(ÖZET) Leeds United - Arsenal Maç sonucu 0-1

Kerem Ergün
16.10.2022 - 18:43 | Son Güncellenme: 16.10.2022 - 21:04

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında Leeds United ile Arsenal karşılaştı. Son dakikaların nefes kestiği maçı Arsenal kazandı. Maça dair tüm detaylar..

(ÖZET) Leeds United - Arsenal Maç sonucu 0-1

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında Leeds United evinde lig lideri Arsenal'i ağırladı. Konuk ekip karşılaşmayı 1-0 kazanırken Arsenal'e galibiyeti 35. dakikada Bukayo Saka'nın ayağından bulduğu gol getirdi.

İki takımın 11'leri

Leeds United: Meslier, Kristensen, Koch, Cooper, Struijk, Adams, Roca, Aaronson, Harrison, Sinisterra, Rodrigo

Arsenal: Ramsdale, Tomiyasu, Gabriel, Saliba, Ben White, Partey, Xhaka, Martinelli, Odegaard, Saka, Gabriel Jesus

VAR koptu maç durdu

Maçın başında futbol sahalarında ender rastlanan bir olaya şahit olundu. Maç 1.5 dakika oynandıktan sonra oyun orta hakem ile VAR hakemi arasındaki iletişimin kopmasına neden olan teknik arızadan dolayı durdu. Futbolcular 10 dakika boyunca arızanın giderilmesini bekledi fakat çözüm sağlanamayınca oyuncular soyunma odalarının yolunu tuttu.16.00'da başlayan maç 16.01'da durdu ve 16.40 itibarıyla yeniden başladı.

İlgini Çekebilir
Leeds United - Arsenal maçı arıza yaptı
Habere Git

İşte iletişimin koptuğu anlar

Dakika 35'te gol geldi

35. dakikada Martin Odegaard'ın ara pasında ceza sahasının çaprazında sıfıra yakın bir noktada topla buluşan Bukayo Saka şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Leeds United penaltı kaçırdı

Karşılaşmanın 62. dakikasında Leeds United penaltı kazandı. Topun başına geçen Patrick Bamford topu dışarıya gönderdi ve ev sahibi ekip beraberlik şansını tepti.

Son dakikalar nefes kesti

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Arsenal oyuncusu Gabriel'in ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası hakemler penaltı noktasını gösterdi ve Brezilyalı futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Pozisyonun ardından yapılan ve 3 dakika süren VAR incelemesinin sonucunda hakem Chris Kavanagh, penaltıyı iptal etti, Gabriel'in kırmızı kartını da sarı karta çevirdi.

Yapılan oyuncu değişiklikleri

  • 46' Leeds United: Çıkan: Rodrigo, Giren: Patrick Bamford
  • 73' Arsenal: Çıkan: Odegaard, Giren: Fabio Viera
  • 75' Leeds United: Çıkan: Jack Harrison, Giren: Klich
  • 76' Arsenal: Çıkan: Ben White, Giren: Kieran Tierney
  • 82' Arsenal: Çıkan: Saka, Giren: Rob Holding
  • 84' Arsenal: Çıkan: Gabriel Jesus, Giren: Eddie Nketiah
  • 84' Leeds United: Çıkan: Marc Roca, Giren: Summerville
  • 89' Leeds United: Çıkan: Luis Sinisterra, Giren: Joe Gelhardt

Onda dokuz yapan şampiyon

İngiltere Premier Lig'de lider Arsenal, çıktığı on maçın dokuzunu kazandı. Daha önce bunu başarabilen takımlar Premier Lig'i şampiyon olarak tamamladı. Arsenal sadece 6. hafta maçında Manchester United'a 3-1'lik skorla kaybetti.

Maç sonunda iki takımın durumu

Maçın ardından Arsenal puanını 27'ye çıkararak zirvedeki yerini korurken Leeds United 9 puanla 15. sırada kaldı. Gelecek hafta Leeds United 20 Ekim Perşembe günü saat 20.15'te Leicester City'ye konuk olacak. Arsenal ise Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü sebebiyle ertelenen Manchester City maçını daha sonra oynayacak yani haftayı bay geçecek.

İlgini Çekebilir
Arsenal'in SAKA'sı YOK!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler