"Biz masumuz, maçları alın terimizle aldık"

06.06.2020 - 11:08 | Son Güncellenme: 06.06.2020 - 11:15

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in şike sorunuyla ilgili söylediği sözler çok konuşuldu. Peki Özdemir, Fenerbahçe İkinci Başkanı'yken 3 Temmuz'la ilgili neler söylemişti? İşte o açıklamalar...

"Biz masumuz, maçları alın terimizle aldık"

Mert ELAM - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in, Ekonomist Dergisi’nin Instagram canlı yayınında söylediği sözler Fenerbahçe cephesini ayağa kaldırmış, başkan Ali Koç ve başkan vekili Semih Özsoy Fenerbahçe TV’ye çıkarak zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Nihat Özdemir, “Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?” şeklinde yöneltilen soruya, “Birçok ülkede böyle olaylar oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon 2010-11 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık” cevabını vermişti.

Fenerbahçe cephesi Nihat Özdemir’e çok sert tepki verirken TFF Başkanı, canlı yayında herhangi bir kulübün ismini zikretmediğini ve imada bulunmadığını açıkladı.

Nihat Özdemir, o dönem Fenerbahçe’nin ikinci başkanlığı görevini yürütmekteydi. Aziz Yıldırım’ın içeride olduğu dönemde Ali Koç’la birlikte kulübü yöneten isim konumundaydı. Peki Özdemir o dönem 3 Temmuz’la ilgili neler söylemişti? İşte gün gün Nihat Özdemir’in 3 Temmuz sözleri...

9 Temmuz 2011 (Basın toplantısı)

27 yıldır Türkiye Kupası’nı müzesine götürememiş, iki defa lig şampiyonluğunu son maçlarda kaybetmiş bir takımın bugün akıttığı teri yok sayarak şampiyonluğuna, başkanına ve yöneticilerine leke atmaya çalışmak vicdanların kabul edebileceği bir durum değildir.

Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerimizin kendilerine isnat edilmeye çalışılan suçlara bizler inanmıyoruz. Fenerbahçe taraftarının da inanmadığını biliyoruz.

23 Temmuz 2011 (Divan Kurulu)

Hukuki sürecin tamamlanmasını hep birlikte bekleyeceğiz. Türk adaletine güvenimiz sonsuzdur. En sonunda da hak yerini bulacak, kulübümüz aklanacak ve yargısız infazcılar insan içine çıkamayacak duruma gelecektir.

Arkadaşlar biz 2010-11 futbol sezonunu sahada yaşadık. Son dakikalara kadar gidip gelen marçlarda yüreğimiz ağzımıza geldi. Hocamızın ve futbolcularımızın ilk günden itibaren söyledikleri gibi tüm maçları alın terimizle kazandık. Kimse bize başka bir şey anlatmasın. Bizim alnımız aktır, başımız diktir.

O dönem Nihat Özdemir’in görevinden istifa ettiği haberleri basında yer almış, Fenerbahçe 6 Eylül 2011’de KAP’a gönderdiği yazıda, “Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Nihat Özdemir’in görevine devam etmekte olduğunu yatırımcılarımızın bilgisine arz ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

12 Eylül 2011(Orduspor maçı sonrası basın mensuplarına açıklama)

İstifa edip sonra geri dönmesi hakkında: “Sağlık sorunları nedeniyle bir karar aldım ama devam etmemin doğru olacağına inandığım için döndüm."

25 Eylül 2011 (Olağanüstü Genel Kurul)

Kazandığımız 18. şampiyonluğumuz, futbolcularımızın milyonlarca izleyicinin önünde akıttıkları helal terleri ve adeta canlarını dişlerine takarak söke söke kazandıkları bir şampiyonluktur. Bugün her Fenerbahçeli göğsünü gere gere 18. Şampiyonluğumuzu kutlama hakkına sahiptir. Bizler bu noktada bir kez daha akıttıkları helal terlerinden ötürü sporcularımıza ve teknik heyetimize teşekkür etmek istiyoruz. 

22 Ekim 2011 (Divan Kurulu)

Biz duruşumu bozmayacağız ve haklılığımızı ispat edeceğiz. Alın terimizle kazandığımız şampiyonluğu kimse elimizden almadı ve alamayacaktır. Başkanımız hakkında yaptığımız çalışmalar ve gösterdiğimiz duruşlar Fenerbahçe için çok önemlidir. Devletteki herkesin, tüm siyasi partilerin tek söylediği şey: ’Şu anda sergilediğiniz duruş, akıl almaz bir özellik göstermektedir’ şeklindedir. Lütfen burada başka düşünceye kapılmayın.”

20 Ocak 2012 (TFF ve Süper Lig kulüp başkanları toplantısı sonrası)

Biz herhangi bir şekilde, herhangi bir yarım puan dahi kesilmesi, para cezası verilmesi veya UEFA’nın dikte ettiği kararları kabul etmiyoruz. Suçsuz olduğumuza, masumiyet karinesine inanıyoruz.

21 Ocak 2012 (Divan Kurulu)

2011 yılının ikinci yarısından itibaren yaşanmaya başlayan malum süreç, Türk futbolunu son derece olumsuz etkilemiş olup, gün geçtikçe daha da büyüyen bir kaosun içine sürüklemiştir. Kulübümüzün bu süreçte maruz kaldığı haksız suçlamalar ve saldırılar ise camiamızı derinden yaralamıştır. Özellikle son yıllardaki büyük gelişimimiz ve atılımlarımızdan rahatsız olan bir takım çevrelerin, bu çıkışımızı engelleyebilmek adına futbol sisteminin kaosa girmesini dahi göze alarak yazdıkları senaryonun uygulanması, Türk sporunu büyük bir çıkmaza sokmuştur.

24 Ocak 2012 (Lig TV’de Futbol Gündemi programı)

Biz Fenerbahçe olarak inanıyoruz ki bizim konuyla yargılanan arkadaşlarımız, Başkanımız, 2 asbaşkanımız, 2 çalışanımız ve diğer tutuksuz yargılanan sanıkların, duruşma sürecinin sonunda suçsuz olduklarının ortaya çıkacak.

Bu süreçte Fenerbahçe’nin düşüncesi hiç değişmedi. Tamamen suçsuz olduğumuz söylediğimiz maçlarda sahaya intikal eden bir olayın olmadığı, hakem ve gözlemci raporlarına bakıldığı zaman hiçbir şeyin olmadığı görülmektedir. Hocamız Aykut Kocaman, futbolcularımız da bunu söyledi. Biz kendimizi suçsuz sayarken, medyanın belli bir kesiminin bu işte sadece Fenerbahçe suçluymuş gibi davranması bizi üzen düşüncelerdir. Bizim suçsuz çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu söylemlerimizi hakem ve gözlemci raporları teyit ettiği; teknik direktörümüzün kamuoyuna tüm puanları alnımızın akıyla aldığımızı söylemesine rağmen işin bu yöne gelmesi biz oldukça üzmüştür.

1 Şubat 2012 (CNBC-E’de Piyasa Ekranı programı)

Başından beri kendimizden bir şüphemiz yok. Haksızlığa uğradığımıza inandık ve mücadelemizi hem Türkiye içinde hem de UEFA nezdinde açtığımız davayla ve haklı olduğuma inandığımız için büyük bir mücadele örneği sergileyerek sürdürüyoruz. Yargıya da güveniyoruz ve haklı olduğumuzun ortaya çıkacağını inanıyoruz.

14 Nisan 2012 (Divan Kurulu)

Biz, kaynaklarımızı alt yapı ve şubelerimize aktarırken, 3 Temmuz itibari ile gündemde olan davada bu paralar, tapelere ’şike parası damgası’ ile yansıtılmıştır. Ülke için spora hizmet eden bir kulüp ve bu değerli kulübün yöneticileri olarak; bu yakıştırmaları, bu iddiaları hak etmiyor ve kabul etmiyoruz

2 Mayıs 2012 (Basın toplantısı)

Biz masumuz. Biz geçen seneki maçlarımızı şike yaparak, karşı takımın oynamaması sonucu almadık, sahada mücadele ederek; alın terimizle aldık.

Fenerbahçe camiası bu yapılanları asla ama asla unutmayacaktır. Taraftarımızı rahat olsun, zaman ve hukuki süreç bizi haklı çıkaracaktır.

(Bu açıklamaların hepsi fenerbahce.org sitesinden alınmıştır.)

Nihat Özdemir, Mayıs 2012'de düzenlenen Olağan Genel Kurul'da yeni yönetimde yer almayacağını açıklamıştı. Özdemir 2015'te Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF Yönetim Kurulu'na girdi. Haziran 2019'dan itibaren ise TFF Başkanlığı görevini yürütmekte. 

Fenerbahçe cephesi Nihat Özdemir’in Ekonomist Dergisi’nin Instagram canlı yayınında sarf ettiği sözler sonrası, resmi Internet sitesinden “Yazıklar olsun Nihat Özdemir” başlıklı bir açıklama yayımlamış, Ali Koç ve Semih Özsoy da Fenerbahçe TV canlı yayınında zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Nihat Özdemir ise bu açıklamaların ardından TFF’nin resmi Internet sitesi aracılığıyla sert bir karşılık vermişti.

Koç: "2010-11 sezonunun şampiyonu kimdir Nihat Özdemir?"

Semih Özsoy: "Nihat Özdemir, FETÖ illetinin neresinde, bunu anlatmalıdır"

Nihat Özdemir: "Asıl rezalet..."

 
 
 
Senin için hazırladığımız haberler