"Bjelica transferi kimseye bırakmaz"

07.05.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 16:27

"Bjelica transferi kimseye bırakmaz"

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Eskişehirspor'un eski kalecisi Vanja Ivesa'nın açıklamaları şu şekilde:

"İyiyim her şey yolunda. Türkiye'yi çok seviyorum. Orada çok arkadaşım var. Biraz zaman geçti ancak Türkçe konuşabiliyorum. Orayla bağlarımı kopartmadım. Hırvatistan'da ligler devam edecek ancak burada sadece Süper Lig oynayacak. Alt ligler oynanmayacak. Bizim ülkemiz daha küçük. Türkiye'de bu maçların oynanması daha zor. Hırvatistan'da çok vaka yok. Hepimiz burada evdeyiz ama yavaş yavaş çıkmaya başladık. Sporcular ve çocuklar bu virüsten fazla etkilenmiyor. Bu virüs bizim için problem değil."

Bjelica, çalıştığı oyuncuların değerini 2-2.5 kat arttırıyor!

Fenerbahçe'nin ilgilendiği vatandaşı Bjelica'yı anlatan Vanja Ivesa şunları söyledi:

"Bjelica'yı takip ediyorum. Çok iyi bir hoca. Çalıştırdığı takımlarda oyuncular onu seviyor. Çok disiplinli bir hoca. Onun için bütün futbolcular önemli. Sadece 12-13 oyuncuyla ilgilenmiyor. Dinamo Zagreb'de harika işler başardı. Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. Hırvat oyuncular Bjelica'nın ardından üst seviye liglere gitti. Bütün oyuncuların değerini 2-2.5 kat arttırdı. Dinamo Zagreb'in kulüp olarak mantığı bu. Burada sadece önemli değil bütün kulüp aynı amaca hizmet etmeli. Türkiye'de genç futbolculara sabır göstermiyorlar. Bu oyunculara sabır gösterilmeli. Bijelica'nın tarzını çok beğeniyorum."

Bjelica zaman istiyor!

Bjelica'nın zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ivesa sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Fenerbahçe'de çok başarılı olur. Bijelica kaç yıl anlaştı bilmiyorum. Türkiye'de çok fazla süreniz yok ancak Bijelica zaman istiyor. Bjelica transferde ilk önce karaktere bakıyor. Onun için karakter çok önemli. Takımın ruhunu böyle oluşturuyor."

Bjelica transferleri başkasına yaptırmaz!

Son olarak transfer konusuna da değinen Ivesa şunları söyledi:

"Bijelica transferleri başkasına bırakmaz. Bijelica'nın ayrılma sebeplerinden bir tanesi yöneticilerin transfere karışması. Fenerbahçe orada bir aile ortamı oluşturmalı. Transferlerde orta yol bulunmalı. Bijelica'yla uyumlu çalışılmalı. Bijelica'ya Arabistan'dan teklifler var ancak o bunu düşünmüyor. Bijelica heyecan istiyor. Süper Lig ona çok uygun. Hırvatistan'da çok iyi futbolcular var. Bizim ligimiz küçük bir lig ancak burada iyi futbolcular var. Kalinic ve Mandzukic çok iyi futbolcular. Bu ikili Fenerbahçe'ye iyi uyum sağlar. Burada denge iyi sağlanmalı. 2-3 tane tecrübeli futbolcu olabilir ancak dengeyi iyi sağlamak gerekiyor."

Beşiktaş beni istedi!

Röportajın sonunda Türkiye günlerine değinen Ivesa  bir transfer itirafında bulundu:

"Esişehirspor'da oynarken Beşiktaş'tan teklif aldım ancak gidemedim. Eskişehirspor benimle yeni kontrat yaptı ve orada kaldım. Eskişehir'de çok güzel zamanlar geçirdim umarım güzel günler geri gelir. Eskişehirspor taraftarını çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım güzel günler gelecek."

Senin için hazırladığımız haberler