Boğalar evinde İsveç’e takıldı! EURO 2020'de bir ilk...

14.06.2021 - 23:32 | Son Güncellenme: 15.06.2021 - 00:19

EURO 2020’de İspanya ile İsveç, Sevilla’da karşılaştı. Maç boyunca birçok gol pozisyonundan yararlanamayan İspanyollar 1 puana razı oldu. İşte detaylar...

Boğalar evinde İsveç’e takıldı! EURO 2020'de bir ilk...

AJANSSPOR-HABER

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu maçında İspanya ile İsveç 0-0 berabere kaldı. Böylece turnuvada ilk kez bir karşılaşma golsüz bitti. Mücadele İspanya’nın Sevilla kentinde oynandı. 

İspanya'dan ilk devre büyük baskı

Maça baskılı başlayan ev sahibi ekip özellikle ilk yarıda tek kale oynadı. Ancak Morata, Koke ve Olmo gibi yıldız futbolcular kaleci Olson'u bir türlü geçemedi. 

Isak 41'de direğe takıldı 

Buna karşılık İsveç’in ilk ciddi tehlikesinde Isak’ın 41. dakikadaki şutu direkten döndü ve devre golsüz tamamlandı. 

2. devre sonuç değişmedi

İkinci yarıda Berg ile gole yaklaşan İsveç bu fırsatı değerlendiremezken, İspanya da özellikle son bölümdeki ataklarından gol çıkaramadı. Böylece mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi.

Barcelonalı Pedri tarihe geçti

Barcelona’nın 18 yaşındaki futbolcusu Pedri, İspanya formasıyla Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu.

Grubun lideri Slovakya

Bu sonuçla iki takım da ilk haftayı 1’er puanla kapattı. E Grubu’nda Polonya’yı yenen Slovakya 3 puanla lider durumda bulunuyor. 

İspanya'dan 830 pas, yüzde 85 topa sahip olma

Öte yandan baştan sona baskılı oynayan İspanya, Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 1980'den bu yana bir Avrupa Şampiyonası maçında topa en fazla sahip olan (%85) ve en fazla isabetli pas yapan (830) takımı oldu. Ancak bu galibiyet için yetmedi.  

 

Bir İsveç bir de Türkiye

İsveç ise A Milli Takımımız ile birlikte 5 grupta tamamlanan ilk maçların ardından isabetli şut atamayan iki ekipten biri oldu. Vikinglerde tüm futbolcular ve teknik ekip 90 dakia sonunda kaleci Robin Olsen'i tebrik ederken, UEFA tarafından takım arkadaşı Victor Lindelöf "maçın yıldızı" seçildi.  

Senin için hazırladığımız haberler