Galatasaray'daki Kaos'un Nedeni Yardımcı Antrenör Konusu

Salim Manav
06.01.2022 - 16:20 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 16:51

Galatasaray'da Burak Elmas, Fatih Terim ve yönetim arasında son bir haftada yaşananların perde arkasında 'yardımcı teknik direktör' yatıyor. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'daki Kaos'un Nedeni Yardımcı Antrenör Konusu

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Mustafa Cengiz döneminde yönetime karşı cephe alan Fatih Terim Başkan Burak Elmas ile son derece uyumlu bir başlangıç yapmıştı. Başarısız sonuçların ardından sarı kırmızılı camiada yaşananlar benzer kamuoyunda benzer bir algının yerleşmesine neden oldu. Galatasaray'da yaşananlar adım adım şöyle...

Galatasaray'ın en başarısız sezonlarından biri

Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalan Galatasaray Süper Lig'de olumsuz bir tablo çizdi. Bu olumsuz tablo sıradan bir olumsuzluk değildi; tarihin en başarısız lig performanslarından birine imza atıldı.

Taraftar Fatih Terim konusunda ikiye bölündü

Teknik heyetin başında Fatih Terim, yönetimde ona çok güvenen ve hatta seçim sırasında kayıtsız şartsız Terim diyen başkan Burak Elmas vardı. Ligdeki olumsuz sonuçlar arttıkça Terim'in performansı tartışılır hale geldi, taraftarlar neredeyse ikiye bölündü.

Yönetime göre sorun Fatih Terim'in yardımcılarında

Yönetim, sorunun Fatih Terim'de değil yardımcılarında olduğu tespitinde bulundu. Yönetimde bir yandan da henüz sezon başında Fatih Terim ile aralarında sorun olduğu iddiası ortaya atılan Işıtan Gün gibi bir figür vardı. Her olumsuzluğu Işıtan Gün'e yıkan güruhlar bulunuyordu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da flaş Necati Ateş-Selçuk İnan kararı!
Habere Git

Farioli, NEF Stadı'na geldi

Süper Lig'in ilk yarısının son maçı Antalya ile içeride oynanacaktı. Karagümrük'ten ayrılan Francesco Farioli de karşılaşmaya geldi. Farioli'nin statta fotoğrafı çekildi ve yönetim Farioli'yi yardımcı olarak Terim'e önerdiği iddia edildi. Tecrübeli teknik adam bizzat bu iddiayı yalanladı.

İlgini Çekebilir
Francesco Farioli Fenerbahçeli oyuncuyu istedi
Habere Git

Farioli'yi Işıltan Gün'e bağlamaya çalışanlar oldu

Ancak Farioli'yi Işıtan Gün'e bağlamaya çalışanlar oldu. Farioli, stada Karagümrük'te iletişim alanında görev alan Egehan Şengül'le maça gelmişti.  Egehan Şengül, mayıs 2018 seçiminde Dursun Özbek'in koordinasyon ekibindeydi. Yani Işıtan Gün'le bir ilgisi yoktu. Ama bağlamaya çalışanlar bir şekilde bağlıyordu; Fatih Terim reddetmesine rağmen...

Burak Elmas'tan Fatih Terim'e: Teknik kadroya takviye yapılacak

Süper Lig'deki olumsuz tablonun üstüne TFF 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor'a kupada mağlup olunması teknik heyete tepkileri arttırdı. Başkan Burak Elmas, Fatih Terim'le devam etmek istiyordu ama teknik heyete takviye yapmaya da kararlıydı. Bunu açık açık Terim'e söyledi. Bir yandan da arayışlara başlandı.

Domenec Torrent ile anlaşıldı

Başkan Burak Elmas'ın verdiği yetkiyle Guardiola'nın eski yardımcısı Domenec Torrent ile görüşüldü. Torrent, Terim'in yardımcılığını kabul etti. Galatasaray Teknik Direktörü, henüz yeni bir yardımcıya onay vermedi.

Galatasaray'da kaos çıktı

Hafta başında beri Galatasaray camiası adeta kaos yaşadı. Önce medyada Fatih Terim'e Galatasaray A.Ş.'de üyelik teklif edildiği haberi çıktı. Daha sonra Terim, kendi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Akşam ise Galatasaraylı bazı yöneticiler sosyal medyada hedef haline getirildi.

Cim Bom'da aslında ne oluyor?

Galatasaray'da yaşananlara bakıldığında istenen sadece teknik heyete bir yardımcı takviyesinden ibaretti. Başkan Burak Elmas ve yönetim hocayla devam etmek istiyor, sadece yükünü azaltma hedefindeler.

Fatih Terim projesine inanıyor

Fatih Terim de projesine inanıyor ve 3 yıl görevinin başında olmak istiyor. Galatasaray Teknik Direktörü'nün endişesi çok inandığı projesine bir zarar gelmesi.

Sorun yöntem farkı

Kısacası iki taraf da başarıyı istiyor ama başarıya giden yolu çizerken yöntem konusunda farklılık var. Giresunspor maçında çıkacak sonuç bile olumlu ya da olumsuz birçok şeyi değiştirebilir. Ocak ayı çok kritik. Hem yönetim hem teknik heyet için...

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Bikem Kanık ve Işıtan Gün sessizliğini bozdu: Fatih Terim'in gitmesini istediler mi?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler