Bir zamanlar reklam yüzü olan futbolcular

18.02.2020 - 03:24 | Son Güncellenme: 18.02.2020 - 01:27

Bir zamanlar reklam yüzü olan futbolcular

Futbol artık hayatımızla birleşti. Reklam panoları, televizyon reklamları, sosyal medya, magazin derken günümüzde futbol ile ilgili bir çok iletşim yeri oluşmaya başladı. Futbol sahada değil saha dışında da bol bol konuşuluyor. Haliyle futbolcuların da bu durumdan fayda sağlaması kaçınılmaz oldu. Herkesin tanıdığı kişileri kullanmak hoşlarına giden reklam ajansları futbolcularla da çalışmaktan kaçınmadı. İşte bir zamanlar reklam ajansların yüzü olan futbolcular;

Yeni nesil Rıdvan Dilmen'i yorumcu olarak bilir, çoğu insan nasıl bir futbolcu olduğuna dair bilgisi olmaz. Bir dönemin önemli futbolcusu olan Rıdvan Dilmen, ünününden fayfalanan firmalarla anlaşma yapmaktan çekinmedi. Bir lastik firması ile reklam anlaşması yaparak firmanın reklam yüzü olmuştu.

 

 
 

Peki bu bıyıklı futbolcuyu tanıdınız mı? Evet Evet tam kendisi! Bir zamanlar Fenerbahçe'de başarılı bir futbol kariyeri geçiren Pierre Van Hooijdonk kendisi...  Bıyıkları ise takma! Bir kola firması ile çektiği reklam...

 

“Uche soğan sarımsak çok seviyo”

“Uche soğan sarımsak çok seviyo” bu sözü çok duyduk. Evet o Türk oyuncu değil. Bildiğimiz Uche... Maç esnasında sakızıyla motive olan başarılı stoperi, sakız firması kaçırmak istemedi ve reklamda oynattı. Akıllarda da “Uche soğan sarımsak çok seviyo” kaldı.

 

Ümit Karan saha dışında da kart bekler oldu. Futbolculuktan kalmadılar mı diyelim yoksa konu bulamayıp futbolcu olduğu için böyle replik çıkaran reklam ajansı zekası mı bilemedim... Ev eşyası reklamlarında onayan eski milli oyuncu “Hocam gör bunları” hareketinden sonra kart yapması çok samimiydi.

 

Sebebi bilinmeyen bir reklam repliği daha karşımızda... Galatasaray'ın efsane kalecisi Taffarel, bu kez gol yedi. Puding ajansı bir anda başarılı kalecinin evine kale kurdu ve şurt çekmeye başladı. Baktılar Taffarel reklamı diyenlemiyor kurtarmaya devam ediyor. Olmaz diyip Puding fırlattılar ve Taffarel top yerine pudingi tercih edince golü yedi.

 

Galatasaray'ın efsaneleşen eski oyuncusu o dönem saçıylada efsaneydi. O güzel saçları ile çıktığı reklam filmlerinde  Sabri evin odasını futbol topuyla boyuyordu. Sonra da boyacı gelip işi tamamlıyordu. Reklama göre boyacı Sabri’den daha iyi futbolcu oluyordu.

 

Okocha da reklam filminde  oynamıştı. Firmanın televizyonlalrı için kamera karşısına geçmiş “Ben Jay-Jay Okocha, biliyor musun X televizyon kaça?” repliği hafızlara kazınmıştı. İşte o replik buradan geliyor.

 

Eski fotoğraflarına bakan herkes Fatih Terim'in o Altın Kolyesini hatırlar. Vazgeçemediği o kolye ile çıktığı reklam filminde traş bıçağı reklamında boy gösterdi. Dönemin en çok izlenen reklam filmlerinden olarak kayıtlara geçti.

Kaleye Rüştü’yü geçirip, şut çekip gol yedirmeyip sadece çikolata yediriyorlardı. Rüştü de öyle bir kaleciydi zaten, zor pozisyonları yemez, olmadık pozisyonlarda topu ağlarda görürdü.

Dönemin milli takım hocası olan Fatih Terim, futbolculuktan gelen reklam filmi alışkanlığını futbolu bıraktıktan sonrada devam ettirdi. Çikolata firması tek futbolcu yerine bütün Milli Takımı kamera karşısına geçirmişti. Maç öncesi enerji vermesi için çikolata dağıtan çocuk soyunma odasından çıkarken Fatih Hoca arkasından “Hey arkadaş! Sağol” demesi unutulmadı.

Senin için hazırladığımız haberler