Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı açıklamalarda bulundu

08.06.2018 - 18:43 | Son Güncellenme: 08.06.2018 - 22:28

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, gelecek sezonun transfer rotası hakkında açıklamalarda bulundu. Poepon ve Umut Meraş hakkında merak edilenleri yanıtlayan Çarıkçı'nın açıklamaları şu şekilde:

'Devletten para istemiyoruz.'

''Bolu çok zengin bir şehir değil. Bolu’nun ekonomik yapısı belli. Zaten siyaset hiç olmadı. 2 yıldan beri Play-Off’larda Boluspor üst ligi zorluyor. Baktığınız zaman çok büyük şehir takımları çok büyük paralar harcamasına rağmen bu başarı olmuyor. Başarının sebebi para demek. Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile nasıl baş edeceksiniz, Antep ile nasıl baş edeceksiniz. Şu anda Erzurum Büyükşehir Belediyespor başkan bulamıyor, Denizlispor kulübü başkan bulamıyor, Samsunspor’un öyle. Çoğu kulüpler, hepimiz mali sıkıntı içindeyiz. Toplam gelir, 11 milyon Türk Lirası. Bu ligde 11 milyonluk bir gelir var. Bizim rekabet gücümüz bu kadar. Biz devletten para istemiyoruz. Devlet bir yasa çıkarsın. Türkiye’deki hangi kulüp başkanı kulübü borçlandırmışsa, futbolcuya borcu varsa, antrenöre borcu varsa bu parayı başkan ödesin. Maalesef bu yasayı çıkarmıyorlar. Bu sefer ne oluyor. Düzgün kulüpler ile düzgün olmayan kulüpler arasında fiyat uçurumu oluyor. Futbolcu, daha yüksek bir rakama gidiyor ama parasını alamıyor. Bu yasa çıktığı zaman kulüp başkanları çok daha iyi pazarlık yapar. Çok daha iyi kulübün hesabını yapar. Bolu halkı da hedef bekliyor. Nasıl olacak. Bizim bütçe anlamında daha dikkatli olmamız lazım.''

'Göztepe, Malatya ve Kasımpaşa Umut'u istiyor'

“Umut Meraş, Bolu’ya geldi. Onu da isteyen kulüpler var. Umut’ta bizim çocuğumuz. Nasıl Erdem’i, Ferhat’ı gönderdik. İnşallah Umut’a da teklifler var bekliyoruz. Göztepe, Malatya, Kasımpaşa isteyen takımlar. Ona göre de eğer anlaşırsak Umut’un önünü açarız. Çok para isteyip de oyuncunun önünü kesecek başkan değilim. Keşke bütün oyuncularımız Avrupa’da oynasa büyük takımlarda oynasa. Ama bir değeri vardır. Boluspor bu ligin en düzgün takımlarından birisidir. Bu liglerde en iyi takım Boluspor’dur. Herkes bize gelmek istiyor. Oyuncuların bir değeri vardır. Umut ile bunu konuştum. Umut bizim oyuncumuz. Seneye olur. Bu anlamda bekliyoruz. Transfer pazarı çok zor geçiyor. Onun içinde Umut ile ilgili de hayırlı bir haber gelir anlaşır” dedi. 

'Poepon ile görüşeceğiz'

“Poepon, 2 yıldan bu yana bizde. Bu ligde Poepon geçen sene 22 gol attı, bu sene de 16 gol attı. Çok sevdiğimiz bir oyuncu. Oda Bolu’yu çok seviyor. Kendisi ligden de bir haber bekliyor. Oda profesyonel oyuncu. Şu anda tatile gitti. Bu haftada Hollanda’ya geldi. Poepon ile ilgili bizim aksi bir düşüncemiz yok. Onu biz çok seviyoruz, o da bizi çok seviyor. Sadece kendisi teklif bekliyor. Poepon’a bizim kapımız açık. Yine görüşeceğiz. Poepon’u dışarıda Boluspor istemiyor gibi haberleri okuyorum bazen. Bu doğru değil. Poepon artık Bolu'lu oldu. Bir sıkıntı yok. Oyuncuya da Süper Lig'den bir teklif gelirse, biz gurur duyarız. İnşallah oda bu hafta netleşebilir. Önümüzde şuanda 25 gün var daha. Transfer daha başlamadı. Yavaş yavaş kalması gereken oyuncularla görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler