Bomba gelişme! Cengiz Ünder...

26.11.2018 - 18:26 | Son Güncellenme: 26.11.2018 - 21:26

Bomba gelişme! Cengiz Ünder...
Türk futbol tarihinin en büyük transferi için tüm imkanlar oluştu ve resmi görüşmeler başladı...
Arsenal Menajeri Unai Emery, dev transferde araya girdi ve kadrosunda görmek istediği milli yıldız için 50 milyon euroluk bir teklif hazırladı.
Son dönemde Avrupa’da transfer piyasasının en çok konuşulan ismi olan Cengiz Ünder, bir kez daha gündeme getirildi. İngiltere’de yayın yapan Daily Star Gazetesi’nde yer alan haberde, Cengiz Ünder için Arsenal’in çok istekli olduğu belirtildi.
Arsenal Menajeri Unai Emery’nin araya girdiği ve kadrosunda görmek istediği milli yıldız için 50 milyon euroluk bir teklif hazırlandığı iddia edildi. Son 2 sezondur Roma’da başarısıyla dikkat çeken 21 yaşındaki futbolcu için Roma ile temasların başladığı ifade edildi.
Devre arasında olmasa bile gelecek sezonun başında Arsenal’in Cengiz Ünder konusunda somut bir adım atma konusunda kararlı olduğu dile getirildi.

Topçular’ın Roma’yı ikna edebilmesi halinde Cengiz transferi 50 milyon euroya gerçekleşecek. Böylelikle, Türk futbol tarihinde en yüksek bonservise transfer olma rekoru genç futbolcunun eline geçecek. (Skorer)

Monchi'den Cengiz Ünder açıklaması

İtalya Serie A ekiplerinden AS Roma forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'in ismi dünyadan birçok Avrupa kulübüyle uzun süredir anılıyor.

Devre arası transfer döneminde Cengiz Ünder'i transfer etmek isteyen takımlar tekliflerini Roma'ya iletirken, Roma sportif direktörü Monchi'den son olarak yeni bir açıklama geldi.

Daha önce "Cengiz için yeni sözleşme konuşmak doğru değil" diyen İspanyol direktör, Cengiz'e gelen teklifleri dikkate almadığını belirtti.

Ocak ayında takımda kalacak

Cengiz Ünder'in ismi Liverpool, Manchester City, Manchester United Bayern Münih, Arsenal ve Chelsea gibi takımlarla anılıyor.

Ancak sportif direktör Monchi ise Cengiz'e gelen teklifleri şu an için değerlendirmeyeceklerini ve Cengiz'in Ocak ayı transfer döneminde takımda kalacağını belirtti.

Cengiz Ünder kimdir?

Cengiz Ünder‬‬, 14 Temmuz 1997 tarihinde Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dünyaya geldi.

Futbola 2007 senesinde Bucaspor altyapısında başlayan Ünder, 2013 senesinde Gümüşordu altyapısına geçiş yaptı.

İlk profesyonel sözleşmesini ise 2014 senesinde İzmir kulübü Altınordu ile imzaladı.

2014-16 yılları arasında Altınordu'da forma giyen genç kanat oyuncusu, burada 51 maçta gösterdiği performansla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekmeyi başardı. 2 sezonda 11 gol atmayı başaran Ünder, 2016 senesinde Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'e transfer oldu.

 

Burada sadece 1 sezon forma giydi. 32 maçta görev aldı ve futbolunu geliştirmeye devam etti.

 

Buradaki performansıyla da sadece Süper Lig kulüplerinin değil, dünya kulüplerinin de dikkatini çekmeyi başardı ve 16 Temmuz 2017 tarihinde 15 milyon Euro karşılığında İtalya devi, Serie A ekiplerinden Roma'ya transfer oldu.

Milli Takım kariyerine ise 2014 senesinde Türkiye U-18 ile başlayan Ünder, 2016 senesinde Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosuna alındı.

Senin için hazırladığımız haberler