BAL'dan giden Toma Tabatadze Jorge Jesus'u yıktı!

İsa Kethüda
19.09.2023 - 08:22 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 08:27

Jorge Jesus'un ekibi Al Hilal Asya Şampiyonlar Ligi'ne evinde beraberlik başladı. Neymar'lı Al Hilal'den 1 puan alan Özbek ekibi Navbahor'ın golünü bizim BAL'dan giden golcü attı!

BAL'dan giden Toma Tabatadze Jorge Jesus'u yıktı!

AJANSSPOR-HABER

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ve bu sezon Suudi Arabistan ekiplerinden Al Hilal'in başına geçen Jorge Jesus, Asya Futbol Konfederasyonu Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk grup maçında evinde şoke edici puan kaybı yaşadı.

BAL'dan giden Tabatadze'ye teslim oldu

Portekizli teknik adamın transfer ücreti rekortmeni Neymar'ın da yer aldığı ekibi, Özbekistan temsilcisi Navbahor Namangan ile 1-1 berabere kaldı. Jesus, 1 puanı 10. uzatma dakikasında gelen golle güç bela kurtarabildi. Konuk ekibi öne geçiren golse 52. dakikada Türkiye'de Bölgesel Amatör Lig'de de (BAL) forma giyen Toma Tabatadze'den geldi.

Türkiye'de 7 sezon forma giydi

2013-14 sezonunda Niğde Belediyespor forması giyerek Türkiye'ye adımını atan 31 yaşındaki Gürcü forvet Tabatadze, bir sonraki sezonu Bartınspor ve Karaderespor'da geçirdi. 2015-16 sezonunda Afyonspor'a transfer olan Tabatadze, 2016-17'de Eskişehir Kurtuluşspor, 2017-18'de Serik Belediyespor, 2018-19'da Somaspor ve 2019-20 sezonunda da Mağusa TGSK takımlarının formasını giydi.

1.1 milyon değerindeki takıma takıldı

Al Hilal'in Navbahor'a evinde 2 puan kaybetmesi Jorge Jesus'un sosyal medyanın diline düşmesine de neden oldu. Zira 258 milyon Euro ile Al Hilal, Navbahor'dan 257 kat daha yüksek  bir piyasa değerine sahip. Özbek ekibinin piyasa değeri 1.1 milyon Euro!

Neymar, Mitrovic, Malcom ve Neves var

Jesus'un çalıştırdığı Suudi ekibi Al Hilal'in kadrosunda Brezilyalı yıldız Neymar'ın yanı sıra Aleksandar Mitrovic, Malcom ve Ruben Neves gibi Avrupa'da nam yapmış pahalı yıldızlar yer alıyor.

Jorge Jesus'un takımı ligde lider 

Al Hilal, Suudi Arabistan Pro Ligi'ndeyse lider durumda. 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Al Hilal, 16 puanla zirvede. Onu 15 puanla bir başka Portekizli teknik adam Nuno Espírito Santo'nun çalıştırdığı İttihad FC takip ediyor. Cristiano Ronaldo ve Anderson Talisca'nın forma giydiği Al Nassr ise 12 puanla 6. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler