Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk'in yabancı futbolcuları tahliye edildi

01.03.2022 - 12:04 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 12:22

Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev takımları, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle yabancı futbolcularını Romanya'ya tahliye etti.

Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk'in yabancı futbolcuları tahliye edildi

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgalin ardından Ukrayna Ligi takımlarından Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev can güvenliklerinden endişe eden yabancı futbolcularını Romanya'ya tahliye etti.

Yabancı futbolcular Romanya'ya tahliye edildi

Shakhtar Donetsk, internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Futbolcular ve aileleri dün Kiev'e gitti ve sınır bölgesinden bugün Romanya'ya geçti. Futbolcu ve aileleri şu an Romanya'da." bilgisini paylaştı.

Kulüp, Dinamo Kiev futbolcularının da Romanya'ya tahliye edildiğini duyurdu.

İlgini Çekebilir
FIFA ve UEFA'dan tarihi karar
Habere Git

Brezilyalı futbolcular aileleriyle birlikte video çekmişlerdi

Ukrayna futbolunun önde gelen iki kulübü Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev'de forma giyenler olmak üzere Brezilyalı futbolcular, bir otelde toplanarak aileleri ile birlikte çektikleri videoyla sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı.

İşte o video...

Rus futboluna UEFA ve FIFA'dan yaptırımlar

UEFA Rusya'nın St. Peterburg kentinde oynanması planlanan 2022 Şampiyonlar Ligi finalini Rusya'dan alarak, Fransa'nın Paris kentine vermişti.

Dün yapılan açıklamada ise UEFA; Rus kulüpleri ve Rusya Milli Takımı'nın, bir sonraki duyuruya kadar hem FIFA hem de UEFA maçlarına katılımlarının askıya alındığını duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler