''Bizi yalnız bırakmayacaklar''

28.07.2017 - 15:43 | Son Güncellenme: 28.07.2017 - 15:43

Doğuş Balbay, ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’nda basketbol severlerin Ay Yıldızlılarımızı yalnız bırakmayacağını söyledi.

A Milli Erkek Takımımızın tecrübeli oyuncularından Doğuş Balbay, ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’nda basketbol severlerin Ay Yıldızlılarımızı yalnız bırakmayacağını söyledi.

İtalya’nın Bormio kentinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren 12 Dev Adam’ın tecrübeli isimlerinden Doğuş Balbay, kamp ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bizim için geleneksel bir kamp dönemi. Çok iyi çalışabiliyoruz ve harika bir ortam var. Ayrıca dinlenme fırsatı da buluyoruz. Kendimizi dış dünyaya kapattığımız için çalışmalara daha iyi odaklanıyoruz. Birbirimizle kaynaşmamız daha iyi oluyor. Beraber daha çok zaman geçirebiliyoruz. Kampımıza daha yeni başladık ama şuana kadar gayet verimli geçiyor. Bundan sonra 10 günlük süreç var. Çok sıkı çalışıyoruz. En verimli şekilde bu süreci geçmek istiyoruz. Hava güzel ama bazen yağmurlu da oluyor. Çok güzel bir kamp ortamı var.”

Seyircimizle Birlikte Daha İyi Basketbol Oynuyoruz
Avrupa Şampiyonası’nın ülkemizde düzenlenecek olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten tecrübeli oyun kurucu, “Biz her zaman seyircimiz önünde çok daha iyi oynayan bir ekibiz. 2001 ve 2010 yıllarında ev sahipliği yaptığımız turnuvalarda da bunu kanıtladık. Yine seyirci avantajımızı sonuna kadar kullanmamız gerekiyor. Seyirci desteği çok önemli olacak. Onun dışında yeni oluşan bir ekibiz. Genç arkadaşlarımız ve ilk kez milli olacak arkadaşlarımız var. O nedenle bir sinerji yakalamamız gerekiyor. Seyirci desteğiyle de sahada enerjiyle savaşan bir takım olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Jenerasyon değişikliğini pozitife çevirmeleri gerektiğinin altını çizen Doğuş Balbay, “Genç oyuncularımız belki çok tecrübeli değiller ve takımlarında da fazla süre alamıyorlar ama kesinlikle hepsi özveriyle çalışıyorlar ve daha da iyi yerlere gelebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu kamp ortamı onlar için çok önemli bir vitrin. Hem kendilerini göstermek hem de takıma katkı vermek için özveriyle çalışıyorlar. Biz de tabii ki tecrübeli oyuncular olarak genç oyunculara daha fazla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tecrübelerimizi saha içinde ve saha dışında paylaşıyoruz… Ama tabii ki gelecekte de şuanda da Türk basketboluna damga vuracak çok iyi genç isimlerimiz var. Kesinlikle onları da basketbolseverler takip etmelidir diye düşünüyorum. Ama genç oyuncuların enerjisi bize ekstra bir güç katacaktır” diye konuştu.

Ay Yıldızlı Forma Her Zaman En İyi Şekilde Destekleniyor
Hangi branş olursa olsun halkımızın Ay Yıldızlılarımızı en iyi şekilde desteklediğini kaydeden milli oyuncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sonuçta milli takım atmosferi çok farklı oluyor. Milli takım denildiğinde; bu herhangi bir branş olabilir; futbol, basketbol, halter olsun, milli takım forması giyildiğinde çok farklı bir atmosfer oluşuyor. Ülke olarak çok milliyetçiyiz. Sahada kim olursa olsun, hangi branş olursa olsun sporseverlerin bizleri sonuna kadar destekleyeceklerini umuyorum. Önemli olan bizim onlara da iyi basketbol, seyir zevki veren basketbol izletmemiz. Biz bu nedenle çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Ama kesinlikle onların desteği bizler için çok önemli. Sahada taraftarımıza layık basketbol sergileyeceğimize inanıyorum.”

Milli forma altında yaşadığı unutulmaz anıları da paylaşan Doğuş Balbay, duygularını şu şekilde noktaladı: “Sanırım 2009 yılında ilk kez A Milli Takım’da oynadım. Şuanda hatırladığım Sırbistan maçı var, Halkapınar Spor Salonu’nda, son 2-3 dakikada oyuna girmiştim. O maç benim hep aklımda... Belki o ilk maçım olabilir. Onun dışında Avrupa Şampiyonası elemeleri oynamıştık 2012 yılında… Çekya ile Fenerbahçe Spor Salonu’nda karşılaşmıştık. Seyirciyle birlikte oluşan atmosferde kendi evimizde oynadığımız o maç da benim için unutulmazdı. Avrupa Şampiyonası’na kalma açısından çok önemli bir karşılaşmaydı. Unutamadığım hareket ise Maciulis’in üzerinden Litvanya maçında vurduğum smaç... Yine ilk oynadığımız Sırbistan maçlarının birinde 30 saniye kala blok yapmıştım. Hakem şaşırmış ve basket ya da faul vermişti. Ama pozisyon bloktu.”

TBF

Senin için hazırladığımız haberler