Birisi FEDA derken, diğeri kâr diyebiliyor!

02.04.2020 - 11:39 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 11:43

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs, ekonomik tedbirleri de beraberinde getiriyor. Almanya'da hentbol takımları oyuncularından alacakları konusunda feragat etmesini talep ediyor. Pekiyi Türkiye'de durum nasıl? Detaylar haberimizde...

Birisi FEDA derken, diğeri kâr diyebiliyor!

Koronavirüs salgını spor kulüplerini ekonomik anlamda zorluyor. COVID-19 sebebiyle kulüpler ekonomik anlamda çeşitli tedbirler alıyor. Avrupa’da sadece futbol değil, diğer branşlarda da sporculardan fedakârlık isteniyor. Avrupa’da amatör sporlardan istenen fedakârlığın Türkiye’de uygulanması mümkün görünmüyor.

Hentbolcular da koronavirüs sebebiyle maaşlarından feragat ediyor

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Almanya’da hentbolda ikinci lig takımlarından VFL Gummersbach’ın koronavirüs sebebiyle yaşanacak ekonomik hasarı en azara indirmek için sporculardan feragat istediği görüldü.

Hentbolda ligler geçici olarak ertelenmişti

Özellikle yüksek alacağı bulunan oyunculardan istenen feragat, Alman basınında da yer aldı. Ligler geçici olarak askıya alınmıştı. Ayrıca müsabakaların devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Kısa süreli ödeneğe başvuruyorlar

Öte yandan Alman kulüpleri, açıklanana ekonomik paket kapsamında kısa süreli ödenek için de başvuruda bulunuyor.

Christoph Schindler: “Bu dayanışma örnek teşkil ediyor”

VFL Gummersbach Genel Müdürü Christoph Schindler yaptığı açıklamada, ”Çalışanlarımızın ve oyuncularımızın dayanışma gösterdiği gerçeği var. Bu dayanışmayı gösterme biçimleri kesinlikle örnek teşkil ediyor” dedi.

Pekiyi ya Türkiye’de işler nasıl?

Türkiye’de amatör sporlara olan bakış açısı gözler önünde. Amatör sporlara bir ‘yük’ olarak bakılıyor. Ayrıca ülkede en başarılı hentbol takımlarında bile ödemeler 3-4 ay geriden geliyor. Kulüp yöneticileri ya bütçeleri ciddi şekilde düşürüyor ya da şubeleri kapatma yoluna gidiyor.

Senin için hazırladığımız haberler