Bir Merih Demiral vakası daha mı?

17.02.2020 - 20:26 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 17:36

Bir Merih Demiral vakası daha mı?

Galatasaray'da 17 yaşındaki futbolcu Mustafa Kapı'nın sözleşmesinin uzatılamaması ve kadro dışı bırakılması akıllara Merih Demiral'ı getirdi.

Sarı-Kırmzıılı takım bugün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Mustafa Kapı'nın kadro dışı bırakıldığını duyurdu. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Son 3 yılı yatılı olmak üzere 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde, yetişmesi için emek ve değer verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri red ettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Mustafa Kapı ile neden yeni sözleşme imzalanmadı?

Ajansspor'dan Burhan Can Terzi'nin haberine göre; Mustafa Kapı'nın menajerleri genç futbolcunun A takımda süre alması ve teklif geldiğinde inisiyatifin kendilerinde olmalarına yönelik garanti istedi. Oyuncunun tasarrufu dışında gelişen olaylar sonrası restleşme büyüdü ve Kapı kadro dışı kaldı.

Bir Merih Demiral vakası daha mı?

Galatasaray'ın Mustafa Kapı'yı kadro dışı bırakması, şu sıralar yaşadığı sakatlık sebebiyle sahalardan uzak kalan milli stoper Merih Demiral'ı akıllara getirdi. Merih Demiral de Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme için anlaşma sağlayamamış ve yeni bir maceraya atılmıştı.

Merih Demiral, İstanbul'un bir diğer büyük takımı Fenerbahçe 2011 yılındayken (13 yaşında) Fenerbahçe'ye imza attı ve sarı-lacivertli formayı altyapıda 5 sene giydi. Merih Demiral, profesyonel sözleşme için asgari ücret teklif edilince takımdan ayrılmayı tercih etti ve 2016-2017 sezonu itibariyle Portekiz 3. Lig takımlarından Alcanenense takımına transfer oldu.

Daha sonra Sporting Lizbon'a transfer olan Merih Demiral, Alanyaspor'daki performansıyla önce Sassuolo'ya transfer oldu. Burada da 1 sezon forma giyen başarılı futbolcu 2019-2020 sezonunun başında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu.

Merih'in kariyeri boyunca oynadığı takımlar:

Fenerbahçe (Altyapı)
Alcanenense
Sporting (B Takımı)
Sporting
Alanyaspor
Sassuolo
Juventus

"Fatih Terim bizim için şans"

Mustafa Kapı, TFF tarafından çıkartılan Tam Saha dergisine yaptığı açıklamada, Fatih Terim'in genç oyuncular için şans olduğunu ifade etmişti.

Kapı yaptığı açıklamada, "Fatih Hocanın Galatasaray'da olması, bizim gibi gençler için büyük şans. Gerçekten bu işin ustası… Her maçımızı izliyor. Ben daha önce böyle bir ilgi görmedim. Fatih Hoca çok ilgileniyor altyapıyla… Bizim de bunu iyi değerlendirip, çalışmamız lâzım" demişti.

(AJANSSPOR - DETAY HABER)

Senin için hazırladığımız haberler