Hüseyin Özsakallı Koşusu'nu Black Phantom Kazandı

İsa Kethüda
21.01.2023 - 16:23 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 16:27

2002 yılında yaşamını yitiren atçı ve yetiştirici merhum Hüseyin Özsakallı adına İzmir Şirinyer Hipodromunda düzenlenen koşuyu Black Phantom kazandı...

Hüseyin Özsakallı Koşusu'nu Black Phantom Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), 2002 yılında yaşamını yitiren atçı ve yetiştirici merhum Hüseyin Özsakallı adına İzmir Şirinyer Hipodromunda düzenlenen koşuyu Black Phantom'un kazandığını duyurdu.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği koşu, 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Black Phantom'un 12'inci birinciliği

2023 yılı Hüseyin Özsakallı Koşusu'nu, jokeyi Tolga Yıldız ile start alan Hüseyin Yıldız'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Black Phantom (Mendip - Dalyababy / Okawango) kazandı. Sinan Şahyazıcı'nın antrene ettiği 4 yaşlı kısrak bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 12'inci birinciliğini hanesine eklemiş oldu.

Keep Your Distance 2. oldu

7 safkanın mücadele ettiği yarışta Keep Your Distance (Lion Heart - Queens Dream / Perfect Storm) ikincilikle ayrılırken, Lady Miram (Torok - Kızım Melike / Kaneko) üçüncü, See You Soon (Yonaguska - Latmos / Akındayım) dördüncü ve Saetta (Kaneko - Polente / Unaccounted For) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Black Phantom için bitiriş derecesi 1.14.49 olurken farklar ise 2 boy - 1/2 boy - 3,5 boy - boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi Hüseyin Yıldız'a kupayı Süleyman Özsakallı verdi. Törene, İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ile davetlilerde de katıldı.

Hüseyin Özsakallı hakkında

1931 yılında İzmir’de doğan Hüseyin Özsakallı, Saint Joseph Ortaokulu’ndan mezun oldu. Uzun yıllar tarım ve hayvancılıkla uğraşmasının yanı sıra yarış atı yetiştiriciliği de yaptı. Yetiştirdiği ve koştuğu Akçahan, Akçahanım ve Kaleli isimli safkanlarıyla birçok yarış kazanma başarısı gösterdi. Özsakallı, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği İzmir Şube Başkanı olarak da görev yaptı. 2002 yılında aramızdan ayrılan Hüseyin Özsakallı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler