Biz mucizeleri severiz! İşte Milli Takım’ın tur formülü

19.06.2021 - 22:45 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 20:48

EURO 2020’deki son maçlar öncesi “Milli Takım nasıl tur atlar? Türkiye en iyi üçüncüler arasına nasıl girer?” soruları gündem oldu. Cevabı haberimizde…

Biz mucizeleri severiz! İşte Milli Takım’ın tur formülü

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım, EURO 2020’deki ilk 2 maçını kaybederek gruptan çıkma şansını zora soktu. Aslında bu alışık olmadığımız bir durum değil. Hemen her eleme grubu ya da finallerde işimizi karışık hesaplara bırakmayı seven bir futbol ülkesiyiz. 

İsviçre'yi yenmemiz şart

Ay-yıldızlı ekibimizde artık tüm gözler, İsviçre’yi yenerek en iyi grup üçüncüleri arasından tur vizesini almaya çevrildi. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki 6 gruptan 4’ünün 3’üncüsü tur atlayarak yoluna devam edecek. En iyi üçüncüler kendi aralarında oluşturulacak puan durumuyla belirlenecek.

Rakiplerimizin 3'ü şimdiden 3 puanda

İlk 2 maçında puan alamayan ve eksi 5 gibi kötü bir averaja sahip olan ‘Bizim Çocuklar’ın işi ise hiç kolay değil. Çünkü 6 gruptan 3’ünün üçüncüsünün şimdiden 3’er puanı var. Ancak yine de İsviçre karşısında alınacak bir galibiyet çok bilinmeyenli puan hesaplarını devreye sokacak. 

İşte en kestirme tur formulü

Hemen belirtelim bizi kestirmeden Son 16’ya taşıyacak bir formül var. Dört işlem içeren bu olasılık şöyle: 

  • Türkiye, İsviçre’yi en az 2 farkla yenecek.
  • İskoçya ile Hırvatistan berabere kalacak.
  • Belçika Finlandiya’yı en az 3 farkla yenecek.
  • Rusya da Danimarka’ya yenilmeyecek.

Bu dörtlü kombinasyonun diğer alternatifi de şu:

  • Türkiye, İsviçre’yi en az 2 farkla yenecek.
    İskoçya ile Hırvatistan berabere kalacak.
    İspanya, Slovakya'ya yenilecek.
    Polonya da İsveç'i yenemeyecek.

B Grubu'nda 3 takım da 3 puanda kalabilir

B Grubu’nun halihazırdaki üçüncüsü Rusya’nın 3 puanı bulunuyor. Eğer Danimarka son maçında Ruslar karşısında galip gelir ve Finlandiya da güçlü Belçika'ya kaybederse üç takım da grubunu 3'er puanla bitirecek. Bu durumda Rusya'nın -3 ya da daha kötü averajla bitirmesi bizi öne çıkarabilir.  

Belçika'nın farklı galibiyeti bize yarar

Ayrıca Belçika, Finlandiya karşısında 4 farklı galip gelirse aynı zamanda Danimarka da Rusya'yı en az 2 farklı yenerse A Milli Takım'ın galibiyeti son 16 umutlarımızı yeniden yeşertecek. 

C Grubu'nun 3.'sünü yakalamamız zor

C Grubu’nda ikinci Ukrayna ve üçüncü Avusturya’nın 3’er puanları var. Bu iki takım son maçta birbiriyle oynayacak. Ne yazık ki bu karşılaşmadan alınacak muhtemel bir beraberlikle ikisi de turu geçiyor ve Türkiye’nin bu takımlara yetişme şansı kalmıyor. Biz bunlardan birinin farklı kazanmasını   bekleyeceğiz ki, şu an averajları da sıfır olan bu ekiplerden birine yetişebilelim.

D Grubu'nu gözümüze kestirdik 

D Grubu’nda bizim adımıza daha olumlu bir tablo görünüyor. Buradaki 3.’lük basamağında 1 puanlı Hırvatistan yer alıyor. Hırvatlar son maçta İskoçya ile berabere kalırsa her iki takım da 2'şer puanla bitireceği için Türkiye, puan farkıyla bir rakibini devre dışı bırakabilir.

E Grubu'nda hesaplar çok karışık

E Grubu'nun 3. sırasında da sürpriz bir takım var. Şampiyonluk adayı İspanyollar 2 maçta 2 puanla üçüncü durumda. İspanya'nın son maçta Slovakya'yı yenmesi Slovakları 3 puanla 3. yapabilir. Bu durumda sıfır averajlı Slovakya'nın favori İspanya’ya farklı kaybetmesini bekleyeceğiz. Düşük ihtimal olsa da İspanya yenilerek 2 puanda kalır, 1 puanlı Polonya da İsveç'i yenemezse bizim için en iyi senaryo gerçekleşir ve bu grubun 3.'sünü doğrudan ekarte ederiz.       

Portekiz'e yetişmek kolay değil 

‘Ölüm Grubu’ olarak adlandırılan F Grubu’nda ise son şampiyon Portekiz 3 puanla üçüncü sırada. Onlar da son maçını Dünya Şampiyonu Fransa’ya karşı oynayacak. Ama artı 1 averajı bulunan Ronaldo ve arkadaşlarının ancak farklı kaybetmesi bizi onların önüne atacak.

Şu anki en iyi 3.'ler puan durumu 

 

Portekiz 3 puan (+1 av)

Avusturya 3 puan (0 av)

Rusya 3 puan (-2 av)

İspanya 2 puan (0 av)

----------------------------------

Hırvatistan 1 puan (-1 av)

İsviçre 1 puan (-3 av)

(TÜRKİYE 0 puan / -5 av) 

En iyi 3.'lük için sırasıyla nelere bakılacak?

 

■ En çok puan toplayana

■ Gol averajına

■ Atılan gol sayısına

■ Fair-Play puanına (Daha az kart gören öne geçecek)

■ Ülkeler genel sıralamasına 

Senin için hazırladığımız haberler