Barcelona UEFA Avrupa Ligi'ne Düşerken Tribünler Messi Diye Bağırdı

Kerem Ergün
28.10.2022 - 09:46 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 13:49

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Bayern Münih'e 3-0 yenilen Barcelona yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecek. Taraftarların Messi tepkisi... Detaylar...

Barcelona UEFA Avrupa Ligi'ne Düşerken Tribünler Messi Diye Bağırdı

AJANSSPOR HABER

İspanyol devi Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin şaşkınlığını yaşıyor. Bu durum taraftarların tepkisine sebep oldu. Taraftarlar takımdan ayrılarak PSG'ye giden dünya yıldızı Messi'yi unutmadı. Tüm tribün maçtan hemen sonra Messi'nin ismini haykırmaya başladı.

Maçtan önce elenecekleri kesinleşti

Barcelona için çarşamba gecesi kabus gibi geçti. Katalan ekibinin yoluna UEFA Şampiyonlar Ligi'nde devam edebilmesi için grubun diğer maçında Viktoria Plzen'in Inter'i yenmesi gerekiyordu. Fakat Xavi'nin öğrencileri için sonuç hayal edilen gibi olmadı. Viktoria Plzen, Inter'e 4-0 yenildi ve Barcelona'ya UEFA Avrupa Ligi'nin kapısını gösterdi.

5. MAÇLAR ÖNCESİ PUAN DURUMU: 

SIRA TAKIM PUAN
1. BAYERN MÜNİH 12
2. INTER 7
3. BARCELONA 4
4. VİKTORİA PLZEN 0
İlgini Çekebilir
Inter gruptan çıktı, Barcelona'yı Avrupa Ligi'ne gönderdi
Habere Git

Bayern teselli vermedi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi kesinleşen Barcelona, evinde Bayern Münih'i ağırladı. Katalan ekibi için şeref maçı olan maçta tek hedef galibiyetti. Fakat Alman ekibi rakibine istediğini vermedi. Karşılaşmayı Bayern Münih deplasmanda  3-0 kazandı. Konuk ekibin gollerini Sadio Mane, Choupo-Moting ve Benjamin Pavard attı.

5. MAÇLAR SONUNDA PUAN DURUMU:

SIRA TAKIM PUAN
1. BAYERN MÜNİH 15
2. INTER 10
3. BARCELONA 4
4. VİKTORİA PLZEN 0

Sorumlu Xavi, çare Messi!

Geçtiğimiz sezon gibi bu sene de UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında veda eden Barcelona'da teknik direktör Xavi Hernandez eleştirilerin hedefinde. İspanyol basını bu hayal kırıklığından 42 yaşındaki teknik adamı sorumlu tutuyor. Katalan ekibinin taraftarları da takıma yönelik protestolar yaparken çareyi yönetime haykırdı. Tribünlerden uzun bir süre boyunca Messi sesleri duyuldu.

Messi olmayınca Barcelona = UEFA Avrupa Ligi

Messi'nin Barcelona formasını giydiği yıllarda her zaman UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasını geçen Barcelona'da işin sırrının Arjantinli oyuncu olduğu anlaşıldı. Katalan ekibi en son 1999 yılında şampiyonların kupasından grup aşamasında elenmişti. Messi'nin PSG'ye transferinin ardından geçen 2 senede de Xavi'nin takımını yoluna son 16 turundan itibaren UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

Bayern Münih 29-7 Barcelona

Bayern Münih ile Barcelona'nın oynadığı son 9 karşılaşmaya bakılınca Katalan ekibi için büyük bir dram yaşanıyor. İki takımın bu süre zarfında birbirlerine karşı oynadığı maçlarda durum 29-7 Alman ekibi lehine. Bu maçlarda en büyük fark 14 Ağustos 2020'de oluşmuştu. UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Bayern Münih, Barcelona'yı deplasmanda 8-2'lik skorla mağlup etmişti.

Planlama milyonlarca Euro'ya mal oldu

Goal.com'un haberine göre Barcelona Başkanı Joan Laporta, sezon başında kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final etabına çıkılacağını varsayarak bütçelendirdi. Fakat Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmesiyle birlikte Katalan ekibi büyük bir kayıp yaşayacak. Kulüp milyonlarca Euro'luk bir yayın gelirinden mahrum olacak. UEFA Avrupa Ligi gelirleri daha düşük olduğu için Avrupa sahnesinden gelecek gelir de azalacak. Yaz transfer döneminde 153 milyon Euro harcayan Barcelona'da başkan Joan Loparta'nın nasıl bir yapılanmaya gideceği merak konusu.

 

Ligde işler yolunda

UEFA Şampyinoar Ligi'ne grup aşamasında veda eden Barcelona için La Liga'da işler yolunda. Katalan ekibi 11 haftanın sonunda 28 puan ile lider Real Madrid'in 3 puan arkasında 2. sırada yer alıyor. Barcelona 12. hafta maçında deplasmanda Valencia ile karşılaşacak. 29 Ekim Cumartesi günü (yarın) oynanacak maç saat 22.00'da başlayacak.

Messi bu sezon kendine geldi

Geçtiğimiz sezon PSG'de hayal kırıklığı yaratan Messi, bu sezon performansıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. 35 yaşındaki oyuncu bu sezon çıktığı 16 maçta 11 gol atarken 12 tane de asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 50 milyon Euro olan Arjantinli oyuncunun Fransız kulübüyle 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Messi - Mbappe iş birliği gol ve asist şov
Habere Git

Messi'nin Barcelona ve Arjantin performansı

Geçtiğimiz sezon Barcelona'ya gözyaşları ile veda eden Messi, gösterdiği performansla kulüp tarihine geçti. Katalan ekibi ile 778 maça çıkan süperstar, kulübüne 672 gol, 303 asistlik katkı verdi. Arjantin Milli Takımı için 164 maça çıkan Messi, ülkesi adına 90 gol atarken 51 tane de asist yaptı.

Barcelona temsilcilerimizin rakibi olabilir

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Barcelona, UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakibi olabilir. Avrupa Ligi'nin formatına göre ligde grubunu 2. sırada tamamlayan takımlar, Şampiyonlar Ligi'nden düşen takımlarla son 16 turu için play-off oynuyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor gruplarını ikinci sırada tamamlaması halinde play-off turunda Barcelona ile karşılaşabilir.

Senin için hazırladığımız haberler