"Bireysel hatadan net gol yemediğimiz sürece sorun yok"

29.02.2020 - 01:32 | Son Güncellenme: 29.02.2020 - 01:32

"Bireysel hatadan net gol yemediğimiz sürece sorun yok"

Süper Lig’in 24. hafta karşılaşmasında Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş’ı konuk etti. Mücadele konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Siyah Beyazlı ekibin teknik direktör Sergen Yalçın maç sonu açıklamalarda bulundu.

 

"Güçlü bir oyunumuz var"

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, "Oyuncuları tebrik ederim. Her iki takım da iyi mücadele etti. Güçlü bir oyunumuz var. Maçı izleyenler oyunun kontrolü bizde oluyor. Aynı oyunu oynamaya çalışacağız. yine oyunun kontrolü bizdeydi. Geriye düştükten sonra alanya gibi deplasmanda geri dönmek kolay değildir. Pozisyonlara da girdik. Son hamleyi yapmakta sıkıntı yaşıyoruz. Finali yapamıyoruz. O yüzden maçlarımız gidiş gelişli gibi görünüyor. Oyunumuz tatmin edici diye düşünüyorum. Boateng'in sakatlığı var ondan 11'de oynatmadık. Adem'i de riske atmak istemedik. Ben de Boyd'da karar kıldım. Atletik bir oyuncu. Hızlı bir hücumda katkısı olabilirdi. Kaybetseydik bu tercih çok konuşulacaktı.

 

"Tesadüf eseri kazanmıyoruz"

Hem sonradan giren oyuncular hem de başlayan oyuncular iyi mücadele etmeliler. Yaptığımız hamleler hücum hamlesiydi. Giren oyucnular çok iyi katkı verdi. Finali yapmakta zorlanıyoruz. Onu yaparsak maçları daha kolay hale getirebiliriz. Bugün çok göze çarpan hata göremedim. Fernandes bu tip poizyonları iyi biliyor. Yan topta gol yenebiliyor. Bireysel hatadan net gol yemediğimiz sürece sorun yok. Oyuncularımız her geçen gün üzerine koyuyor. En önemlisi hak ederek maç kazanıyoruz. Tesadüf eseri kazanmıyoruz. Oyuncular çok istekli. Camiamızın istediği gibi oynuyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Yediğimiz golde kaleci ne yapsın, adam ne yapsın?"

Bizim oyuncularımız kazanmak için bütün mücadeleyi verecek. Nerede bitirebilirsek bakacağız. Yediğimiz golde kaleci ne yapsın, adam ne yapsın? Eleştirebiliriz, iyi performans göstermiyor diyebiliriz. Biraz empati yapın. O topu kurtarabilir ama yiyebilir de. Biraz adaletli olun. Bizim oyuncularımız değerli oyuncular. Pozisyona giriyoruz. Gol atamıyoruz evet ama pozisyona giriyoruz. Böyle devam edersek atacağız eninde sonunda. Bir teknik direktör için gol atmaktan daha önemlidir pozisyona girmek. Demek ki yemeden 1 gol atarsak maçı kazanabiliriz.

 

"Boateng'in dizinde bir sorun var"

Boateng'in dizinde bir sorun var. Ciddi bir sıkıntı yaşadı. 90 dakikalık oyunda sakatlık olabileceğini söyledi. Biz %100 oyuncularla oynamak istiyoruz sahaya çıktığımız zaman.

 

"Kimse konuşmuyor"

Takımımız soyunma odasında çok durgundu. Yabancı oyuncular da her şeyin farkında. Bu acıyı herkes hissediyor. Kimse konuşmuyor. Biz oyuncuları oyuna konsantre etmeye çalıştık. Kalbimiz, kafamız orada. Çok üzülüyoruz ama maç oynayacağız. Bunu oyuncularla paylaştık. Oyun başlayınca iyi bir performans sergilediler. Zor şartlarda 3 puan almak sevindirici.

 

"Hedefimiz oynadığımız maçları kazanmak"

Biz UEFA Kupası'na da, Şampiyonlar Ligi'ne de katılmak istiyoruz. Hedefimiz oynadığımız maçları kazanmak. Nerede bitiririz bilmiyorum. Bununla ilgili yorum yapmak zor. Önümüzdeki senenin planlamasını yapacağız. Şu an için lig oynuyoruz, maç kazanmaya ihtiyacımız var. Önümüzde daha birçok maç var. Oynadığımız maçları kazandıkça yukarıya yaklaşacağız. Ne kadar yaklaşacağız bilmiyorum.

 

Fatih Terim'in '8'de kapanır, 18'de kapanır' sözlerinin hatırlatılması üzerine...

Biz 8 puan gerideyiz ama herkesten 8 puan gerideyiz. Önümüzde sadece 1 takım yok. Ligi şampiyon bitirmek istiyoruz ama olmadı 2. olmak istiyoruz. Yukarıya 4 puan mesafede olsaydık farklı konuşurdum. Biraz uzaktayız. Seri yakalarsak belki puan kapanabilir. Bunun yorumunu yapmak zor. Nerede kupa varsa oraya gitmek istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler