Türkiye A Milli Takım Oyuncuları Portekiz Maçı Sonrası Açıklama Yaptı

Akın Ungan
25.03.2022 - 01:12 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 02:46

Dünya Kupası elemelerinde Türkiye, Portekiz'e 3-1 kaybetti. Milli Takım'da Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Ozan Kabak ve Berkan Kutlu açıklama yaptı.

Türkiye A Milli Takım Oyuncuları Portekiz Maçı Sonrası Açıklama Yaptı

AJANSSPOR - HABER

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off Yarı Finali'nde Portekiz ile karşılaşan Türkiye A Milli Takımı, karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı. Zorlu mücadelenin ardından Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Ozan Kabak ve Berkan Kutlu açıklamalarda bulundu.

Kerem Aktürkoğlu: "Belki de 3-2 olacaktı"

A Milli Takım'ın başarılı futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, şu ifadelere yer verdi: "İlk yarı istediğimiz gibi değildi. İkinci yarı daha iyiydik. 2-1 oldu, 2-2 de olabilirdi, belki de 3-2 olacaktı. Üzgünüz. Kazansaydık, Makedonya ile evimizde oynayacaktık ve çok daha fazla şansımız olacaktı."

"O, takımımız için her şeyi yaptı"

Maçı 2-2'ye getirebilecek penaltı şansını değerlendiremeyen kaptan Burak Yılmaz hakkında konuşan Kerem Aktürkoğlu, "Takım arkadaşlarımın, öncelikle de Burak abinin ayağına sağlık. O, takımımız için her şeyi yaptı. Yapacak bir şey yok, canı sağ olsun. Herhangi biri kaçırabilirdi. Halkımızdan özür diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Hakan Çalhanoğlu: "Şansları bulduk ama..."

Maç sonu konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Üzgünüz. Dünya Kupası'na gidemediğimiz için. İlk 15 dk maça iyi giremedik, istediğimiz oyunu oynayamadık. Biraz çekindik gibi... Sonrasında oyuna daha iyi girdik. Şansları bulduk ama değerlendiremedik. Hoca devre arasında bize motivasyon verdi. Biz de bu güçle sahaya çıktık." dedi.

"İkinci yarı kontrol bizdeydi"

Sözlerine devam eden Çalhanoğlu, şunları kaydetti: "İkinci yarı kontrol bizdeydi. Onlara hiç pozisyon vermedik. Belki penaltıyı atsaydık devamı gelebilirdi. Burak abi de çok üzüldü. O bizim takımımızın kaptanı. Burak abi sorumluluk aldı. Ben de diğer arkadaşlarım da kaçırabilirdik. Biz bir aileyiz."

"Biz bugün iyi oynadık"

"Bugün malesef olmadı. Bundan sonra önümüze bakmamız lazım. Bu maç bize iyi geldi diye düşünüyorum. Korkarak oynamadık bir kere. Biz bugün iyi oynadık. İtalya da devam edemedi. İtalya Avrupa Şampiyonu oldu, Dünya Kupası'na gidemiyor. Ama bu futbol. Herkes çabaladı ama bazen demek ki olmuyor."

Ozan Kabak: "İnsanın canını acıtıyor"

Ozan Kabak ise "Zor bir gece. Böyle elenmek insanın canını acıtıyor. İlk yarı istediğimizi gerçekleştiremedik ama ikinci yarı toparladık. Portekiz deplasmanında böyle dominant bir oyun oynamak kolay değil. Hocamız 3'lü sistemi uygun gördük. Biz zaten bu 3'lü sisteme aşinayız kulüp takımlarımızdan." ifadelerini kullandı.

Berkan Kutlu: "Gurur duyuyorum"

Son olarak maç sonu için basın mensuplarının karşısına geçen Berkan Kutlu, "Öncelikle takımımla gurur duyuyorum. Gerçekten çok üzgünüz. Bütün takımla gurur duyuyorum. Bu maçı çevirebilirdik. Çok üzgünüz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler