Fenerbahçe - Kasımpaşa yorumu: Dramdan 3 puanı çıkarmak çok şey

Cüneyt Muharremoğlu
10.10.2022 - 11:11 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 14:13

Spor yazarları Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, Ömer Üründül, Gürcan Bilgiç, Faik Çetiner, Ahmet Çakar 5-4 biten Fenerbahçe-Karagümrük maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe -  Kasımpaşa yorumu: Dramdan 3 puanı çıkarmak çok şey

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, unutulmayacak bir maçta 5-4 mağlup ederek 3 puanı kazandı. Sarı lacivertliler, 88. dakikada oyuna giren Michy Batsuayi'nin uzatma dakikalarında attığı golle galip gelirken maçtan sonra büyük sevinç vardı. Spor yazarları Fenerbahçe - Karagümrük karşılaşmasını değerlendirdi. İşte yazarların görüşleri...

İlgini Çekebilir
Caner Erkin Fenerbahçe golüne sevindi mi? O anı anlattı
Habere Git

Mehmet Demirkol: Dramdan 3 puanı Çıkarmak çok şey

Mehmet Demirkol (Fanatik): Takım boyunu uzun süre sonra ilk kez ayarlayamayınca iş Ümraniye maçına döndü. Fenerbahçe 3’lü oynarken 4’lüde olduğundan çok daha iyi bir savunma hattı oluşturuyor. Sadece ofsayta düşmemek değil, baskıyı manalı kılmak için. Dün bir de Lincoln sol bek olunca burada ortaya çıkan sorun büyüdü. Ayarı tutturamadı. Borini’nin İsmail üzerindeki amansız baskısı da bunda etkili oldu. Karagümrük’ün 2 kanadınında sürat ve becerisi daha da anlam kazandı. Tüm bu sorunlara rağmen zaman zaman ön alanda iyi ve kalabalık bir pres yapmayı başardılar. Ancak burada da Emre Mor’un hücum becerisindeki hamlığa Valencia’nın hat-trick’e rağmen basit oynamaktan git gide uzaklaşması eklendi. Pedro’nun oyunda tamamen kaybolması da... Bu tempoda oynarken basit oynamak zorundasınız. Birbirinizin yerini ezbere bilmelisiniz. Yoksa kolay kaptırılan toplara rakibe kolay çıkış imkanı veriyor. Bir de Altay var. Yaptırdığı penaltı mental form durumu hakkında çok olumsuz şeyler söylüyor. Halbuki hatasını hemen unutmasıyla ünlüdür. Bu dramdan ve bunca olumsuzluktan 3 puanı hem de Batshuayi ile çıkarmak bir şampiyonluk adayı için çok şey.

Uğur Meleke: Bir Süper Lig klasiği

Uğur Meleke (Hürriyet): Bir Süper Lig klasiği olarak tarihe geçen bu epik maçı kazanan Fenerbahçe’nin en iyileri konsantrasyon abidesi Valencia ve İsmail’di. Crespo’yu da öne iten ve Portekizli’nin ofansif özelliklerini sergilemesini sağlayan İsmail’in çıkışı olağanüstü. Bu çizgisini korursa, Euro 2024 elemelerinde milli takımımızın en büyük kozlarından biri olacak.

Ömer Üründül: 4 gol yemenin makul açıklaması yok

Ömer Üründül (Sabah): Her ne kadar ofansif, riskli futbol oynasan da müthiş pres yapan ve devamlılığı olan Crespo ve İsmail gibi iki ön liberon varken, 4 gol yemenin hiçbir makul açıklaması yoktur. Dün gece F.Bahçe'de Crespo, İsmail ve Valencia dışında iyi oynayan bir oyuncu yoktu. Öyle ki maç içinde yenen 4. golden sonra son zamanlarda hiç görev vermediği Serdar Dursun'dan dahi medet umdu. Herhalde bu maç üzerinde öz eleştiriler yapacaktır.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftarını çıldırtan rakamlar! Fenerbahçe'de Batshuayi…
Habere Git

Gürcan Bilgiç: Fenerbahçe'nin gösterişinin bir bedeli var

Gürcan Bilgiç (Sabah): Fenerbahçe'nin seyirciyi stada çeken "gösterişinin" bir de faturası var. Jaoa Pedro'nun hala form tutmasını bekliyor Jorge Jesus. Ferdi'nin olmadığı bir takımın özellikle kanat akınlarında eski etkisinden uzak kalması, Emre Mor'un da kendini oyunun içine sokmaması da notlar arasında.

Faik Çetiner: Jesus ve Fenerbahçe için uyarı

Faik Çetiner (Fanatik): Devre 2-2 bitmiş, Fenerbahçe’de sahada işler istenildiği gibi gitmiyor. Böyle olunca Jesus arada hamle yapar diye düşünenler yine yanılıyor. Çünkü Portekizli hoca hamlelerini son 20 dakikaya saklıyor. 90 dakika boyunca ofansif oyunda organize olamayan Fenerbahçe’nin dün imdadına tartışmasız penaltılar yetişti. Yoksa ummadık taş, baş yaracaktı. Jesus’un geciken hamleri ise son 15 dakikada geldi. Rossi,(Emre Mor), Lincoln (Alioski) değişiklikleri çok önceden yapılmalıydı. Pedro, Szalai, Gustavo “Oyundan çıkmaz“ diye kural mı var? Batshuayi ve Serdar Dursun niye bitime 5 dakika kala oyuna girer? Karagümrük maçı Jesus ve Fenerbahçe için büyük uyarı oldu. Bir takımın 11 ile bu kadar oynanmaz. Bu defans anlayışıyla her maç mutlu sonla bitmez. Dua etsin uzatmalarda galibiyet golünü atan Batshuayi’ye. Öyle değil mi Mösyö Jesus?

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus: O olmayınca planımız etkilendi
Habere Git

Serkan Akcan: Valencia takım arkadaşlarından ayrıldı

Serkan Akcan (Fanatik):  Szalai kendi adına sezonun en kötü maçlarından birini oynadı. Kaleci Altay da en az Szalai kadar çok hata yaptığı bir geceyi geride bıraktı. Kalesine gelen 4 isabetli şut da gol oldu. Bu sezona Altay’ın formda başladığı söylenemez elbette. Kalesine gelen tüm isabetli şutlar gol oluyorsa o kalecinin şapkasını önüne alıp düşünmesi, nerede hata yaptığını bulmak için çaba sarf etmesi gerekir. Valencia yaptığı hat-trick bir yana hücum aksiyonlarının tamamında yer alması, pozisyon sezgisi ve gol vuruş kalitesiyle diğer takım arkadaşlarından ayrıldı. Fatih Karagümrük’te ise Fabio Borini gecenin adamıydı. Santrforda Diagne’den kolay kolay vazgeçmeyen Pirlo, dün gece vatandaşı Borini’yi santrforda kullanarak maçın senaryosunu değiştirdi.

Ahmet Çakar: Tavla maçı gibi...

Ahmet Çakar (Sabah): Dün gece tavla maçı gibi bir karşılaşma izledik. Eğer bir mücadele 5-4 gibi bir skorla bitiyorsa, maçı seyretmeseniz bile o defanslar mutlaka eleştirilir. F.Bahçe gibi bir takım, sezon başında Ümraniye'den 3, dün de Karagümrük'ten 4 gol yiyorsa bunun üzerine çok düşünmek lazım. F.Bahçe'nin en büyük problemi kolay gol yemek. Eğer şampiyonluğu kaybedecekse bunun baş sorumlusu da yenen basit goller olacak.Yoksa F.Bahçe'nin gol atma problemi yok. Dün 5 attılar, 3-4 tane daha atabilirlerdi.

Senin için hazırladığımız haberler