Burak Elmas’tan TFF’ye Jet Cevap: "Biliyorsun, Ben Buraya Atandım"

İsa Kethüda
27.03.2022 - 18:11 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 19:40

Galatasaray Başkanı Başkan Elmas, Fenerbahçe derbisinden sonra Nihat Özdemir ve Servet Yardımcı ile aralarında geçen konuşmanın detaylarını anlattı...

Burak Elmas’tan TFF’ye Jet Cevap: "Biliyorsun, Ben Buraya Atandım"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fenerbahçe derbisinden sonra TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Başkan Vekili Servet Yardımcı ile aralarında geçen konuşmanın detaylarını Sözcü gazetesine anlattı. Elmas, “Federasyon Başkanı’nın odasında hocama laf edildiği zaman masaya yumruk vurdum” ifadelerini kullandıktan sonra, TFF bu olayın ‘hayal ürünü’ olduğunu söylemişti.

TFF’nin yaptığı açıklama sonrası yapılan görüşmede yaşananları anlatan Burak Elmas, şu ifadeleri kullandı:


"Fatih Terim hakkında yaptığı saygısız bir ithamdan sonra..."

"Fenerbahçe maçı sonrası hakem kararları ve TFF’nin kurullarının tamamıyla ilgili olarak Sayın Polat Bengiserp ve Sayın Elif Uzuner’le birlikte TFF Başkanı Nihat Özdemir, Başkan Vekili Servet Yardımcı ve Ali Düşmez’in de dahil olduğu bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı sırasında Servet Yardımcı’nın değerli hocamız Fatih Terim hakkında yaptığı saygısız bir ithamdan sonra sinirlenerek masaya yumruğumu vurdum."

"Burak Başkan, biliyorsun ben de buraya atandım"

"Benim tepkimden sonra Servet Yardımcı ortamı sakinleştirmek için ‘Sen benim söylediğimi yanlış anladın. Ben kötü bir ithamda bulunmak istemedim’ dedi. Daha sonrasında TFF Başkanı Nihat Özdemir araya girerek ‘Burak Başkan, biliyorsun ben de buraya atandım. Kurullardan falan da memnun değilim’ dedi. Yani bu toplantı ve gösterdiğim tepki, iki kişi arasında geçen bir diyalog değil. Benim dışımda beş şahidin de olduğu bir ortamda gerçekleşmiştir. Bu sebepten dolayı TFF’nin yaptığı açıklama gerçeği yansıtmamaktadır."

TFF'nin açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın "Federasyon başkanının odasında hocama laf edildiği zaman masaya yumruk vurdum" açıklamasına cevap vererek, "Elmas'ın federasyonumuzla ilgili daha önce gündeme getirdiği iddiaları gibi, 'masaya yumruk vurma' ve bahsettiği diyaloglar da hayal ürünüdür" ifadelerini kullandı.


Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile ilgili yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Burak Elmas'ın, 2021 Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, üyelerin eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasında, federasyonumuzu ziyaretine ilişkin olarak açıklamaları olmuştur. Elmas'ın federasyonumuzla ilgili daha önce gündeme getirdiği iddiaları gibi, 'masaya yumruk vurma' ve bahsettiği diyaloglar da hayal ürünüdür. TFF Başkanı'nın odasında, kurumlara yakışır şekilde ve son derece nezaket ölçülerinde geçen görüşmeyle ilgili, sürekli 'Yer yerinden oynar' yaklaşımıyla hareket edilerek, federasyonumuzun zan altında bırakılma ve yıpratılmaya çalışma çabalarını kabul etmemiz mümkün değildir" denildi.

Burak Elmas ne demişti?

Burak Elmas, dün yapılan Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda, "Federasyona gittim. Bazen her şeyi anlatamıyorsun. Anlatırsam yer yerinden oynar niye dedim? Hocama 2 maç daha az versinler diye. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Metin Öztürk hazır ekibiyle göreve talip
Habere Git

Federasyon başkanının odasında hocama laf edildiği zaman masaya yumruk vurdum. Bunları anlatmadım" diye konuşmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler