Fenerbahçe - Bodrum maçında Amrabat'ın pozisyonu penaltı mı? Trio ekibi son noktayı koydu

28.10.2024 - 09:09 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 09:15

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. haftasında evinde ile Bodrum FK'yı 2-0 mağlup etti. beIN Trio ekibi karşılaşmada tartışmalara neden olan Sofyan Amrabat'ın penaltı pozisyonunu yorumladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe - Bodrum maçında Amrabat'ın pozisyonu penaltı mı? Trio ekibi son noktayı koydu

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Bodrum FK kozlarını paylaştı. Kadıköy'de oynanan müsabaka ev sahibi takım Youssef En-Nesyri ve Edin Dzeko'nun golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılarak 6. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşta eski hakemler Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban Trio programında Fenerbahçe - Bodrum FK karşılaşmasının tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Maçın 10. dakikasında Sofyan Amrabat'ın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda verilen devam kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Bence bu pozisyon sahada net bir penaltı. Maçın önemli pozisyonlarından biri. Bodrumlu oyuncu Amrabat'ı her iki eliyle birlikte sardı ve göndermiyor. Top oyuna girdikten sonra da devam etti. Kesinlikle pozisyon almasını engelledi, odağında hiçbir şekilde top yok. Net bir şekilde penaltı. Top oyuna girdiğinde hakem oraya hiç bakmıyor. Yanlış yer seçtiği için pozisyonu göremedi. Sahada net penaltı. Hakem bunu görse farklı konuşabilirdim. Görseydi 'Her iki eli de gördüm, benim için yeterli değil' diyebilirdi. Hakem görmediği için VAR müdahalesi de olmalı bence.

Bülent Yıldırım: Hakemin açısı da çok önemli. İki ayrı futbolcu grubu var. Arkasında hiçbir grup bırakmayacak şekilde bir pozisyon alması lazımdı. Daha solda olsaydı ve 'İnanmıyorum' deseydi, devam edebilirdi. Gözden kaçan bir ihlal olduğunu düşünüyorum. Soru 1: Etki var mı? Var. Soru 2: Mücadele karşılıklı mı? Hayır. Soru 3: Tek elle mi? İki elle. Topun oraya düşüp düşmemesinden de bağımsız net bir penaltı. VAR müdahalesi de mutlaka gerekiyor.

Deniz Çoban: Bu pozisyon penaltı. Sahada da Riva'da da penaltı. VAR'ın her şartta bu pozisyona dahil olması lazım. Hakemin gelip izlemesi lazım. Bir çekme, tutma var mı? Varsa etki var mı? Bence her ikisi de var. Topun sekip düştüğü yer de Fenerbahçeli futbolcunun gitmek istediği yer. Etki olmasa bile çok bariz bir çekme var. Net bir penaltı. UEFA'nın bu etki konusundaki hassasiyeti neredeyse kalkmış durumda. UEFA, EURO 2024'te Almanya'nın İspanya'ya elendiği maçta böyle bir çekme pozisyonunu paylaştı. Etki olayına girmeden bir paylaşım yapıldı. UEFA'nın da fikri değişiyor gibi. Hakemin duruş açısı da doğru değil, bu seviye için de uygun değil. Farkına da vardı, farkında olmasına rağmen kontrol altında tutmaması büyük hata.

Senin için hazırladığımız haberler