BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTTİK!

17.06.2016 - 23:50 | Son Güncellenme: 17.06.2016 - 23:52

EURO 2016 D Grubu 2. maçında İspanya ile karşılaşan A Milli Takımımız, sahadan puansız ayrıldı.. Rakibi karşısında varlık gösteremeyen ay yıldızlılar, en iyi 3. olarak gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı..

Notlar.. Notlar.. Notlar.. 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda İspanya ile oynanan maçta A Milli Takım'ı, Hırvatistan karşılaşmasının ilk 11'inde tek değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, D Grubu'nun ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekibin ilk 11'de yer alan Cenk Tosun'u yedek oturturken, bu oyuncunun yerine Burak Yılmaz'a görev verdi.

Türkiye, İspanya maçına Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile başladı.

İspanya ise Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği kadroyu koruyarak maça De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata ilk 11'i ile başladı.

Türk taraftarlardan büyük coşku

A Milli Takım'ı desteklemek için Nice'de bulunun Türk taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Karşılaşmadan bir gün önce Nice'de başlayan heyecan, maç günü doruğa çıktı. Kentin en canlı bölgelerinde Türk ve İspanyol taraftarlar maçın coşkusunu yaşarken, sık sık takımları lehine tezahüratlarda bulundu.

Nice Stadı'nda yapılan maçtan önce stat çevresinde toplanan Türk taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlarda bulunurken, renkli görüntüler oluşturdu.

Ayrıca müsabakayı tribünden izleyen bazı Türk ve İspanyol taraftarlardaki ilginç kostümler ve makyajlar dikkati çekti.

Tribünler kırmızı-beyaz

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya ve Antalya'daki statlarda oynadığı maçlarda yapılan bayrak şovu, Fransa'da da devam etti.

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrak tırlarla Fransa'ya ulaştırılırken, bayrakların 15 bini Paris'teki Hırvatistan maçında Parc des Princes tribünlerine yerleştirilmişti. 

Bayraklardan bir bölümü Nice şehir merkezinde kurulan Türkiye Futbol Federasyonu çadırından taraftara dağıtıldı. Ayrıca Nice Stadı'nda Türk taraftarlar için ayrılan bölüme de yaklaşık 15 bin bayrak bırakıldı.

UEFA'dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.

Fransa'da Mehter Marşı

İspanya-Türkiye maçı öncesinde takımlar ısınmak için sahada bulunduğu sırada Mehter Marşı çalındı.

Müsabaka için tribünlerdeki yerini alan Türk taraftarlar, büyük coşku yaşarken, hem ellerindeki Türk bayraklarını salladı hem de marşa eşlik etti.

Ayrıca tribünde yer alan "Bando Es-Es" de çaldıkları marşlarla taraftarı coşturdu.

-VE MAÇ-

İspanya: 3 - Türkiye: 0 

Stat: Nice

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

İspanya: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Fabregas, Busquets, Iniesta, Silva, Nolito, Morata

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 34 ve 48 Morata, Dk. 37 Nolito (İspanya)

Karşılaşmaya istekli başlayan A Milli Takım, buna rağmen İspanya'nın pas oyunu bozamadı. Topun hakimiyetini rakibine kaptıran milliler, elde ettiği toplarla hızlı çıkmaya çalıştı. Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Oğuzhan Özyakup ile ataklar geliştirmeye çalışan ay-yıldızlı ekip, final paslarını istediği gibi yapamayınca, rakip kalede tehlikeli olamadı. Savunmada ise uzun süre İspanya'nın ataklarını başarıyla savuşturan Türkiye, Morata'nın 34, Nolito'nun ise 37. dakikada attığı gollere engel olamayınca soyunma odasına 2-0 geride girdi.

Maçın başında pas oyunu sayesinde kontrolü elen alan İspanya, özellikle sol kanattan etkili ataklar geliştirdi. Topun sahibi olan ve sol kanattan ortalar ile savunma arasına atılan paslarla gol arayan İspanyollar, 34. dakikada Morata'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golün hemen ardından Nolito ile farkı 2'ye çıkaran İspanya, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

7. dakikada Morata'nın ceza alanı dışı sol çaprazdan çıkardığı sert şutta, kaleci Volkan Babacan direk dibinde yatarak topu kornere çeldi.

11. dakikada Alba'nın soldan ortasında ön direğe gelen topa Hakan Kadir Balta, Morata'dan önce müdahale etti ancak yan direğe çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

12. dakikada Silva'nın soldan kullandığı kornerde altıpas üzerinde uygun durumda iyi yükselen Pique kafa vuruşunu yaptı ancak yerden seken top üstten auta çıktı.

24. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ceza alanı dışından sol ayağıyla çıkardığı sert şutta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

27. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ceza alanı dışında kaleyi cepheden gören yerden kullandığı serbest vuruşta, top üst ağlarda kaldı.

29. dakikada Nolito'nun ceza alanı çizgisi gerisinden uygun durumda yaptığı plase vuruşta, top az farkla yandan auta çıktı.

32. dakikada sağdan savunma arkasına sarkan Juanfran'ın içeri çevirdiği topa penaltı noktası civarından bekletmeden vuran Nolito, meşin yuvarlağı yandan auta yolladı.

34. dakikada İspanya mücadelede öne geçti. Nolito'nun soldan ortasında Mehmet Topal'ı geçen topa altıpas gerisinde iyi yükselen Morata, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

37. dakikada İspanya farkı 2'ye çıkardı. Fabregas'ın savunma arkasına gönderdiği topu Mehmet Topal kafayla uzaklaştırmak istese de başarılı olamadı. Ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya meşin yuvarlağı önünde bulan Nolito, yerden bir vuruşla kaleci Volkan Babacan'ın sağından topu filelerle buluşturdu: 2-0.

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve İspanya devre arasına 2-0 önde girdi.

DETAYLAR AZ SONRA!

Senin için hazırladığımız haberler