İspanyol savaşcı Bartra! Bombalı saldırıda yaralandı, bir ay sonra sahalara döndü

15.08.2022 - 12:12 | Son Güncellenme: 15.08.2022 - 14:27

Trabzonspor'un yeni transferi 31 yaşındaki İspanyol stoper Marc Bartra'nın, 2017 yılında yaşadığı korkunç olay hayata bakışını tamamen değiştirdi. İşte detaylar...

İspanyol savaşcı Bartra! Bombalı saldırıda yaralandı, bir ay sonra sahalara döndü

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'un La Liga ekibi Real Betis'ten 3 yıllığına kadrosuna kattığı İspanyol savunmacı Marc Bartra, Borussia Dortmund'da oynadığı dönemde ölümden döndü.

Barca'dan 8 milyona Dortmund'a transfer oldu

Futbola Espanyol altpasında başladıktan sonra 11 yaşında Barcelona'nın La Masia akademesine geçiş yaptı. Puyol ve Pique'nin yer aldığı Barcelona savunmasında kendine forma bulmakta zorlanan Bartra 25 yaşında 8 milyon Euro karşılığında Bundesliga devi Borussia Dortmund'a transfer oldu. 

Bombalı saldırıda ölümden döndü

İspanyol futbolcu Alman ekibinde hayatının en büyük şokunu yaşadı. 2017 yılında Şampiyonlar Lig'nde Monaco ile oynayacakları karşılaşma öncesinde takım otobüsüne yapılan bombalı saldırıda ölümden döndü. Sağ kolundan ciddi şekilde yaralananan Bartra, Borussia Dortmund'un saldırıda yaralanan tek futbolcusu oldu.  

Ameliyat oldu, bir ay sonra sahalara döndü

Bombalı saldırıda yaralanmasının ardından ameliyat geçiren Bartra, uzun süre psikolojik olarak etkisinde kaldığı, “hayatımı değiştirdi” dediği saldırı sonrasında yoluna devam etti ve olaydan bir ay sonra sahalara döndü.

İlgini Çekebilir
Bartra transferinin perde arkası: Seni almadan dönmeyiz!
Habere Git

'Sakın uyuma' diye bağırarak suratıma birkaç tokat attı

Marc Bartta dehşet anında yaşadıklarını Sportbild Dergisi'ne verdiği röportajda şöyle anlattı:

"Sanki felç olmuştum. Kıpırdayamıyordum ama kolumdan boşalan kanı hissediyordum. Fizyoterapistimiz geldi. 'Sakın uyuma' diye bağırarak suratıma birkaç tokat attı. Başka bomba var mı, saldırı mı olacak diye düşündüğümüz o 10 dakika saatler gibi geldi hepimize.

Nuri 'yere yat' diye bağırıyordu

"Çok kuvvetli bir patlama sesiydi. Yan tarafımdan sıcak ve basınç hissettim. Hemen sonrasında da kolumda müthiş bir acı... Kulaklarım çınlıyordu. Sadece bu çınlamayı duyuyordum. Bir de Roman, Nuri ve Schmelle'nin (Bürki, Şahin ve Schmelzer) çığlıklarını... 'Yere yat Marc' diyorlardı. Ama felç olmuş gibiydim. Kıpırdayamıyordum ama kolumdan boşalan kanı hissedebiliyordum."

Benim için zaman kavramı çok farklı

İspanyol futbolcu, o olaydan sonra hayatında nelerin değiştiğini de şöyle anlattı:

"Artık benim için zaman kavramı çok farklı. İki, üç gün içinde yaşayacaklarım aslında çok uzakmış. Hayatın ne kadar hızlı değişebildiğini, her şeyin nasıl da beklenmedik bir şekilde sona erebileceğini ne acı ki kendi vücudum üzerinde öğrendim. Bu nedenle artık zamanımı, hayatımın her anını çok daha yoğun yaşamaya çalışıyorum."

Bu sahip olabileceğim en büyük zafer

Bir Twitter takipçisi, kariyerinin şimdiye kadarki en büyük başarısını sorduğunda Bartra, "Dibe vurduktan sonra tekrar futbol oynamak" diye yanıtladı. "Bu sahip olabileceğim en büyük zafer ve ayakkabılarımı giydiğim her gün bunu başarıyorum." yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler