Nenad Bjelica, Petkovic transferi konusunda konuştu: Maalesef...

31.08.2023 - 10:59 | Son Güncellenme: 31.08.2023 - 12:15

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Petkovic transferinde sonuç alamadıklarını açıkladı. Hırvat teknik adam, "Transferi gerçekleştiremedik" dedi.

Nenad Bjelica, Petkovic transferi konusunda konuştu: Maalesef...

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor geride kalan üç haftada bir galibiyet alırken, iki kez de sahadan yenik ayrıldı. Bordo Mavililer'in Teknik Direktörü Nenad Bjelica, basın toplantısı düzenledi. 

"Benim tavrım, oyuncuların çoğuna yine değişmedi" diyen Bjelica, "Kamp dönemi yapılan erken eleştiriler doğrultusunda Umut özelinde oyuncumu toparlamak ve tekrar hazırlamak için mücadele ettik. Elimizdeki iki santrfordan biri çünkü. 16 yıllık teknik adamlık hayatımda hiçbir basın toplantısında, hiçbir konuşmada isim vererek bir oyuncuyu basın önüne atarak ya da bir oyuncuya suçu yükleyerek konuşmam olmadı. Çünkü ben hep şuna inanırım, beraber kazanırsınız, beraber kaybedersiniz. Yaptığım basın toplantısında bir oyuncu veya birkaç oyuncu hedefim değildi. Anlatmaya çalıştığım, takımın tutumuydu" ifadelerini kullandı. 

Petkovic transferi yattı

Hırvat teknik adam transferde ismi Bordo Mavililer ile anılan Petkoviç transferinin ise olmadığını söyledi. Bjelica, "Petkovic transferini maalesef gerçekleştiremedik. Benim de bizzat içinde olduğum bir transfer süreci nedeniyle takıma gerektiği kadar zaman ayıramamış olabilirim. Bahsettiğim transfer Petkovic transferi. Oyuncuyu kadromuza katmaya çalıştık ama maalesef gerçekleştiremedik. Yapacak bir şey yok, hayat devam ediyor" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a İsviçreli forvet!
Habere Git

Transfer konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bjelica, "Daha önce yine ifade etmiştim orta sahaya iki oyuncu daha katmaya çalışıyoruz. Bize savunmada yardımcı olabilecek isimler. Biri 6 numara diğeri box to box diye ifade ettiğimiz iki yönlü bir 8 numara. Bunu sonuçlandırmaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Takım olamama vurgusu


Trabzonspor'un henüz bir takım olamadığını kaydeden Bjelica, "Anlatmaya çalıştığım şey, henüz bir takım olarak görmedim. Bunun bir süreç olduğunu biliyorsunuz, takım oluşturmak, herkesin alışması hepsi bir sürecin ürünü. Biz de Cuma günü oynayacağımız maçla birlikte umarım şu mesajı verebiliriz; 'Çok iyi bir takım olabiliriz, bütün arkadaşlığı sağlamış durumdayız' bunu gayet verebileceğimize inanıyorum" sözleriyle umutlu konuştu. 

Bjelica: En a 3, en fazla 4 transfer yapacağız

Takımın önemli isimlerinin de belirsizlik yaşadığını söyleyen Bjelica, "Takımımızın önemli, lider karakterli oyuncularının belirsizlikler yaşaması onları da etkiliyor. Onlar da insan, kafalarında bu durumlar olabilir" diye konuştu. 

Hırvat çalıştırıcı, "En az 3, en fazla 4 transfer yapacağız" diyerek kadroyu güçlendireceklerini söyledi. 

"Trabzonspor, Petkovic’i üç ay bekledi. Petkovic’in kendi transferi için Trabzonspor’u kullandığını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Nenad Bjelica,  

"Fiyatı hoca değişikliğinden sonra birden çok yükseldi. Benim bildiğim sözleşmesini yenilemediği ve önemli bir kulübe transfer olacağı. Görüştüğümüz isimler, Avrupa'nın önemli liglerinden gelecek teklifleri bekleyebiliyorlar. Dolayısıyla bu liglerdeki transfer kapandığında daha gerçekçi opsiyon oluyoruz" yanıtını verdi. 

Djaniy ve Koita'dın daha önce ayrılmalarının kararlaştırıldığını söyleyen Bjelica, "İlk günden itibaren kendileri hakkında kulüp bulunacağı ve ayrılacakları konuşulmuştu. Şu an bizle beraber devam ediyorlar. Diğer takımdan ayrılacak oyuncularla çalışmalarını sürdürüyorlar. Transfer dönemi sona erdiğinde halen bizimle beraberlerse ihtiyacımız varsa yabancı sınırı konusunda sorun yaşamayacaksak değerlendiririz" açıklamalarını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler