Bodrum FK forması giyen Celal Dumanlı Türk futbol tarihine geçti

12.08.2024 - 23:34 | Son Güncellenme: 13.08.2024 - 10:10

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Bodrum FK'nın formasını giyen 30 yaşındaki forvet oyuncusu Celal Dumanlı, Türk futbol tarihine geçti. Detaylar...

Bodrum FK forması giyen Celal Dumanlı Türk futbol tarihine geçti

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasının kapanış maçında Bodrum FK ve Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Gaziantep temsilcisi, 53'üncü dakikada bir kişi eksik kalmasına rağmen 90+7'de skoru 1-0'a getiren golü buldu ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Tarihe geçti

Profesyonel futbol kariyeri boyunca yalnızca Bodrum FK'nın formasını giyen ve Yeşil-Beyazlılardaki 10'uncu sezonuna giren Celal Dumanlı, dikkat çeken bir istatistiğe imza atarak Türk futbol tarihine geçti.

Bodrum FK ile 6 farklı lig

Celal Dumanlı, aynı takımın formasını, 6 farklı ligde giyen ilk ve tek futbolcu olarak Türk futbol tarihine adını yazdırmayı başardı.

Forma giydiği ligler

30 yaşındaki emektar futbolcu, Bodrum FK formasını; Muğla Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lig, TFF 3. Lig, TFF 2. Lig, TFF 1. Lig ve Süper Lig'de giydi.

Bir tek Süper Lig'de gol atamadı

Forma giydiği tüm liglerde gol atma başarısı gösteren Celal Dumanlı'nın henüz gol atamadığı tek lig ise Süper Lig.

Kariyer istatistikleri

Kariyeri boyunca 261 kez Bodrum FK forması giyen Celal Dumanlı, 47 kez ağları havalandırırken 13 de asist yapmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler