Biz bu filmi görmüştük! Seyircili maçlar geliyor -4

02.01.2021 - 01:21 | Son Güncellenme: 02.01.2021 - 09:49

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 2020'nin Mayıs ayından bu yana 4. kez liglerin seyircili devam edebileceğini söyledi. Başkan Özdemir dün yaptığı açıklamada, hedeflerinin Mart ayından itibaren liglerin seyircili olarak devam ettirmek olduğunu vurguladı. İşte Özdemir'in yaptığı açıklamalar...

Biz bu filmi görmüştük! Seyircili maçlar geliyor -4

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye’de 16 Mayıs itibarıyle ligleri tamamlamak istediklerini söyleyerek "Pandemi şartları uygun olursa, 2021'in Mart ayından sonra liglerimize seyircili olarak devam etmek istiyoruz" dedi.

Başkan Nihat Özdemir daha önce de 3 kez liglerin seyircili oynanabileceğini söylemişti.

"Şimdilik seyircisiz olmasına karşın seyircili oynayabileceğiz"

70 yaşındaki spor adamı liglere koronavirüs sebebiyle ara verildiği Mayıs ayında, "12 Haziran’a daha neredeyse 1 ay var. Lakin elimizde alternatiflerimiz var. Binaenaleyh devir tarafından bir sıkışıklığımız yok. Tahminen biz Temmuz ayındaki maçlarımızı, şimdilik seyircisiz olmasına karşın seyircili oynayabileceğiz, şayet her şey âlâ giderse. Nasıl gruplarda tedbirleri almışsak, stadyumda oturma sisteminden giriş çıkışların hepsinin planlamasını yaparak tahminen de maçlarımızı seyircili oynayacağız" demişti.

"İnşallah Allah bize yardım eder ve seyircili de oynatırız"

Süper Lig'de 2019-2020 sezonu Haziran ayından itibaren seyircisiz olarak devam etmişti.

Bu dönemde Nihat Özdemir yaptığı değerlendirmede son 3 haftayı seyircili oynayabileceğini ifade etmişti. Özdemir, "Bu iş kolay değil. Kurullarımız çok önemli çalışma temposu içinde. Takımların liglere nasıl hazırlanacakları konusunda her şeyi talimatnamede hazırladılar. Bunu tüm takımlarımızla paylaştık. İnşallah gelecek hafta maçlara başlayacağız. Talimatname çok önemli. Maçlara kesin olarak seyircisiz başlayacağız. Ama Temmuz'da koronavirüsün kaybolması durumunda şartlara göre belki de son 3 hafta maçlarını seyircili oynatma durumumuz dahi olabilir. İnşallah Allah bize yardım eder ve seyircili de oynatırız" ifadelerini kullanmıştı.

"Yüzde 30 kapasite ile oynanacak"

2020-2021 sezonu başlamadan önce Ağustos ayında ise ligin Ekim'den itibaren yüzde 30 seyircili oynanabileceğini söyleyen Özdemir, "1 Ekim'den itibaren tüm maçları yüzde 30 kapasiteyle seyircili oynatmak istiyoruz. Localar tam kapasite olacak. TFF Sağlık Kurulunun talimatlarını dikkate alacağız. Uymayanlara önemli cezalar uygulayacağız" şeklinde konuşmuştu. (NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

"Mart ayından itibaren seyircili..."

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Misli.com 2. Lig Kırımızı Grup ekiplerinden Bodrumspor’u ziyaret ederken ligin seyircili oynanabileceğini vurguladı.

Özdemir 1 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "İnşallah gelecek aşılarla, bu pandemi olayını geride bırakacağımız yıl olur. Pandemiyi geride bırakırsak ana hedefimiz olan taraftarlarımızı tribünlerde görmek istiyoruz. Çünkü tribünlerde seyirci olmadığı zaman maçlar güzelliğine kavuşamıyor. Oyuncular motive olmuyor. Hakemlerin bile seyircisiz maç oynamaktan dolayı sıkıntıları var. Pandemi şartları uygun olursa Mart ayından sonra bizim ana hedefimiz liglerimize seyircili olarak devam etmek olacak" diye konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler