Bodrum FK’de şampiyonluğun şifresi

Orhan Gülek
30.05.2024 - 23:36 | Son Güncellenme: 30.05.2024 - 23:39

Eyüpspor ve Göztepe’nin ardından Süper Lig biletini alan son ekip Bodrum FK oldu. Geçen sezon play-off finalinde kaybedilen bileti bu kez elinden kaçırmayan Ege ekibinde kadro ve teknik adam istikrarı dikkat çekti.

Bodrum FK’de şampiyonluğun şifresi

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig’de Eyüpspor ve Göztepe’nin ardından Süper Lig’e yükselen son ekip Bodrum FK oldu. Play-off finalinde normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada uzatmada Sakaryaspor’u 3-1 mağlup eden Ege temsilcisi, tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele etme hakkını elde etti. 

İstikrar kazandırdı

Bodrum FK’nin başarısının altında istikrar yatıyor. Ekim 2021’de 2. Lig’de mücadele edildiği dönemde İsmet Taşdemir’e takımı emanet eden Yeşil-Beyazlılar, tecrübeli çalıştırıcı ile 2 şampiyonluk birden yaşadı. 2 sezon 1. Lig’de mücadele eden Bodrum FK, üst üste iki kez play-off finaline çıkarken, kadro istikrarını da sağlamış olması dikkat çekti. 

13 maçtır kaybetmiyor

Süper Lig biletini alan Bodrum FK, son 13 maçında yenilgi yüzü görmedi. Normal sezonun son 9 maçta 6 beraberlik ve 3 galibiyet alan Bodrum, play-off’ta da rakiplerine geçit vermedi ve Süper Lig biletini kaptı.

4 senede Süper Lig

Bodrum FK’nin Süper Lig serüveninde Öztürk ailesinin katkısı da dikkat çekiyor. 2020-2021 sezonunda Antalyaspor’un eski Başkanı Ali Şafak Öztürk’ün mensubu olduğu Öztürk ailesinin satın aldığı Bodrum FK, ertesi sezon 1. Lig’e yükselme başarısını yakaladı. 1. Lig’in ilk sezonunda play-off finalinde Pendikspor’a elenerek Süper Lig fırsatını kaçıran Bodrum, bu kez Sakaryaspor önünde gülerek Süper Lig’e giriş yaptı.

 

Senin için hazırladığımız haberler