürülüyor. Basketbolda da takımlarını terk eden oyuncular var. Almanya'da Rasta Vechta ekibinde oynayan Amerikalı oyuncular Jordan Davis, Kamari Murphy ve Steve Vasturia ve Ishmail Wainright deyim yerindeyse ülkeden kaçmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler