"Biz Boupendza'nın ayrılığına da hazırlıklıyız"

27.01.2021 - 00:52 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 09:22

Hatayspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig'de iyi bir performans ortaya koyuyor. Akdeniz ekibi, Süper Lig'in ilk yarısını 32 puanla 7. sırada noktaladı. Hatayspor'un genç teknik direktörü Ömer Erdoğan'la bir söyleşi gerçekleştirdik. Ömer Erdoğan, Gabonlu golcü Aaron Boupendza ile ilgili sorularımıza yanıt verdi. İşte detaylar...

"Biz Boupendza'nın ayrılığına da hazırlıklıyız"

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

1967-1968 sezonunda Kurtuluşspor, Esnafspor ve Reyhanlı Gençlikspor'un birleşmesiyle doğan Hatayspor, bu sezon tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele ediyor.

Tıpkı kulüp gibi, teknik direktör Ömer Erdoğan da bu yıl Süper Lig deneyimini ilk kez yaşıyor. Bordo beyazlı ekip için 'Ligin ilk yarısına damga vuran kulüplerden biri oldu' dersek abartmış olmayız... Zira Akdeniz ekibi ligin ilk yarısını 32 puanla ligin 7. sırasında noktaladı. Gol krallığı yarışında da Hatayspor'un Gabonlu forveti Aaron Boupendza 13 golle zirvede.

Biz de Hatayspor'un ilk yarı performansını teknik direktör Ömer Erdoğan'a sorduk. İşte o keyifli söyleşi...

- Hatayspor, ligin ilk yarısını 32 puanla 7. sırada tamamladı. Süper Lig'e yükselen takımlar için genelde ilk sene ligde kalma mücadelesi şeklinde geçiyor. Siz Hatayspor'un yakaladığı bu başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

"İlk yarıyı değerlendirirsek başarılıyız. Buradaki başarı da çok önemli. Anahtar faktörler var. Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'ın doğru yönetimiyle başlayan bir süreç. Son 5 yılda Süper Lig'e çıkmak büyük başarı. Sezon başında bizimle çalışma kararı alındıktan sonra, transfer dönemiyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ortamda çalışıyoruz. Biz buraya gelirken hazırlık yaparak geldik. Bu bir avantaj oldu. En büyük başarı futbolcuların. Ama bu tek taraflı değil. Çok fedakarlık yaparak ilk yarıyı başarılı bitirdik. Sezon henüz bitmedi. İkinci yarı çok daha zor geçecek. Çok ciddi takviye yapan takımlar var. Yoğun bir maç trafiği ile karşı karşıyayız. İlk yarıda elde ettiğimiz başarının üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. İkinci yarıda da rahat bir şekilde sezonu tamamlamak istiyoruz."

"İlk 4 haftanın zor olacağını düşünüyorduk"

- Hatayspor sezonu Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarıyla açtı. Bu maçlarla birlikte savunma ağırlıklı bir takım halinde olan Hatayspor ilerleyen haftalarda hücum takımına dönüştü. Bu dönüşümü nasıl sağladınız?

"Benim için olmazsa olmazlardan biri top kaybından sonra topun arkasında iyi durmak ve rakibe pozisyon vermemek. Kamp döneminde çoğu arkadaşla çalışamadık. Lig devam ederken aramıza katılanlar oldu. İlk 4 haftanın zor olacağını düşünüyorduk. Bizim için orada önemli olan takım içindeki savunmayı doğru yapmaktı. Zaman ilerledikçe hücum anlamında da çalışmalarımızı geliştirdik. 2. bölgede kazandığımız toplarla hücum ettik. Zaman zaman da 3. bölgede top kazanarak hücum yapmaya çalıştık. Üzerine koyarak adım adım ilerlemeye, gelişmeye çalışıyoruz."

- Neredeyse yapılan her transferden katkı almayı başardınız. Sezon başındaki transfer politikanızı nasıl oluşturdunuz?

"Sezon başında sıfırdan bir takım yaratmaya çalıştık. Sezon başında çok aceleci davranmadık. Sıfırdan kurulacak takımda panikleyip hata da yapabilirsiniz. Canlı izleme fırsatı bulduğumuz oyunculara öncelik tanıdık. Programlarla oyuncuları tüm detaylarıyla bulabiliyorsunuz. Transfer ettiğimiz oyuncuların yüzde 80'ini de canlı izlediğimiz oyuncularıydı. Detaylı araştırmalar da yaptık. Eski takım arkadaşları ve antrenörleriyle de konuştuk. Daha önce oynadığı kulüpte başarılı olabilir ama karakterinde sorun olabilirdi. Biz bundan uzak durmaya çalıştık. Bu bir süreçti, acele etmedik. Kendimize zaman ayırdık."

"Boupendza'ya Avrupa'dan ve Çin'den ilgi oluyor"

- Aaron Boupendza'nın adı büyük takımlarla anılıyor. Transferde alternatifleriniz var mı?

"Şu an Boupendza attığı gollerle gündemde. Burada takım arkadaşlarını da yabana atmamak lazım. Takım oyunuyla ön plana çıktı. Son haftalarda birbirinden güzel gollerle Türkiye gündemine oturdu ama takım arkadaşlarının da payı var. Sonuçta kaleciden top alarak herkesi geçerek gol atmadı. Aksiyon bölgesinde ona alan gerekiyor, takım arkadaşları işini kolaylaştırdı. Beklerimizin kenardan ortalarıyla, kanat oyuncuların asistleriyle Boupendza son vuruşları güzel yaptı. Hem onun adına hem de takım adına güzel bir başarı oldu. Gözde bir oyuncu. Avrupa'dan ve Çin'den ilgi oluyor. Kulübe de teklif geliyor. Başkanımızla değerlendirdik. İlk düşüncemiz onu sezon sonuna kadar satmamak. Ama olur da kulübün menfaatleri doğrultusunda hayır diyemeyeceğimiz bir teklif gelirse gidebilir. Biz buna göre çalışmalarımızı yaptık. Ama zaman daralıyor, kolay olmaz yerini doldurmak. Transfer döneminin bitmesine 7 günden az kaldı. Son anda kulübün kabul edeceği bir teklif gelirse... Biz ona da hazırlıklıyız. Şu an itibariyle sezon sonuna kadar onunla devam edeceğiz gibi görünüyor."

"Önemli olan ilk senede kalıcı olarak sezonu bitirmek"

- Hatayspor'la 1 yıllık sözleşme imzalamıştınız. Sizin Hatayspor'la hedefleriniz neler?

"Bu süreçlerle ilgili bir şey demek istemiyorum. Kontrat süreleri çok önemli olmuyor. Çok güzel bir çalışmamız var. Biz oyuncularla güzel bir frekans yakaladık. Burada çok mutluyuz, huzurluyuz. Hatayspor taraftarıyla kucaklaşamadık ama insanların ilgisini hissediyoruz. Yakın arkadaşlarımızdan da duyuyoruz. Gönül ister ki burada uzun yıllar devam edelim, Hatayspor'u Avrupa kupalarında oynatalım. Önemli olan ilk senede kalıcı olarak sezonu bitirmek. Önümüzdeki yıl birkaç takviye ile bu takımı daha iyi duruma getirebiliriz. İlk sene en zor senemizdi. İlk defa Süper Lig'de mücadele eden oyuncuları bir araya getirdik. Önümüzde fazla ara yok, 20 maçlık periyot var. Oyuncuları maçtan maça hazırlayacağız, süreci takip edeceğiz. İlk önce ligde kalıcı olabileceğimiz puanları toplarız. Önümüzde başka bir hedef olursa onu da kovalarız."

"Akintola ve Pablo Santos'un bonservisini almak istiyoruz"

- Sözleşmesi sona erecek oyuncularla ilgili politikanız neler olacak?

"David Akintola'nın satış opsiyonu bizde. Büyük ihtimalle oyuncuyu alacağız. Pablo Santos'un da satış opsiyonu var. Biraz yüksek ama kulüp orada elinden gelen fedakarlığı yapmaya çalışacak. Birkaç tane oyuncumuzun sözleşmesi bitiyor. Onlarla da uzatmak istiyoruz. Bu sezon bizimle beraber olan oyuncularla gelecek sezon da devam etmek istiyoruz. Şu anki görüntüde herhangi bir sıkıntımız yok. Olursa da ona göre hamlelerimizi yaparız."

"Yeni stadyumu bu sene açamıyorsak..."

- Hatayspor yeni stadyuma ne zaman geçecek?

"Son aldığım bilgilere göre; inşaatı yapan firma stadyumu devredecek ve sonra da kulüp bunu kullanabilecek. Şubat ortası gibi olma ihtimali yüksek. Şu an oynadığımız stadyumda zemin ve şartarda bir sıkıntı olmadı. Yeni stadyumu bu sene açamıyorsak, Atatürk Stadyumu'nda devam edeceğiz, sezonu burada bitireceğiz. Yeni stadı da taraftarla birlikte yeni sezonda açarız."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler