Abdülkadir Ömür rekor bedelle...

28.01.2019 - 15:15 | Son Güncellenme: 28.01.2019 - 15:15

Abdülkadir Ömür rekor bedelle...

Trabzonspor'da gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan Abdülkadir Ömür ile ilgili müthiş bir gelişme yaşandı.

Sezon başında Teknik Direktör Ünal Karaman'ın şans verdiği maçlarda kendini ispatlayarak ilk 11'in değişilmez haline gelen Abdülkadir, gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı.

Başta İngiliz devi Liverpool olmak üzere birçok kulübün transfer radarına aldığı Aldülkadir, düzenlediği basın toplantısında bir gün Avrupa'da oynamak istediğini söylemişti.

19 yaşındaki futbolcu şu ifadeleri kullanmıştı:

Beni ben yapan Trabzonspor'dur. Burada başarı elde etmeden Avrupa'ya gitmek gibi bir durum yok. Avrupa hayalim var. İnşallah bir gün orada oynarım. 

Futbolculuğu ve karakteriyle Iniesta'yı örnek alırım. Stil olarak Messi'ye benzetilmek inanılmaz bir şey. 

Kulüp git derse gideriz, kal derse kalırız. Kulübün menfaatleri önemli. Şu an çok iyi gidiyoruz. Bakalım, nasip.

Liverpool'la anlaşma tamam!

Ajansspor'un edindiği bilgilere göre Trabzonspor, Abdülkadir Ömür'ün transferi için Premier Lig ekibi Liverpool ile 20 milyon Euro karşılığında el sıkıştı.

Anlaşmanın taraftarların tepkisinin önüne geçmek için gizlendiği, açıklamanın sezon sonunda yapılacağı öğrenildi.

 

Abdülkadir Ömür: "Altyapıdan gelenler umarım burada kalır" 

Alt yapıdan kampa katılanların olmasını 'mutluluk verici' olarak nitelendiren Abdülkadir Ömür, "Yaklaşık 19 arkadaşımızla buraya geldik altyapıdan, çok mutluluk verici, bir hayalimizdi."dedi

Ömür, "Hem Trabzonspor camiası hem de aile ortamı oluyor. Daha bir şey öğrenmedik, onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Ağabeylik yapmıyorum. Yusuf ağabey, Kamil ağabey ağabeylik yapıyor. İnşallah birçoğu burada kalabilir. Elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu 

"Avrupa'da oynama hayalim var" 

Trabzonspor'da başarılar elde etmeden Avrupa'ya gitmek istemediğini daha önce dile getiren genç Abdülkadir, "Burada bazı başarılar elde etmek istiyorum. Burada başarı elde etmeden Avrupa'ya gitmek gibi bir durumum yok. Önceliğim Trabzonspor ama Avrupa'da oynama hayalim var, ben de inşallah bir gün orada oynarım." dedi.

Ömür, "Sahada karakteriyle küçüklüğümden beri Iniesta'yı örnek almak isterim. Futbolcularla tartışmayan karakteri gözümü çarptı." şeklinde konuştu

Ömür, "Bazı insanlar oyun stili olarak beni Messi'ye benzetiyorlar. O dünyanın en iyi futbolcusu, ona benzetilmek inanılmaz bir şey. İnşallah ona benzetilmeye layık olabilirim. Hayalim burada başarılı olup daha sonra Avrupa'ya gitmek" dedi. 

"Kulüp git derse gideriz, kal derse kalırız" 

Daha önce İngiliz ekibi Liverpool'un kendisini transfer etmek istediğinin hatırlatılması üzerine ise Abdülkadir, "Liverpool çok önemli bir kulüp. Dünyada en başta gelen kulüplerden biri. Bu teklifler öncelikle kulübümüzün konuşabileceği şeyler." dedi.

Ömür, "Kulübümüz onay verdiği takdirde bu görüşmeler yapılabilir. Bizim elimiz kolumuz bağlı, kulüp git derse gideriz, kal derse kalırız. Bu yıl çok iyi gidiyoruz, şampiyonluk yolunda ilerliyoruz. Önümüzde çok kritik bir Başakşehir maçı var. Nasip diyelim" açıklamasında bulundu. 

Abdülkadir Ömür'ün Trabzonspor ile olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler