Bol pozisyonlu maçta puanlar bölüşüldü

Akın Ungan
14.12.2021 - 14:42 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 16:18

Spor Toto 1. Lİg'in 17. hafta mücadelelerinde Manisa FK ile Keçiörengücü karşı karşıya geldi. Kritik karşılaşmanın maç sonucu, özeti ve tüm detayları haberimizde...

Bol pozisyonlu maçta puanlar bölüşüldü

Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasında Manisa FK, evinde Keçiörengücü'nü konuk etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmada, ikinci yarı karşılıklı gollere sahne oldu.

Manisa FK, sahasında Keçiörengücü ile 1-1 berabere kaldı.

Zorlu mücadele, 1-1 eşitlikle tamamlanırken, taraflar puanları bölüştü.

Buna göre Manisa FK, 19 puan ile 14. sırada yer alırken, Keçiörengücü ise 18 puan ile 16 sırada kaldı.

İlk 11'ler

Manisa FK: Muhammed Birkan, Mehmet, Veli, Landre, Özgür, Gakpa, Nizamettin, Hakan, Diallo, Tabekou, Okan

Keçiörengücü: Hüseyin, Ogün, Mehmet, Fatih, Talha, Ackah, Uğur, Olawoyin, Djibrilla, İsgardarli, Eze

Manisa FK-Keçiörengücü maç özeti

9. dakikada Tayfun'un uzun pasında ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Eze'nin sağ ayağıyla yaptığı vuruşu kaleci Birkan kurtardı.

17. dakikada gerçekleşen Manisa FK hızlı hücumunda, Diallo'nun pasıyla ceza sahası sol çaprazındaki topla buluşan Serge Ouambe'nin açısını düzelttikten sonra sağ ayağıyla çektiği sert şut, üstten auta gitti.

32. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünen Talha'nın sol ayağıyla yaptığı sert vuruşu kaleci Birkan kornere çeldi.

İkinci yarıdan dakikalar

55. dakikada Sousa ile verkaç yaparak ceza sahası sol tarafında topla buluşan Serge Ouambe'ninsağ ayağıyla çektiği şut kaleciden döndü ve tekrar kendisinde kaldı. Serge Ouambe'nin yerden içeri çevirdiği topta Mehmet, topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

57. dakikada Olawoyin, takımını öne geçirdi! Eze'nin pasıyla ceza sahası sol tarafında topla buluşan Vusual İskandarli'nin sağ ayağıyla çektiği şutta top, üst direkten döndü. Direkten dönen topu gelişine içeri çeviren Uğur'un ortasında Olayowin, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 0-1

62. dakikada Nizamettin'in savunma arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Serge Ouambe, ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı kararı verdi.

63. dakikada Gakpa skora denge getirdi! Penaltı vuruşunu kullanan Gakpa, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 1-1

77. dakikada Nizamettin'in ceza sahası sol tarafına doğru gönderdiği topa Anıl'ın gelişine sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top, yandan auta gitti.

86. dakikada Hamza'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Olawoyin'in sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top, yandan auta gitti.

90+7. dakikada karşılaşmanın son düdüğü çaldı.

Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

"Ofansif, agresif ve sert bir oyun oynayacağız"

Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay, takımının galibiyet için son ana kadar mücadele ettiğini belirtirken, "Maç öncesinden başlamak gerekirse, 4 maçtır mağlup olmayan bir takımımız var. Kazanmak da kaybetmek de alışkanlık. Bu maçın sevindirici tarafı kaybetmemek ama gerçekten kazanmak için de son ana kadar mücadele ettik. Bugün 3. bölgedeki etkinliğimiz biraz düşüktü. Bu konuda çalışmamız gerek. Gol yememe sorunu çözmek ile birlikte 3. bölgedeki efektif oyunda sıkıntılar yaşıyoruz. Pozisyonlara giriyoruz ama sonuçta karşımızdaki rakip de ligde çok enteresan bir takım. Takımın tüm gollerini ön taraftaki 3 oyuncu atmış. Bireysel oyuncu kalitesi olarak çok iyi oyunculardan kurulu. Bu oyunları bizi gerçekten farklı bölümlerde zorladı. Geldiğim günden beri şunu söylüyorum; bahanelere sığınan, şansa inanan bir adam değilim. Çalışmak ve mücadele etmenin beraberinde başarıyı getireceğini düşünüyorum. İkinci yarı daha net, organize bir takım oluşturmak istiyorum. Ofansif, agresif ve sert bir oyun oynayacağız. Bunun için de devre arası kampını iyi geçirmemiz gerekiyor. Özgüvenli ve iştahlı oyuna devam edeceğimizi düşünüyorum" diyerek, ikinci yarıdaki oyun planlamaları hakkında bilgi verdi.

"Bir puana artı gözüyle bakıyoruz ancak..."

Maç periyodu olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın ise, "Bir haftada 3 maç oynayacaktık. İlk ayağını Ankara'da, Bandırmaspor ile oynadık. Kadro derinliğimiz çok fazla olmadığı için zorlu bir periyottan geçeceğimizi biliyorduk. Manisa FK da özellikle sezon başında yaptığı transferlerle ön plandaydı. İyi bir takıma karşı deplasmanda etkili oynadık. Oyundan hiç kopmadık. Bugün bir puana artı gözüyle bakıyoruz ancak galibiyet almamak içten bile değildi. Artık bu maçı unutup cumartesi günü oynayacağımız Erzurumspor maçına hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler