Galatasaray Ve Trabzonspor Mertens Transferi İçin İtalyan Devleriyle Yarışıyor

Salim Manav
03.08.2022 - 11:31 | Son Güncellenme: 03.08.2022 - 12:51

Napoli'de efsane isim haline gelen Belçikalı Dries Mertens'e Galatasaray'la Trabzonspor'un yanı sıra Juventus ve Inter gibi takımlar da talip.

Galatasaray Ve Trabzonspor Mertens Transferi İçin İtalyan Devleriyle Yarışıyor

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

35 yaşındaki Dries Mertens, 9 sezonda 148 gol ve 77 asist ile Napoli’nin efsanesi haline geldi. Bu sezon başında sözleşmesi sona eren Belçikalı futbolcu birçok kulüp tarafından transfer edilmek isteniyor.

Duygusal bir yapıya sahip

Mertens, duygusullağından dolayı Napoli ile devam edip etmeme kararını kesinleştiremedi. Taraftardan gelen baskılardan dolayı sosyal medya adreslerini kilit altında tutuyor.

Juventus Mertens'i kadrosuna katmak istiyor

Mertens transferi için en çok çaba harcayan kulüplerden biri Juventus. Juventus onu çok istiyor ama o Ganzalo Higuain gibi hain damgası yemek istemiyor. Arjantinli futbolcu, 2016 yazında Napoli ile çok başarılı bir performans sergilemesinden sonra kendisi için 90 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini kullanan Juventus'a gitmişti. Napolili taraftartarlar buna büyük tepki göstermişti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan ayrılmıştı, İstanbul'da kalıyor! İşte yeni adresi...
Habere Git

Inter ve Lazio da talip

Mertens,'in İtalya'da büyük bir piyasası bulunuyor. Sadece Juventus değil geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran Inter, Lazio ve Salernitana'da oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor.

Trabzonspor Hamsik ile ikna peşinde

Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor'da Belçikalı yıldızı kadrosuna katmak istiyor. Bordo mavililerin en büyük kozu ise yıllarca Mertens ile Napoli formasıyla ter döken Marek Hamsik. Trabzonspor, Hamsik aracılığıyla Belçikalı futbolculyu ikna etmek istiyor.

Galatasaray'dan  Sneidjer örneği

Trabzonspor gibi Mertens'i isteyen bir başka takımsa Galatasaray. Sarı kırmızılar Belçikalı oyuncuyu Wesley Sneidjer örneği ile ikna etmeye çalışıyor. Inter'de istenmeyen Hollandalı Sneidjer, sarı kırmızı formayla çok başarılı bir performans sergilemiş takımın şampiyon olmasının yanı sıra Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselmesine büyük katkı sağlamıştı.

Ülkesine dönebilir

35 yaşında olan ve aktif futbol hayatının sonuna gelen Mertens için bir seçenek de ülkesi Belçika'ya dönmesi. Royal Antwerp futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor. Mertens'in futbolu ülkesinde bırakabileceği konuşuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler