Rus iş insanı Valeriy Oyf, Vitesse'yi satmaya hazırlanıyor

Orhan Gülek
14.03.2022 - 15:59 | Son Güncellenme: 14.03.2022 - 16:15

Hollanda'nın en eski profesyonel kulüplerinden biri olan Vitesse’nin sahibi Rus iş insanı Valeriy Oyf, kulübü satmaya karar verdiğini açıkladı. İşte detaylar

Rus iş insanı Valeriy Oyf, Vitesse'yi satmaya hazırlanıyor

AJANSSPOR - HABER

Ukrayna-Rusya savaşının ardından Hollanda’da baskı gören ve kulüp yönetimini devreden Rus oligark Valeriy Oyf, Vitesse Kulübü'nü satmaya karar verdiğini açıkladı.

"Veda etmek bana çok acı veriyor"

Oyf yaptığı basın açıklamasında, "Vitesse'ye veda etmek bana çok acı veriyor, ancak mevcut durumda kulüp, çalışanlar, taraftarlar, sponsorlar ve diğer paydaşların çıkarları için bu zor kararı alıyorum." dedi. 

"Vitesse daima kalbinde kalacak"

Dört yıl önce kulübü satın alan Oyf, "Ben her zaman kulübe bağlı kaldım ve harika performanslardan keyif aldım. Vitesse kılübü daima kalbinde kalacak.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Abramovich Chelsea başkanlığından diskalifiye edildi!
Habere Git

Vitesse Kulübü'nden açıklama

 

Vitesse Kulübü ise yaptığı açıklamada, Valeriy Oyf'un hisselerini satmaya karar verdiğini ve kulübün denetleme kurulundan da istifa edeceğini  açıkladı.

Hollanda'nın en eski profesyonel kulüplerinden biri olan Vitesse, geçen sezonu dördüncü sırada tamamladı ve şu anda Avrupa Konferans Ligi'nde oynuyor. Vitesse, Perşembe günü AS Roma'ya karşı son 16 ilk maçını kaybetti.

Oyf, Abramovich ile oldukça yakın

 

Ayrıca Hollanda basınına göre Oyf, İngiliz yaptırımlarının hedefi olan Premier Lig devi Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich ile oldukça yakın. 55 yaşındaki Abramovich, 2003 yılında satın aldığı ve 19 büyük kupa kazandığı Chelsea’yi satışa çıkarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler