Bir hayalin başlangıcı... Tiago Rech!

28.12.2020 - 16:54 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 18:36

Brezilya Serie C haberleri... 2014 yılına kadar gazeteci olarak çalışan Tiago Rech, mesleğini bıraktı ve taraftarı olduğu Santa Cruz takımının kulüp başkanı oldu. İşte Tiago Rech'in hikayesi...

Bir hayalin başlangıcı... Tiago Rech!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Brezilya Serie C 'de mücade eden Santa Cruz, tarihinde ilk kez Brezilya Kupası'nda oynayacak. 2014 yılında gazeteci olarak çalışan ve kariyerini bırakıp Santa Cruz kulübünün başkanı olan Tiago Rech için ise bu büyük bir başarı öyküsü.

Brezilya Serie C 'de mücadele eden Santa Cruz, tarihinde ilk kez Copa do Brasil'e katılmasını sağlayan FGF Kupası'nı kazandı.

2012 yılında Brezilya Ligi'nde Gremio'ya 4-1 kaybedilen maçta Santa Cruz kulübü taraftarı olarak tribündeki tek destekçi olan Tiago Rech, yıllar sonra kulüp başkanı olarak kazanılan kupayla tribünden poz verdi.

"Bir rüyanın başlangıcı... Ve her şey yolunda gitti" 2020'de viral hale gelen sosyal medya paylaşımı, Brezilya'nın en güneyindeki eyaleti Rio Grande do Sul'da yer alan Santa Cruz kulübü başkanı Tiago Rech için çok fazla anlam ifade ediyor.

Zaferin ardından açıklama yapan Santa Cruz başkanı Tiago Rech "Gerçekten çok duygu yüklüyorum! Bir ülkenin kulübünün başkanı olmak, üçüncü ligde olmak ve burada bu turnuvayı kazanmak, gelecek yıl Copa do Brasil'de oynamak, büyük bir ödül kazanmak... Santa Cruz benim hayatım. Bu kulüp için hayatımda pek çok şeyden vazgeçtim. Bu kulübü çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

Santa Cruz kulübü başkanı Tiago Rech, şampiyonluk kutlaması sırasında tribünde olduğunu ve bir zamanlar tek başına olan taraftarın, şimdi kupa kaldırdığını ifade etti. Tiago Rech "Bir zamanlar yalnız bir taraftar olan kişi, bugün bir kupa kaldırıyor. Bu gerçek bir rüya. O sahneyi hiçbir zaman unutamıyorum, ama Santa Cruz kulübü harika. Copa do Brasil'i hak ediyor. Şimdi yeni başlıyoruz. Takımımız Santa Cruz'u şimdi tutun bakalım!" açıklamalarında bulundu.

Mesleğini bırakıp, Santa Cruz kulübünün başkanı olmuştu

27 yaşında gazeteciliği bıraktıktan sonra ciddi anlamda mali kriz ile boğuşan kulübü devralan Santa Cruz başkanı Tiago Rech, 2013'te takım birinci ligden ikinci lige ve daha sonra 2018'de üçüncü lige düşmüştü.

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler