(ÖZET) Litvanya - Türkiye Maç Sonucu: 0-6

Ali Bozkurt
07.06.2022 - 22:44 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 23:42

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup ikinci maçında Litvanya ile karşılaştı. Millilerimiz Doğukan Sinik ve Serdar Dursun'un golleriyle 3 puanı alan taraf oldu. İşte maç özeti ve detaylar...

(ÖZET) Litvanya - Türkiye Maç Sonucu: 0-6

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup ikinci maçında Litvanya'nın konuğu oldu. Millilerimiz ilk yarıda Doğukan Sinik'in ilk yarıda attığı iki gol ve ikinci yarıda Serdar Dursun ve Yunus Akgün ve son dakikada Halil Devrişoğlu'nun attığı golle rakibini 6-0'lık skorla yenerek 3 puanını hanesine yazdırmayı başardı. İşte maça dair tüm detaylar...

Doğukan'dan ilk gol sevinci

2. dakikada Halil’in pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Doğukan, rakiplerini geçerek ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Genç yıldızı adayı Doğukan Sinik, A Milli Takım'ın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Haziran ayında Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosunda yer aldı. İtalya maçında ilk kez Ay Yıldızlı formayı giyen, Faroe Adaları karşısında göz dolduran ve Litvanya maçına 11'de başlayan Doğukan, Milli Takım'daki ilk golünü atmayı başardı.

Halil - Doğukan A.Ş.

14. dakikada kendi yarı alanında topu kazanan Halil Dervişoğlu’nun, rakip yarı alanda savunma arkasına gönderdiği topu kontrol eden Doğukan, kaleciyi de geçerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. Genç yıldız adayı Milli takım formasıyla attığı ilk golden sonra ikinci golünü de atarak Milli Takımımızı 2-0'lık skorla öne geçirmeyi başardı. İlk golün hazırlayıcısı olan Halil Devrişoğlu ise ikinci asistini yapmayı başardı.

Serdar, atmaya devam etti

Yunus Akgün'ün ceza alanı içinden çektiği şut Litvanyalı savunma oyuncularından döndü. Milli oyuncularımızın itirazına rağmen orta hakem oyuna devam kararı verdi. VAR'dan gelen izleme önerisi üzerine pozisyonu izleyen hakem, Türkiye lehine penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Serdar Dursun, topu ağlara göndererek skoru 3-0'a getirerek Milli Takım ile çıktığı 6. maçında 5. golünü atma başarısını yakaladı.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz: "Sadece Gürcistan ve Türkiye bunu başardı"
Habere Git

Serdar Dursun, 6'da 6 dedi

A Milli Takım formasıyla 6. karşılaşmasına çıkan Serdar Dursun, attığı iki golle gol sayısını 6'a yükseltmeyi başardı. Karşılaşmanın 80. dakikasında Mert Müldür'ün yerden içeriye doğru yaptığı ortaya hareketlenen Serdar Dursun, kaleciden önce davranarak topu ağlara gönderdi ve skoru 4-0'a getirdi. 

Yunus ile Halil sahne aldı

A Milli takımda ilk kez gol sevinci yaşayan Yunus Akgün, karşılaşmanın 89. dakikasında Kerem AKtürkoğlu'nun pasında topu ağlara göndererek kendisinin milil forma ile ilk golünü atarken Türkiye'nin ise 5. golünü atmayı başardı. Yunus'un golünden hemen sonra ataklarına devam eden Millilerimiz de son dakikada sahneye çıkan Halil Devrişoğlu, 6. golü atarak skoru belirledi.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Stefan Kuntz, Serdar Dursun’un penaltı atışını taklit etti
Habere Git

İlk kez forma giydiler

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Haziran ayında Faroe Adaları, Litvanya ve Lüksemburg ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosunda davet edilen Eren Elmalı ile Doğan Alemdar, Litvanya karşısında ilk kez A Milli Takım forması giyme şansı yakaladılar. Genç kaleci Doğan Alemdar karşılaşmaya ilk 11'de başlarken Kasımpaşa'nın genç oyuncusu Eren Elmalı ise 59. dakikada oyuna dahil oldu.

Serdar Dursun, ilkleri sevdi

Serdar Dursun, A Milli Takım tarihinde görev yaptığı ilk beş maçta 4+ gol kaydeden altıncı oyuncu unvanını eline almıştı. Golcü oyuncu çıktığı 6. maçında ise 6. golünü atma başarısını yakaladı. Serdar Dursun, attığı bu golle 6. maçında 6 gole ulaşan ilk oyuncu olmayı başardı. Serdar Dursun ve Doğukan Sinik, Ağustos 2015'ten (Burak Yılmaz & Hakan Çalhanoğlu vs Bulgaristan) bu yana A Milli Takım formasıyla bir maçta ikişer gol atan ilk ikili oldu

İki maç 6 puan

Uluslar Ligi C grubunda Milli Takımımız çıktığı ikinci maçında da kazanarak grupta liderlik koltuğunu bırakmadı.  Millilerimiz ilk karşılaşmada Fareo Adaları'nı 4-0'lık skorla mağlup ederken ikinci karşılaşmada ise deplasmanda Litvanya'yı 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

A Milli Takımımız Lüksemburg'un konuğu olacak

Uluslar Ligi C grubunda ilk iki maçta galibiyet alan Türkiye A Milli Futbol Takımımız, grubun üçüncü karşılaşmasında Lüksemburg'un konuğu olacak. 11 Haziran Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma 21.45'de TRT'den canlı olarak yayınlanacak. 

Cenk Özkacar ilk kez Milli oldu

İzmir ekibi Altay'dan Fransız ekibi Lyon'a transfer olan 21 yaşındaki savunma oyuncusu Cenk Özkaçar, Litvanya karşısında ilk kez A Milli Takım forması giyme başarısı yakaladı. Karşılaşmanın 77. dakikasında oyuna giren Cenk Özkaçar, sezonu Lyon'dan kiralık olarak gittiği OH Leuven takımında tamamladı. Jupiler Pro League çıktığı 32 karşılaşmada ise 2 gol atma başarısını yakaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler