"Boateng'in umurunda olmazdı."

14.04.2020 - 16:09 | Son Güncellenme: 14.04.2020 - 16:25

"Boateng'in umurunda olmazdı."

Schalke'nin eski yardımcı antrenörü Sven Hubscher, Beşiktaş'ta forma giyen Ganalı yıldız Kevin-Prince Boateng'in kişiliği hakkında dikkat çeken sözler sarf etti.

AJANSSPOR

Alman basınına konuşan Hubscher, Boateng'in öz güveninin kendisini takım arkadaşlarından ayırdığını belirterek, "Kendisine fazlasıyla güveniyordu ancak açık, kibar ve sessizdi." dedi.

Schalke'ye transfer etme şansı doğduğunda teknik direktör Jens Keller'in Boateng'i aradığını dile getiren Hubscher, "Boateng sadece şunu söyledi: "9 numaralı formayı ayırın, bu şeyi sallayacağız. İhtiyacımız olan tecrübeli oyuncu tam anlamıyla oydu. İlk maçını hatırlıyorum. Dolu tibünler önünde Leverkusen'e karşıydı." dedi.

Sven Hubscher şöyle devam etti: "O dönem 6 numara pozisyonunda oynuyordu. Bir pozisyonda Max Meyer ona pas atmadı fakat açığa pas verdi. Yedek kulübesine yakın olduğu için Boateng'i duymak çok kolaydı. Boateng bağırıyordu: "Max bana oyna. Max! Max! Meyer, Boateng'e etrafının kapalı olduğunu söyledi. Boateng cevap verdi: "Umurumda değil, bana oyna." Daha önce böyle bir oyuncuya sahip olmamıştık."

Beşiktaşlı yıldızın iki sezon sonra takımdan ayrılmasına da değinen Schalke'nin eski antrenörü, "Kişisel nedenlerden değildi. Sadece sakatlanmaya yatkınlığını kontrol altına alamadık." dedi.

33 yaşındaki Boateng'in kendine güveninin ön plana çıktığını belirten 41 yaşındaki antrenör, "Leverkusen veya Bayern Münih'e karşı oynamamız ona fark etmezdi. Umurunda bile olmazdı. Herkese rehberlik edebilen bir öz imajı vardı. Bu açıdan tüm ekibimize yardımcı oldu. Ve elbette çok iyi oynayabilirdi." ifadesini kullandı.

2013-2015 arasında iki sezon Schalke'de forma giyen Kevin-Prince Boateng, 60 resmi maçta 7 gol 9 asistle oynadı.

Ganalı yıldızın Beşiktaş'taki kiralık sözleşmesi 30 Haziran 2020'de sona eriyor. 

Boateng, bu sezon 10 maçta en az 45 dakika süre alırsa, sözleşmesi 1 yıl daha uzayacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler