'Bir zamanlar kardeştiler'

10.01.2020 - 18:31 | Son Güncellenme: 10.01.2020 - 18:31

Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın ibra edilmemesi hakkında neler söyledi? İki başkan yine karşı karşıya geldi...

'Bir zamanlar kardeştiler'

Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, şu anki başkan Ahmet Nur Çebi ile yaklaşık olarak 6.5 yıl görevde kalmıştı. Bilindiği üzere eski başkan Fikret Orman ibra edilmedi ve gündemin ana maddesi konusu oldu. Orman'ın ibra edilmemesi ise iki başkanı yine karşı karşıya getirdi. Peki Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın ibra edilmemesi hakkında neler söyledi? İşte dünden bugüne Ahmet Nur Çebi ve Fikret Orman arasında yaşanan sert açıklamalar...

"Bu durum kendinizi aklamak için şanstır"

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Nur Çebi, "Bu durum kendinizi aklamak için şanstır” dedi. Faiz indirimi için başvurduklarını da söyleyen Çebi, “Faiz indirimi konusunda bir an önce cevap almamız gerekiyor çünkü 31’inde transfer bitiyor” diye konuştu.

"Futbol A.Ş.’nin genel kurulunda oy birliğiyle ibra edilmeme kararı çıktı"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Antalya kampında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana gündem maddesi, dün gerçekleşen Futbol A.Ş. Genel Kurulu’nda bir önceki başkan Fikret Orman’ın ibra edilmemesiydi. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak toplantıya başlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Dün Beşiktaş Futbol A.Ş.’nin genel kurulunda bir önceki yönetim kurulu başkanının ibra edilmemesiyle ilgili bir gündemimiz var. Beşiktaş çok önemli bir kurum. 116 yılı aşkın tarihi olan, ayakta kalması tüm spor kamuoyu ve Beşiktaşlılar açısından çok önemli. Bir önceki döneminde 10 milyon TL kar eden bir şirketin bir sonraki sene 307 milyon TL zarar etmiş olmasının, ibra edilmemesi gerektiğini biliyoruz. Ben bir iş adamıyım. Bir yeri yönetiyorsanız basiretli olmalısınız. Basiretli iş adamı tabirinden yola çıkarak, Beşiktaş’ın ortağı olduğu Futbol A.Ş.’nin bu zararının irdelenmesi yönünde oy birliğiyle karar alındı. Futbol A.Ş.’nin genel kurulunda oy birliğiyle ibra edilmeme kararı çıktı. Bir camiayı temsil ediyoruz ve camianın talepleri doğrultusunda burayı yönetmek zorundayız. Camianın, genel kurulun, ibra edilmeme hususunda talebi ve baskısı olduğunu da söylemek istiyorum” açıklamasını yaptı." ifadelerini kullandı.

Fikret Orman: "Ahmet abi ile bizim aramızda duygusal bir durum var"

Fikret Orman, başkanlığı döneminde Ümraniye’deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde futbol yönetim merkezinin açlışında Ahmet Nur Çebi hakkında açıklamalar yapmıştı.

İşte o açıklamalar:

"Beşiktaş seçim sürecinde ve ben aday değilim. Beni adaylık polemiklerine sokmayın. Ahmet abi ile bizim aramızda duygusal bir durum var. Onun kırgınlıkları olur. Laflar çarpıtılır, bazıları dolduruşa getirir, bunlar olur. Ben seçimin adayı değilim. Aday olsam, söylediklerine net cevap veririm. Ama şu anda söylediğim şey başka rotalara gider."

Adayların geçmişi bırakıp gelecekle alakalı konuşmaları gerektiğini vurgulayan Orman, şunları kaydetti:

"Polemiklere girmek istemiyorum"

“Adaylar kendi aralarında, geçmişle alakalı değil, gelecekle alakalı konuşmalı. Kimse Beşiktaş’ın geçmişine aday değil. Polemiklere girdiğimiz takdirde, o şunu dedi, bu bunu dedi gibi birçok konu çıkartırız. Polemiklere girmek istemiyorum. Seçimler bitince, günü gelirse, cevap vereceğim şeyler olursa veririm, ben lafımı esirgemem. Ben aday değilim. Aday olacak arkadaşlar da önümüzdeki süreçte şunu yapacağız, bunu yapacağız diyecekler. Borcu aşağıya nasıl indirecekler, şampiyon takım oluşturmak için nasıl uğraşacaklar bunu anlatmaları lazım. Geçmişe aday değiller, geleceğe adaylar. Şu anda polemiklere benim girmemem gerekiyor. Dün de böyle bir konuşma olmasaydı, bugün böyle bir açıklama olmayacaktı. Kırgınlıklar olur. Biz büyük bir camiayız, yarın barışırız, bir şey olmaz.”

Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Ahmet Nur Çebi, mevcut başkan Fikret Orman'ın, "Kırgınlıklar olur. Biz büyük bir camiayız. Yarın barışırız, bir şey olmaz" sözlerine cevap verdi.

Orman'ın sergileyeceği tutumun önemli olduğunu dile getiren Çebi, "Barışabiliriz tabii. Nasıl barışık geldik ve darıldıysak, darıldıktan sonra da barışılabiliyor. Dünyada böyle şeyler oluyor. Tabii ki tavırlarına, isteğine bağlı. Onun 'Yarın barışırız.' sözleriyle ilgili tavır ve davranışlarını göreceğiz. Eğer öyle bir şey varsa, biz uzatılan eli geri çevirmeyiz. 'Abi.' dendi, 'Başkanım.' dedik. Bana uzatılan eli karşılıksız bırakmam ama o tavırları görmek istiyorum. Gelişmelere bakacağım." şeklinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Kulübü başkanlığına geldikten sonra, kulübün eski başkanı Fikret Orman döneminde ciddi şekilde israf yapıldığını belirtti.

"Paraların nerede olduğu bana sorulmalıymış"

Başkanlık seçimini kazanmasının ardından yaşadığı duyguları anlatan Çebi, şunları söyledi:

"Bir israf dönemi yaşanmış. Seçim sonrası kapıdan girdiğimizde vurdumduymaz, 'bana neci', ihtimam gösterilmemiş belki de 2-3 yılın önümüzde durduğunu gördük. Sponsorluklarda, başka sözleşmelerde de bunu gördük. Çok yorgunum, konuşabilecek enerjiyi bile zor buluyorum. Geldiğim günden beri 2 saatten fazla uyku uyumuyorum. Sabaha kadar sorunun altından nasıl kalkacağımızı düşünüyoruz."

Çebi, kulübün zararları konusunda, "Önümüzdeki 2,5 yılın 1 milyar lira zararla kapatacağını görüyoruz. Zararı ne kadar aşağı çekeceğiz, bunun çalışmasını yapıyoruz. Sponsorlarımızdan biraz daha gayretle bir şeyler vermesini talep ediyoruz. Parasız hiçbir şey olmuyor. Geliri giderinden bir lira fazla olan kulüp yaratamazsak, başka bir şey konuşmaya gerek olmayacak. Kimse Beşiktaş'tan büyük değil, Beşiktaş'ı nasıl şekillendireceğiz, mesele bundan ibaret." diye konuştu.

Fikret Orman döneminde kendisinin de ikinci başkan olarak görev aldığı 6,5 yılda yaşananlardan örnek veren Çebi, "İlk 4 sene için söyleyecek bir şeyim yok. Hesabını herkese verebilirim. Zaten 7 senenin içinde onlar da çıkacak. Son 3 sene icra kurulu başkanıyım. Paraların nerede olduğu bana sorulmalıymış. Deniz Atalay beyanat veriyor. Son seçimde o dönemdeki yönetici arkadaşlarımın karşımda çalıştığını biliyorsunuz. Acaba neden?" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Yıpratılacak neyim var, buyursun yıpratsınlar"

İcra kurulu başkanı olarak yaşadıklarından örnekler vermeye devam eden Çebi; Kartal Yuvası, BJK TV, transfer konusunda sorumlu yöneticilerden bilgi almak istediğini ama o yöneticilerin bunu yapmaktan kaçındığını belirterek, "Bana 'Efendim biz sayın başkanla o işi hallettik. Burada gündeme gerek yok, sizi gereksiz yere meşgul etmeyelim.' dediler. Transferde görevli arkadaşlarla, profesyonellerle, avukatlarla konuştuğumda, 'Kimi aldınız?' diye sorduğumda; bana bilgi verilmemesi konusunda sayın başkan ve transfer komitesi başkanı tarafından talimatlandırıldıklarını ve aksi halde işten çıkarılacaklarını ilettiler. 'Arkamızdan sallamasın, sallarsa biz de onu yıpratırız.' denmiş. Ben önce Allah'a, sonra size emanetim. Yıpratılacak neyim var, buyursun yıpratsınlar." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DETAY HABER

Senin için hazırladığımız haberler