Fenerbahçe'de Gustavo Henrique'nin sözleşmesi ile ilgili flaş iddia!

31.07.2022 - 08:50 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 11:35

Fenerbahçe'nin, Flamengo'dan 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Brezilyalı stoper Gustavo Henrique'nin sözleşmesiyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Gustavo Henrique'nin sözleşmesi ile ilgili flaş iddia!

Fenerbahçe, transfer görüşmeleri ve sağlık kontrolleri için geçtiğimiz hafta İstanbul'a getirdiği 29 yaşındaki Brezilyalı savunmacı Gustavo Henrique'yi 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığını açıklamıştı.

Sözleşme detaylarıyla ilgili flaş iddia

Globo Esporte'de yer alan haberde Gustavo Henrique'nin sözleşme şartları duyuruldu. Brezilyalı futbolcunun dizinden sakatlanması halinde Flamengo'ya geri döneceği belirtildi.

 

29 yaşındaki stoperin sözleşmesinde yer alan maç sayısına ulaşması halinde Fenerbahçe'yle Flamengo'da yapılan anlaşmaya göre satın alma opsiyonu maddesinin devreye gireceği kaydedildi.

Kiralama ve satın alma bedeli 1,4 milyon Euro

Milliyet'in aktardığı habere göre; Fenerbahçe'nin bu transfer için Flamengo'ya kiralama bedeli olarak 1 milyon 400 bin euro ödediği belirtildi. Sarı-lacivertlilerin oyuncunun bonservisini almak istemesi halinde ödeyeceği bonservis bedeli de açıklandı.

Flamengo'yla Fenerbahçe arasındaki anlaşmada yer alan satın alma opsiyonu maddesinin de kullanılması halinde sarı-lacivertlilerin 1 milyon 400 bin euro daha ödeyeceği kaydedildi.

Dizinden çok çekti

29 yaşındaki stoper bu sezon başında da diz ağrısından şikayet etmesi nedeniyle yaklaşık 1 ay formasından uzak kalmıştı. Gustavo Henrique, Santos günlerinde de çapraz bağlarından ameliyat olmuş ve yaklaşık 1 yıl sahalardan uzak kalmıştı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den UEFA'ya Dinamo Kiev raporu
Habere Git

Jesus'un eski öğrencisi

Gustavo Henrique'nin Fenerbahçe'nin transfer gündemine gelmesinin ana nedeni Jorge Jesus oldu. Portekizli teknik adam Flamengo'dan tanıdığı eski öğrencisini sarı-lacivertli forma altında görmek istedi. Gustavo Henriqu, Jorge Jesus yönetiminde 9 maçta oynadı ve 1 gol attı.

Gustavo Henrique'nin kariyeri

Gustavo Henrique futbola Santos altyapısında başladı. Tecrübeli savunmacı, 2019-2020 sezonunda bedelsiz olarak Flamengo'nun yolunu tuttu. 29 yaşındaki stoperin Flamengo ile olan sözleşmesi 31 Aralık 2023'te sona erecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 2 milyon 800 bin euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler