Fatih Terim: "Bir şampiyonluktan daha önemli işlerim var"

24.11.2021 - 16:04 | Son Güncellenme: 24.11.2021 - 19:08

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda yarın sahasında Marsilya ile karşılaşacak olan Galatasaray'da basın mehsuplarının sularını yanıtlayan teknik direktör Fatih Terim dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fatih Terim: "Bir şampiyonluktan daha önemli işlerim var"

Ajansspor Haber

Gruptaki 5. maçında yarın saat 20.45'te Fransız ekibi Marsilya ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, yapılacak son antrenman öncesinde Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

Fatih Terim ve Feghouli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Fatih Terim: "100 yıldır birbirimizle oynuyoruz, yeniyoruz, yeniliyoruz"

"Bu basın toplantısını izleyenlerin; benim derbiyle ilgili yorumlar yapmamı beklediklerini sizin de sorunuzdan anlıyorum. Derbi heyecanları, yabancı kuralı veya hakem hataları gibi yaratılan illüzyonlardan kurtulmamız lazım. 100 yıldır birbirimizle oynuyoruz, yeniyoruz, yeniliyoruz."

"Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmeyecek"

"Marsilya maçının önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Derbinin önemini biliyoruz. Fakat Galatasaray için Marsilya maçı daha önemlidir. Onun telafisi vardır. Bunun yoktur. Marsilya maçının önüne hiçbir şey geçmeyecek."

"Bir şampiyonluktan daha önemli işlerim var" 

"Ben yüzlerce maç oynamışım, tonlarca maç kazanmışım, galibiyetlerim çok, mağlubiyetlerim azdır. Çok lig şampiyonlukları gördüm. Şükür, çok şükür ki şampiyonluklardan daha az ligi farklı sıralarda bitirmişim. Bu yeni yapılanma döneminde bir şampiyonluktan daha önemli işlerim var bu süreçte. Bugün borç içinde olan kulübün kurtulması için çalışıyoruz. Başkanımız da beni bu yönde motive etti."

"Kızıyorum ama unutulmamalı onlar benim evladım"

"Oyuncularımız da her geçen gün daha iyi olacaklar. Pozisyon bulmada başarılıyız fakat son vuruşta eksiklerimiz var. Evet kızıyorum. Az önce istatistikleri onlarla paylaştım. En az gol pozisyonu olan, en fazla gol beklentisi olan takımız. Rakiplerimize az pozisyon veriyoruz çok gol yiyoruz. Çok pozisyona giriyoruz fakat az gol atıyoruz. Kızıyorum ama unutulmamalı onlar benim evladım. Bütün sorumluluğu üzerime alıyorum. Marsilya maçının önüne ne derbi, ne hakem ne de TFF geçsin. Bu süreçle ilgili süreci sayın başkanımız yürütüyor ben de başkanımıza güveniyorum."

"Niyetimiz Mostafa'nın opsiyonunu kullanmak yönünde" 

"Diagne de Mostafa da Halil de bizim gol beklentisi beklediğimiz oyuncular. 3 oyuncuya da şans verdim. Gol atmaya başlarlarsa devamı da gelecektir. Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Mostafa konusunda zamanımız var. Niyetimiz opsiyonu kullanmak yönünde. Golcülerimizin bu kadar pozisyonda gol yapmaları bizi farklı yere taşırdı."

"Yarın kontrolü elimize almamız lazım"

"Sahaya çıktığımız her 11 bizim için idealdir. Marsilya takımının çok güçlü olduğunu orada gördük. Merkezi iyi kapatıp iyi savunma yapmıştık. Onlara fazla pozisyon vermemiştik. Yarın kontrolü elimize almalıyız. Marsilya çok zor takım, sert geçecek."

"İsteğimiz maçı kazanıp işi bitirmek"

"Sayın başkanın vizyonu, bu hedefte çalışmak için beni motive etmiştir. Yarın akşam kazanmak çok anlamlı ancak beraberlik durumunda da diğer maçın sonucuna göre turu geçebiliriz. İsteğimiz maçı kazanıp oradan gelecek sonuca göre işi bitirmek. Önemli bir nokta birinci olarak gidersek Mart ayında maçımızı oynayacağız, zamansal kazanımımızda olacak."

"Galatasaray'da oynamak esas olandır"

"Barış, Kerem, Berkan, Moruthan birçok genç oyuncumuz var. Galatasaray'a transfer; düzenli şans, milli takım ve sonrasında Avrupa'ya transfer gibi görünüyor. Her oyuncumuzu çok seviyoruz, burada kalmasını istiyoruz ama oyuncu gelip, "gitmek istiyorum" diyor. Bu konuda prensiplerim çok açık. Galatasaray'da oynamak esas olandır, o isteği görmek isteriz. Ama giden oyuncularımız da oldu, onlar bizim dışarıda manevi elçilerimiz. Bu da özellikle ekonomik sıkıntısı olan kulüplerin en önemli gelir kaynağı olmalıdır. Bundan mutluluk duyarız."

"Oyuncularımın gelişimi beni çok mutlu ediyor"

"Sistem şu anda çok doğru işliyor. Oyuncularımızın gelişimi beni çok mutlu ediyor. Kerem çok büyük aşama kaydetti. Barış ve Berkan'dan da memnunum. Taylan da daha önce milli olmuştu. Halil de milli takıma kadara yükseldi."

"Kaybederken de alkışlanan takım. Motto bu olmalı" 

"Son maçta da öncekilerinde de kaleye birçok gidişimizde son şuta çevirememe konusunda üzerinde çok durduk, üzüldüler açık açık izleyince. Takımın üzülmesini de istiyorum. Üzüldükçe bunu düzeltmek isteyecek hırsa sahip olacaklar. Kaybederken de alkışlanan takım. Bence motto bu olmalı. İyi oynayanı alkışlamak. Eğer taraftar bunu Fenerbahçe maçında yapıyorsa her maçta yapacak demektir. Çok güzel bir jest. Galatasaray da taraftarımız da aslında bu. Bana göre büyük jest, yerini bulmuş. Oyuncularımla konuştum; güzel bir jest. Hep söylüyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var. Gönül istiyor ki 55 bin mi? 55 bin kombine olsun."

"Başarılıysanız muhakkak ki eleştiriler oluyor"

"Eleştiriler olacaktır, bundan hiçbir zaman gocunmadım. Bu durumdan bir sıkıntım yok. Eğer bir yerdeyseniz, başarılıysanız muhakkak ki eleştiriler oluyor, bazen de yalnız oluyorsunuz. Sonunda hedeflerimize ulaştıktan sonra eleştirenlerden açıklama görmedim. Kaybettiğimiz maçlara da iyi bakalım."

Senin için hazırladığımız haberler