Bir ilk yaşandı! #NBA #WNBA

24.06.2017 - 19:36 | Son Güncellenme: 24.06.2017 - 19:36

NBA’in yeni sezonunda lige katılacak genç oyuncular, Perşembe gecesi gerçekleşen draft ile belli olurken basketbol tarihinde bir ilk yaşandı. 

ABD’de basketbolun zirvesi olan NBA ve WNBA’in bu seneki draftlarında birinci sıra, ilk kez aynı okulun oyuncularının oldu.

San Antonio Stars, sezon öncesinde Washington Üniversitesi’nden Kelsey Plum’u ilk sıradan draft ederken NBA’de de ilk sıra Washington Huskies’in yükselen yıldızına gitti. Philadelphia 76ers, tercihini Markelle Fultz’dan yana kullandı.

NCAA tarihinin en çok sayı atan kadın basketbolcusu unvanına sahip olan Plum, Fultz’un ilk sıradan seçilmesinin ardından bir paylaşımda bulunarak “En iyi arkadaşım ve kardeşim için ne kadar gurur duyduğumu ifade etmeye başlayamıyorum. Philadelphia’nın bir yıldızı var” sözlerini kullandı.

Sixers çaylağı Fultz ise “Ben ve Kelsey kardeş gibiyiz. Günümüzün bitmek bilmeyen saatlerini spor salonunda çalışarak geçiriyoruz. Neredeyse her gün konuşuyoruz. Aynı okuldan ilk kez iki kişi NBA ve WNBA’de aynı sıradan seçildi. Bu kesinlikle bir tarih. Bu ne kadar işin içinde olduğumuzu gösteriyor” diyerek  görüşlerini dile getirdi.

Trendbasket

Senin için hazırladığımız haberler