"Bizim çocuklar"ın hocası Galtier, rakip takımın başına geçiyor!

24.05.2021 - 19:47 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 20:22

Fransa'da yılın en iyi teknik direktörü seçilen Christophe Galtier, Lille'de yaşadığı şampiyonluğun ardından yolcu. İşte detaylar...

"Bizim çocuklar"ın hocası Galtier, rakip takımın başına geçiyor!

AJANSSPOR - HABER

 

Ligue 1'de Lille OSC ekibiyle şampiyonluk yaşayan Christophe Galtier, sözleşmesinin bitimine haftalar kala takımıyla yeni kontrat imzalamadı. Tecrübeli antrenör için İtalya ve Fransa'da çeşitli kulüplerin adı ileri sürülüyordu. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Mustafa Kapı gibi Türk oyuncuların hocalığını yapan Galtier, gelecek yıl Fransa'da başka bir kulübü çalıştırabilir.

"OGC Nice'i devralmaya hazır..."

Ara transfer döneminden beri adı çeşitli Avrupa kulüpleriyle anılan Galtier, son olarak OGC Nice'in yakın markajında. Mayısın başında Nice'i reddettiği haberlerle gündeme gelen antrenör, Fransız basınında çıkan son haberlere göre bu kararından vazgeçmiş görünüyor. Galtier, bir aksilik olmadığı sürece gelecek yıl OGC Nice'in yeni patronu olacak.

"Galtier imzalayacak..."

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Adrian Ursea'dan boşalması beklenen koltuğun Christophe Galtier ile doldurulacağını savundu. Galtier, son 4 sezondur Lille ile 152 maça çıkarken 1.74 maç başı puan ortalamasını yakalamıştı.

 

Tecrübeli antrenör, Lille'deki deneyiminden önce tam 8 yıl boyunca Saint-Etienne'de teknik direktörlük yapmıştı. Ligue 1'i yakından tanıyan antrenörün yine aynı ligde kalacağı; Fransa dışına çıkmayacağı düşünülüyor.

İlgini Çekebilir
"Bizim çocuklar"ın hocası Galtier, Avrupa Süper Ligi'ne tepkili
Habere Git

Galtier gelen teklifleri açıkladı

Öte yandan Lille teknik direktörü Christophe Galtier, gelen teklifler ile ilgili RMC Sport'a açıklamalarda bulundu.

Galtier, "Sadece Lyon ve Nice değil, Napoli de var ve diğerleri de var. Ama Fransa'yı gerçekten çok seviyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler